Szerintetek lehet ilyen? Teszt kérdés.
Igaza van a válaszolónak, ezt benézted kérdező! Az együttlét volt 5 nappal később annál a napnál amit ő ovudnak számolt, nem pedig az együttlét volt 5 nappal az ovus nap előtt. Úgyhogy a spermiumok életképességéhez ennek semmi köze. Ez csak logika, gondolkozz.
Amúgy pedig ha csak akkor voltatok együtt, akkor tényleg kizárásos alapon aznap vagy esetleg az azt követő 1-2 nappal eshettél teherbe. Felesleges tobább rágni ezt a kérdést, majd elmész dokihoz, és kiderül, hogy hányan vannak.
Érdekes feltevés, de nem ugyanazok vagyunk, úgyhogy így már ketten említettük meg neked. Annak, hogy más rajtunk kívül még nem jegyezte meg, az lehet az oka, hogy már nem foglalkoznak a kérdéssel. Amúgy is elég szomorú, hogy egy 3 gyerekes anyukának el kell magyarázni hogyan kell számolni, és logikusan következtetni, és ha csak egy ember jegyzi meg, akkor azt kötekedésnek és önigazolásnak fogja fel.
Olvasd vissza figyelmesebben, hogy mit írt a 11-es, nézd meg a görbéd, és azt amit te írtál, és gondolkozz el rajta. Talán rájössz...
12. válaszoló vagyok!
Én is furcsálltam a 9. dpo-t de hogy lehet azt mondani hogy a 14. napon volt ovu????
A hőmérőzés szabálya a következő,kimásoltam egy szakértő véleményét csak hogy hiteles legyek:
"...Aztán egyszercsak jön 1-2 nap, amikor nagyon leesik, ilyenkor van a tüszőrepedés, majd az ezt követő pár napban emelkedni kezd egészen 36,8-37 fokig és innentől kezdve minden nap nagyjából azonos a hőmérséklet...."
Na itt a kulcsszó a MINDEN NAP NAGYJÁBÓL AZONOS HŐ...
Válaszoló te úgy látod hogy a 14. naptól így van?Mert szerintem olyan cakkos ott még hogy a vak is látja.
Az irodalmi 28 napos ciklusnál 14 nap az ovu,de ott sem szent írás.A Kérdező előző ciklusa is 32 nap volt.
Ne viccelj már.Egyértelműen látszik,bár utána nap nem mérte hogy a 20. napon leesett a hő majd onnantól szépen AZONOS A HŐMÉRSÉKLETE,ami azt bizonyítja hogy meg volt a peteérés.Tehát tökéletes időben voltatok együtt!
Ja és bár vannak viták a sperma élettartamáról,ritka eset az 5 nap,2-3 napig élnek a spermák.
Nem mellesleg írta már a Kérdező hogy az az egy nap állt rendelkezésre,tehát semmiképp sem jöhetett volna össze a 14. nappal.
Kérdező!Sok boldogságot a babához!:)
már egyszer írtam, így:
"görbét nem figyelve,(mert tök cikk-cakkos végig), én inkább a folyásra, ovu fájdalomra alapoznék."
azt viszont később nem állítottam, hogy igazam van, hiszen megkaptuk a kiegészítést, hogy nem is volt más együttlét a hónapban, így ez a kérdéskör túl van tárgyalva.
az eredeti kérdésre szintén újra válaszolva: csak a teszt erősségéből én, személy szerint nem vonnék le semmilyen következtetést.
tapasztalatot vártál, akkor írok azt is: nekem gyenge volt, nem erősödök, már attól féltem, hogy méhenkívüli, de itt megnyugtattatok (köszönöm utólag is), hogy nincs ilyen erős összefüggés. végül minden rendben volt a babával.
Köszönöm a kedves ismeretlen válaszolónak aki kiállt mellettem. Különböző személyek vagyunk, de a számból vette ki a szót. És akkor még egyszer elmondanám, hogy kizárólag a stílussal volt (és van: csupa szmájlikkal tűzdelt, de mégis szembeköpködés) problémám.
A folyás és az ovu fájdalom nem effektív!
Nekem pl sosem volt tojásfehérje nyákom és az ovu fájdalmam is van hogy 2 hétig is kitart,de van hogy nincs is.És látnod kellett a ciklushosszt még ha a görbét nem is vetted alapul,amiből szintén az következik hogy kizárt a 14. napi ovuláció.
Na de tényleg lényegtelen.
Ja és vissza térve a saját tapasztalatra.Nekem mint mondtam sosem volt tojásfehérje nyákom még is minden hónapban van peteérésem és most nem rég,a 12. dpo-n teszteltem nagyon nagyon halvány pozitívat.
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, de 14-től tudtam volna elképzelni, ha nem nézem a görbét, kb. 17-ig. Mindenképp érdekes, hogy ilyen hamar elmúlt a tojásf. folyása és sokkal később történt csak meg az ovu, gyakorlatilag tünet nélkül.
Hogy miért kalkulálok én így? Mert a tünetekben jobban bízom, mint a hőmérőben, de úgy tűnik most nem jól kalkuláltam. Van ilyen. A saját ovumat már 99%ban (napra pontosan)eltalálom, de hát figyelem is magam már egy ideje.
OFF: ez már nagyon zárójeles, de ez a legutolsó "görbém"
ahol pipa van, ott volt ovu fájdalom és folyás és amikor elmúlik, rá egy napra történik az ovu. ekkor előre szoktam számolni 2 hetet, beírom a naptárba a jelzést és így nem ér meglepetés
Amúgy ez hihetetlen hogy ahogy nő annyi verzió és tényleg nincs két egyforma!:)
Na nálam pl a tünetek semmit sem értek soha.Max egy két tünet mondható állandónak de az sem volt a legmegbízhatóbb.
A hőm viszont sosem csapott be.Ha ennyire pontos a ciklusod nem csoda hogy ennyire ismered a jeleket,de egy rendszertelenebb ciklusnál már necces kisakkozni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!