Ha még nem tudtam, hogy terhes vagyok, de voltam röntgenen, akkor lehet baja a babának? Ha igen, mi?
Figyelt kérdés
Köszönöm2012. jún. 10. 06:33
1/4 anonim válasza:
Az attól is függ, h milyen röntgen. Fogröntgen nem ártalmas. De gazából minden röntgennél van egy köppeny, ami véd a sugárzástól. Vhol azt olvastam 1x h egy nőgyógyász úgy válaszolt erre a kérdésre, hogyha az embriónak baja lett,akkor annak vetélés lesz az "eredménye"; ellenkező esetben pedig tovább fejlődik.
2/4 anonim válasza:
Én is paráztam ettől pár hónapja (szerencsére nem volt baba). Nem vagyok orvos, csak neten néztem utána! Ha nem medence röntgen volt, akkor nem valószínű, hogy baja lesz, de elővigyázatosságból kérni kell köpenyt minden röntgennél ilyenkor. Ha medenceröntgen, akkor is bizonyos százalék esély van rá, hogy fejlődési rendellenessége lesz (de erre is olvastam szerencsés ellenpéldát pár fórumban). Szóval biztosat úgy sem lehet tudni előre...
Mindenesetre azt javasolták egy orvosi oldalon, hogy a nők lehetőleg a menstruáció kezdetétől számított első 10 napban menjenek röntgenre, mert akkor a legkevesebb esély még egy esetleges tudtukon kívüli terhességre.
3/4 anonim válasza:
A nőgyógyásznak kell róla szólni. Amúgy nekem a 18. héten derűlt ki a terhességem, így sajnos sokmindenen átesett a fiam. Többek között a 9. és a 10. héten ágyék résznél rtg, 4 órás altatásban gerinc műtét, a 15. hét környékén ujabb rtg. Nekem azt mondták, hogy a 15. héten több bajt okozhatott volna, mint az elején. Makk egészséges 10 hónapos fiam van. Tesók mondják rá, hogy sugár kezelt, mert nagyon eleven, erős, okos baba lett. A környékünkön sok idősebb babánál fejletebb. Ja az amniocentézisnél rá írták, hogy rtg felvételek készűltek. Ennek tudatában vizspálták a géneket.
4/4 anonim válasza:
Szia! Én április végén voltam teljes gerinc röntgenen, ahol 8 felvételt készítettek. Nem tudtam, hogy babát várok és amikor meg kellett volna jönnie beindult a vetélés. Elmondtam a nőgyógyászomnak, aki azt mondta, hogy a sugárzás miatt ment el a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!