Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha babát szeretnék, akkor...

Ha babát szeretnék, akkor hány hónappal előtte kell abbahagynom a fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés
Mercilont szedek, kb 6 éve. Vkitől azt hallottam, hogy egy évvel előtte (mert annyi idő kell, amíg kiürül a szervezetből teljesen), mástól pedig, hogy 3 hónap is elég. Szerintetek??
2009. júl. 9. 09:04
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Legalább 3-rom honap kell a tisztulásra,addig védekezzetek.
2009. júl. 9. 09:06
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Az én orvosom legalább 6 hónapot javasolt a teljes kitisztulásra, addig viszont védekezni kell!
2009. júl. 9. 09:13
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy tudom,hogy minimum 6 hónappal előtt abba kell hagyni!Mikor szeretnél babát?
2009. júl. 9. 09:17
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
nekem a dokim azt mondta nem kötelező védekezni, mert elég alacsony hormontartalmú a gyógyszer nem lesz semmi baj, ha teherbeesek
2009. júl. 9. 09:23
 5/20 anonim ***** válasza:
Én tavaj januárban hagytam abba a diane 35öt 7 év után, januárig védekeztünk, de azóta sem estem teherbe!Most kezd visszaállni a ciklusom a gyógyszer előttire.
2009. júl. 9. 09:44
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azt mondta a dokim, hogy csak akkor kell várni, ha nem akarunk ikreket, mert az abbahagyást követő hónapban több petesejt érik egyszerre.
2009. júl. 9. 09:57
 7/20 anonim ***** válasza:

Nem értem a három hónapot se, a hatot meg teljesen feleslegesnek tartom. Azonnal el lehet kezdeni babát csinálni.

Gondolj bele, elég, ha csak egy napot kihagysz a gyógyszerszedésben, és máris elkezdhet érni egy petesejt, te meg teherbe eshetsz! Egy nap elég, hogy ne vigyél be plusz hormonokat, és máris nincsenek benned plusz hormonok. Akkor meg minek beszélünk itt fél év kitisztulásról? Ezek a hormonok NEM raktározódnak el benned sehol, amint nem szeded, már nincsenek benned. (Ez is orvos véleménye, nem az ujjamból szopom.)

Ami gondot okozhat: gyógyszerszedés után lehet, hogy nem indul be újra a petefészked azonnal. Tehát lehet, hogy x hónapig várni kell, mire peteérésed lesz. Volt itt egy nő, akinek a gyógyszerleállás után másfél évvel volt először peteérése...

Szóval nincs mire várni, ha nem szedsz gyógyszert, nincsenek benned hormonok sem, nincs, ami kiürüljön.

Gyakorlati példa: barátnőm esküvő előtt hagyta abba a gyógyszert. Már az első hónapban, a nászút alatt teherbe esett. Most egy két és fél éves, tündéri és teljesen egészséges manócska anyukája, a terhesség alatt sem volt semmi gond.

Remélem, segíthettem.

2009. júl. 9. 11:15
 8/20 anonim ***** válasza:
Másfél év után is kimutatta a vér a hormont,szóval ez lutri dolog.
2009. júl. 9. 11:22
 9/20 anonim ***** válasza:
Azért én óvatos lennék. Nem szabad a hormonokkal játszani, biztos megvan az oka néhány orvosnak, amiért 6 hónapot is javasolnak! Egyrészt a menzesz még szórakozhat egy ideig gyógyszerhagyás után! Az én dokim se véletlenül mondta, hogy 6 hó, saját egészségem és a baba érdekében is, és végülis lehet várni még annyit szerintem, nem kell egyből nekiállni a babának! Nem játék!
2009. júl. 9. 11:23
 10/20 anonim ***** válasza:

Persze, hogy megvan az oka. Nagyjából ugyanaz, amiért minden gyógyszerre ráírják, hogy terhesek nem szedhetik, amikor összesen 41 teratogén gyóügyszer van, ezek is epilepszia, depresszió, asztma és akne elleni szerek.

A gyógyszergyártó mégis ráírja a gyógyszerre, hogy terhesek ne szedjék, nehogy pert indíthassanak utána, ha valakinek sérült gyereke születne. Ebből kifolyólag aztán a terhes nők minden gyógyszertől rettegnek, még attól is, ami szükséges, pedig pl a magas láz sokkal több vetélést és magzati károsodást okoz, mint az összes gyógyszerek együttvéve.

2009. júl. 9. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!