Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha babát szeretnék, akkor...

Ha babát szeretnék, akkor hány hónappal előtte kell abbahagynom a fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés
Mercilont szedek, kb 6 éve. Vkitől azt hallottam, hogy egy évvel előtte (mert annyi idő kell, amíg kiürül a szervezetből teljesen), mástól pedig, hogy 3 hónap is elég. Szerintetek??
2009. júl. 9. 09:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Mindenesetre ezekben a tablettákban ösztrogén és progeszteron van, ugyanazok a hormonok, amik a tablettát nem szedő nők esetében is előfordulnak. Ezeknek a hormonoknak a szintje a vérben akár egy napon belül is ingadozhat, a tablettaszedés alatt is ez van, ezért jobb a hüvelygyűrű, ami egész nap állandó szinten tartja ezeket a hormonokat.

Persze, ha valaki egy évet akar várni tabletta után, mert úgy megnyugtatóbb neki, tegye nyugodtan. Én nem tenném, mert nem látok benne semmiféle kockázatot - pedig nagyon érzékeny vagyok ezekre.

2009. júl. 9. 11:36
 12/20 anonim ***** válasza:
Mi van azzal aki nem akar annyit várni,de mégsem sikerül és egyértelmű a hormonszint a baj???
2009. júl. 9. 11:38
 13/20 anonim ***** válasza:
Az nyilván elment orvoshoz, aki kiderítette, hogy a hormonszint a baj, és erre vannak gyógyszerek. Magas prolaktinra is, magas tesztoszteronra is, alacsony progeszteronra is.
2009. júl. 9. 11:39
 14/20 anonim ***** válasza:
Na ezzel nem értek egyet,nincs mindenre megoldás.Sjnos.
2009. júl. 9. 11:42
 15/20 anonim ***** válasza:

Ezért vagyok ideges, amikor valaki azt írja, hogy a fogamzásgátlótól majd rendeződik a ciklusa, az orvosa ezért írta fel. Hát nem. A fogamzásgátló nem rendezi, hanem LEÁLLÍTJA a ciklust: nincs peteérés, nincs ovuláció, nincs méhnyálkahártrya-megvastagodás, sem leválás, azaz menstruáció sem. Tehát nincs ciklus. Csak megvonásos vérzés van, az is azért, mert 7 napig nincs tabletta. Az eredeti rendezetlen ciklus oka meg nincs megoldva, csak szüneteltetve van. Ki tudja, mi lehetett az? Hormonprobléma? A tabletta elfedi.

Aztán ha a nő gyereket szeretne és leáll a tablettával, akkor megint ott van, ahol x éve, a probléma nem múlt el, nem tették rendbe.

Ezért lenne jó, ha a fiatal lányok nem fogigátlóval akarnák "rendezni a ciklusukat", hanem előbb rendeznék a ciklusukat megfelelően, orvos segítségével, vagy kivárnák, amíg magától beáll, és csak AZTÁN kezdenének fogamzásgátlóba, amikor már van stabil ciklusuk.

2009. júl. 9. 11:44
 16/20 anonim ***** válasza:

11:42-nek: megoldás sajnos tényleg nincs. de nem is ezt írtam, hanem hogy gyógyszerek vannak rá. Aztán vagy hatnak, vagy nem. Van, aki hiába próbálja megtartani a babát Utróval, sorozatosan elvetél, sajnos. Van, aki hiába szed Clostit, egyszerűen mégsincs peteérése. Csak széttárom a kezemet, nem tudok mit mondani.

Egyelőre még mi is csak próbálkozunk a babóval, nem magas lóról beszélek, mint akinek már sikerült, vagy legalább a célegyenesben lenne.

2009. júl. 9. 11:47
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem maximum 3 hónapot kell várni. Akik fogamzásgátló mellett estek teherbe azoknak is egészséges babájuk lett!!! Ebből kiindulva...
2009. júl. 9. 12:06
 18/20 anonim ***** válasza:

Ezt bemásolom egy másik kérdésből:

NEM!!! nem kell 3 hónap hogy kiürüljön, arra elég akár pár nap vagy hét is!!

arra kell az idő, hogy visszaálljon a ciklus a rendes kerékvágásba, hogy újra megvastagodjon a méhnyálkahártya, hogy újra legyen peteérés. erre kell várni, nem a kiürülésre!!!

egy eü. dolgozó!

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

2009. júl. 9. 13:11
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell várni, olyan kicsi hormon van a tablettákban, én ababhagytam április 22-én , és most már 7 hetes kismami vagyok.

Nem tisztulni kell a szervezetnek, hanem visszaállni a normális kerékvágásba, sok szerencsét

2009. júl. 9. 15:35
 20/20 A kérdező kommentje:
Húúú, köszönöm szépen a válaszokat! Majd csak jövő júliusban lesz az esküvőm és a párom nagyon szeretné, ha a nászéjszakán megfoganna. Azért kérdeztem, hogy mikor kell abbahagyni, mert ha egy évvel előtte kell, akkor már most le kell állnom és addig máshogy kell védekeznünk. Azért volt fontos tudnom, hogy mennyi idő alatt ürül ki teljesen a gyógyszer a szervezetből, mert nem szeretném ha ennek a mellékhatása bármilyen formában jelentkezne a babánál.. :(
2009. júl. 10. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!