Vállaljam a babát vagy ne? A kapcsolatom tönkre mehet vagy a baba élete rossz lenne?
A párod mit szól hozzá? Van anyagi segítségetek? Dolgoztok? A szüleitek tudnak támogatni titeket? Ha ezekre a kérdésekre IGEN a válasz, és a párod is szeretné, akkor vállaljátok nyugodtan. De nektek kell leülni, és végiggondolni, hogy el tudjátok-e tartani, szeretetben felnevelni, stb.
"A kapcsolatom tönkre mehet vagy a baba élete rossz lenne?"
Ezt hogy érted? A baba miatt menne tönkre a kapcsolat? Miért lenne rossz élete?
Amennyiben nincs nyomós érv az abortusz mellett, én ellene vagyok. Nyomos érv számomra a súlyos fogyatékosság/betegség vagy az erőszak.
Biztos van család vagy barátok akik segítenek majd, melletted állnak, támogatnak, ha a párod nem is.
Nálunk nagyon hamar jött a baba, nem terveztük viszont úgy voltunk vele, hogy ha jön akkor örülünk neki. 2 hónapja ismertük egymást akkor amikor megfogant a kislányunk, aki most 15 hónapos. Egyáltalán nem ment tönkre a kapcsolatunk de azt te érzed, hogy ez milyen komolyságú viszony. Én azt éreztem annak idején, hogy teljesen biztos vagyok a páromban és tudtam, hogy együtt fogunk maradni még nagyon sokáig (vagy örökké).
Az anyagi oldalához nem tudok hozzászólni, te dolgozol illetve párod dolgozik? Jogosult leszel gyed-re, tgyás-ra vagy csak gyesre? Hol laktok? Lesz segítségetek, támogatna a család? Van ismerős/rokon aki tudna 1-2 babacuccot adni kölcsön? Ezeket mind végig kell gondolni és arra is gondolj, hogy az abortuszt se ingyen végzik el, ráadásul a lelkiismereteddel is meg kell küzdened, ha érzékenyebb vagy akkor akár évekig is fájhat.
Első vagyok!
Hááát.. így már kicsit nehezebb a dolog, hogy te 18 vagy, megértelek. De csak végső esetben vedd el a babád életét, és csak nagyon jó indokkal. Ha eddig jó volt a kapcsolatotok, akkor ettől nem fog elromlani, de ez csak kettőtökön múlik. Ha el is romlik, nem a baba lesz az ok. Ha a párod el tud menni dolgozni és a szülei segíteni, akkor már vállalhatod :) Hidd el, attól, hogy nem lesz a gyerekednek 5évesen mobilja és nem a Bahamákon nyaraltatjátok, hanem mondjuk a mamánál, attól nem lesz rossz neki. Ha így van, ahogy írod, meglehet mindene. Kaja, ruha, iskola, szeretet. Tudom, hogy fiatal vagy, de ne légy felelőtlen.
Figyu: a kapcsolat valóban válságba kerül kb amikor 4-5 hónapos a baba. Én idősebben és hosszabb kapcsolat után szültem, mégis mindkét gyereknél volt mélypont. Ennek az oka, hogy kb ekkorra múlik el az első idők babaszagos örömteli időszaka, és jön a hétköznap, hogy mindent meg kell oldani, és ez már így lesz. Kb ekkorra leszel olyan fáradt, hogy a párod azt hiszi, hogy rá már nincs időd, ergo nem szereted... DE: mivel ezt már tudod, erre fel lehet készülni, egy kicsit tudatosan figyeltek egymásra, kérsz segítséget, ha mondjuk nagyon el vagy havazva, és elmennél egyedül egyet sétálni pl. Legrosszabb esetben azt mondjátok, hogy most pár hónapig inkább nem szólunk egymáshoz annyira, hogy ne vesszünk össze. Kb két hónap, és lecseng ez a gázos időszak, és utána ismét fellendül a kapcsolat.
Ha elveteted: amellett, hogy esélyes, hogy óriási lelki teher lesz neked az abortusz (bűntudat, kiüresedés, más kicsi gyerekek nézegetése stb szokott előfordulni) a párkapcsolat is mélyre szokott kerülni, nagyon sokan szakítanak is. Sok férfi sem tudja feldolgozni, hogy elvetették a közös babát...
Szerintem a kapcsolatotok akkor marad stabilabb, ha bevállaljátok a babát. Viszont mindenképp közösen döntsetek, mert bárhogy döntötök, ha együtt, akkor könnyebb lesz megbeszélni mindent.
Szia
szerintem erösitheti és gyengitheti is a kapcsolatot a baba, ugyanugy nem tudhato elöre mint az anyagi helyzetetek alakulasa..
en ettol nem tennem fuggove a baba eletet
orsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!