Vállaljam a babát vagy ne? A kapcsolatom tönkre mehet vagy a baba élete rossz lenne?
Hát, elég fiatalok vagytok még, de a lényeg, hogy szeretitek egymást, mindketten szeretnétek kisbabát, lenne nagyszülői segítség is, apa tudna dolgozni. Bár nem tudom, hogy esetleg sulit abba kellene-e hagynia, vagy suli, baba mellett kellene dolgoznia.
Én úgy gondolom, ha egy kapcsolat jó, nem fog a baba miatt elromlani. Lehet, hogy lesznek nehéz időszakok, de egy baba még nagyobb kapcsolatot, szövetséget jelent. Ha nem működik egy kapcsolat, akkor nem egy baba miatt nem fog működni. De valószínű, hogy mivel elég fiatalok vagytok, sok mindenről le kell mondanotok, amit a korosztályotok csinál. De okosan meg lehet úgy szervezni a dolgokat, hogy egy babával is sok sok babán kívüli élményben lehessen részetek. Az is valószínű, hogy most majd kicsit tudatosabban kell majd egymásra is figyelnetek, tudatosan számba vennetek a lehetséges akadályokat, hogy könnyebben vegyétek majd azokat. Más amikor már mindkét fél megállapodott, fix munkája van és a legnagyobb vágyuk a családalapítás.
De hiszem, hogy ilyen fiatalon, nem tökéletes egzisztenciával is lehettek nagyon boldogok! Kicsit talán nehezebb lesz az elején, sok odafigyelést igényel, de meg lehet csinálni. És ha már itt van, titeket választott az a baba, akkor kár lenne őt nem vállalni. Nem tudom, te milyen típus vagy, de az érzékenyebbeknek, lelkisebbeknek egy abortusz egy életen át tartó lelkifájdalom... Soha nem felejthető, nehezen feldolgozható. (Sajna olyan embert is ismerek, aki egy pillanatig nem érezte rosszul magát az abortusza miatt, van olyan is...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!