Ha babát szeretnék, akkor hány hónappal előtte kell abbahagynom a fogamzásgátlót?
Mindenesetre ezekben a tablettákban ösztrogén és progeszteron van, ugyanazok a hormonok, amik a tablettát nem szedő nők esetében is előfordulnak. Ezeknek a hormonoknak a szintje a vérben akár egy napon belül is ingadozhat, a tablettaszedés alatt is ez van, ezért jobb a hüvelygyűrű, ami egész nap állandó szinten tartja ezeket a hormonokat.
Persze, ha valaki egy évet akar várni tabletta után, mert úgy megnyugtatóbb neki, tegye nyugodtan. Én nem tenném, mert nem látok benne semmiféle kockázatot - pedig nagyon érzékeny vagyok ezekre.
Ezért vagyok ideges, amikor valaki azt írja, hogy a fogamzásgátlótól majd rendeződik a ciklusa, az orvosa ezért írta fel. Hát nem. A fogamzásgátló nem rendezi, hanem LEÁLLÍTJA a ciklust: nincs peteérés, nincs ovuláció, nincs méhnyálkahártrya-megvastagodás, sem leválás, azaz menstruáció sem. Tehát nincs ciklus. Csak megvonásos vérzés van, az is azért, mert 7 napig nincs tabletta. Az eredeti rendezetlen ciklus oka meg nincs megoldva, csak szüneteltetve van. Ki tudja, mi lehetett az? Hormonprobléma? A tabletta elfedi.
Aztán ha a nő gyereket szeretne és leáll a tablettával, akkor megint ott van, ahol x éve, a probléma nem múlt el, nem tették rendbe.
Ezért lenne jó, ha a fiatal lányok nem fogigátlóval akarnák "rendezni a ciklusukat", hanem előbb rendeznék a ciklusukat megfelelően, orvos segítségével, vagy kivárnák, amíg magától beáll, és csak AZTÁN kezdenének fogamzásgátlóba, amikor már van stabil ciklusuk.
11:42-nek: megoldás sajnos tényleg nincs. de nem is ezt írtam, hanem hogy gyógyszerek vannak rá. Aztán vagy hatnak, vagy nem. Van, aki hiába próbálja megtartani a babát Utróval, sorozatosan elvetél, sajnos. Van, aki hiába szed Clostit, egyszerűen mégsincs peteérése. Csak széttárom a kezemet, nem tudok mit mondani.
Egyelőre még mi is csak próbálkozunk a babóval, nem magas lóról beszélek, mint akinek már sikerült, vagy legalább a célegyenesben lenne.
Ezt bemásolom egy másik kérdésből:
NEM!!! nem kell 3 hónap hogy kiürüljön, arra elég akár pár nap vagy hét is!!
arra kell az idő, hogy visszaálljon a ciklus a rendes kerékvágásba, hogy újra megvastagodjon a méhnyálkahártya, hogy újra legyen peteérés. erre kell várni, nem a kiürülésre!!!
egy eü. dolgozó!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
Nem kell várni, olyan kicsi hormon van a tablettákban, én ababhagytam április 22-én , és most már 7 hetes kismami vagyok.
Nem tisztulni kell a szervezetnek, hanem visszaállni a normális kerékvágásba, sok szerencsét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!