Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha a férjem feltétlekhez köti...

Ha a férjem feltétlekhez köti a 2. gyerek vállalását, szerintetek jogos hogy mérges vagoyk?

Figyelt kérdés
A feltétele az, hogy építsem le az anyámat. Ne lógjon állandóan rajtunk. Sztem nem lóg rajtunk, másrészt ő az egyetlen segítségünk. Amikor az első gyerekünk megszületett és kb 6 hetes volt, 40fokos lázzal voltam otthon, ő meg elment dolgozni. Ha az anyám nincs ott szerintem ott haltam volna meg. Magyarán nem számíthatok a férjemre a mindennapokban. CSerébe viszont jól keres. Szerintetek, jogos ha azt mondom hogy feltételekkel nem kell a 2. gyerek?
2012. júl. 16. 14:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
9-es: Ha a szülők dolgoznak, miért baj az, ha a nagyszülő megy a gyerekért? Ezt nem vágom, ne haragudj. Legyen a gyerek inkább zárásig bent?
2012. júl. 16. 15:41
 12/17 A kérdező kommentje:
Szóval tudom én hogy az én anyám nem az ő anyja, de ha már az ő szüleire nem számíthatunk mert idősek és betegek, legalább ezt ne dobjuk el magunktól. Meg ő úgy gondolja hogy leakasztom a szögről az anyámat. Hogy menjen a gyerekért, de na maradjon, csak dobja be... Szerintem ez bunkóság...lenne... Ha a férjem hazajön általában max 0,5 órát marad, nem marad zárásig...
2012. júl. 16. 15:44
 13/17 anonim ***** válasza:

Kérdező, szerintem jól gondolkodsz.

A férjednek fogalma sincs, mekkora segítség egy nagyszülő a baba, gyerek mellett.

Ha az ember nem sajnálná a gyereket, ott lehetne hagyni egy hétre apukának, ellenének kettecskén. Valszeg apuka ősz hajszálakkal gazdagodna a hét végére:-)

Szóval édesanyádat ne engedd, ha rám hallgatsz!!!

2012. júl. 16. 15:50
 14/17 anonim ***** válasza:

11-es

jó, ha elhozza, mikor a szülők dolgoznak, de megértem a férjet, hogy zavarja, hogy amikor hazaér, ott van az anyósa mindig. Hogy nem tud munka után kényelmesen eldőlni, levetkőzni, élni a magán életét.

Valami köztes állapotot csak lehetne találni. Hogy pl tényleg ne maradjon ott, ha férj hazaér, vagy legalább ne mindig.

Persze lehet én látom rosszul, nekem nincs segítségem a 3 gyerek mellett, így nem tudom milyen az...

Azt viszont tudom, hogy frászt kapnék, ha férjem anyukája állandóan itt lenne, még ha segít is. Egyszerűen zavarna, hogy valaki miatt "viselkednem" kell, és nem tudom azt tenni, amit és ahogy akarok.

2012. júl. 16. 16:11
 15/17 anonim ***** válasza:

én elsősorban azt venném figyelembe, hogy mennyire jó, ha valakinek van testvére, tehát elsősorban a meglévő gyereknek tesztek rosszat azzal, ha bármilyen vita miatt nem lesz testvére.

Másodsorban meg nem tudnátok kompromisszumot kötni? Nem lehetne megoldani, hogy anyud és a férjed ne nagyon találkozzanak?

Az is lehet, hogy olyan lesz a 2. gyerek, hogy nem is nagyon lesz szükséged segítségre. Vagy megvárjátok, hogy a nagyobb ovis legyen, akkor is könnyebb valamivel.

Ha most emiatt nem lesz 2. gyerek, akkor az örökké elő fog jönni, nem kis problémákat szülhet a házasságotokban. Nekünk is meg kellett oldani a férjem-anyukám problémát, és nehezen, de sikerült. Azóta megértem, miért nem akarja a férjem, hogy anyum sokat segítsen, de ő is megérti, amikor szükségem van a segítségére.

Amúgy kiderült, hogy anyum többször tett olyan megjegyzéseket, amivel a férjemet nagyon megbántotta, de ő akkor nem szólt vissza, nekem meg valamiért fel sem tűnt. Így kiderült a probléma forrása, és meg is értettem, pedig előtte azt hittem, hogy ok nélkül nem kedveli anyumat. Próbáld meg kideríteni (kedvesen, szép szóval), miért nem akarja a férjed, anyukád segítségét, és valahogy jussatok közös nevezőre.

És kiemelném, hogy ne te és anyukád, illetve ne a férjed és anyukád, hanem TE ÉS A FÉRJED!!!!!!

2012. júl. 16. 17:06
 16/17 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs,olyan dolog,amit ne lehetne megbeszélni.Mond el neki azt,hogy neked az anyukád sokat segít,hogy te a hétköznapokban nagyon kimerült vagy,jól jön néha,ha ott van valaki.Azt is "magyarázd" el neki,hogy mindig jól jön,ha van egy segítő kéz,és neki(a férjednek)dolgozni kell.
2012. júl. 16. 20:22
 17/17 piroska és a farkas ***** válasza:

Nem ellened v az anyukád ellen írom, de egy ovis gyerekkel miért kell vkinek foglalkoznia amig Te a vacsit készíted? Az én kislànyom még csak 26 hónapos, de ha vmi dolgom van, akkor addig jàtszik. Elhiszem, h zavarja a férjedet, h hetente 3-4 alkalommal arra ér haza, h anyukàd megint ott van. Talàn attól is tart, h ha egy gyerek mellett ennyi segítségre van szükséged, akkor 2 gyereknél még többször jönne. De ez csak az egyik oldal. A màsik oldal az, h ha a gyereked és anyukàd között bensőséges unoka- nagyi kapcsolat van, az nagy ajándék. De ez fenntartható ritkàbb, ugyanakkor intenzívebb talàlkozàsokkal is. Pl ha az estéket anyukad nélkül oldanàd meg, de minden màsodik szombaton ott aludna nála a kisgyerek...

Èn egyébkènt nem vàgnék vissza feltétellel, inkàbb egyezséget ajànlanèk a férjemnek. Próbáljátok kevesebb segítséggel, és esetleg feléd mint háziasszony felé kevesebb elvàràssal élni a következő hónapokat, a férjed aktívabb jelenlétével. Ha megy, hurrá. Akkor " csak " azt kell megértenie, h ahhoz, h ez működjön, neki is vàltoztatnia kell.

2016. jún. 11. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!