Egy endokrinologus mennyiért "dolgozik "? és hogyan tud segíteni hogy teherbe essek?
SZTK-ban ingyenes, magánban meg dokitól függ.
Beutal hormonvizsgálatokra, amiből megnézi, hogy van-e peteérésed, ha nincs, akkor miért. Aztán annak megfelelően kiválasztja a kezelést.
Egyébként magánban is mázli kell ahhoz, hogy az ember jót fogjon ki...
Én voltam egy dokinál 7000-ért, beutalt két vizsgálatra, amiből az egyiket szarul végeztette el (ráadásul magánlaborban kellett megcsináltatnom, ami plusz pénz volt), aztán felírt fogamzásgátlót...
Hát no komment:D
Szia!
Én egy endokrinológus nőgyógyászhoz mentem el, aki elküldött terheléses cukorvizsgálatra, megnézette a hormonszintemet, kiderült nincs peteérésem, majd adott Clostilbegyt-et (mensi 2. napjától szedtem napi 2x1-et 5 napon keresztül), megnézette a hormonszintemet a mensim első napjától számított 3-5. nap között, majd a 21., és 23. napon. Ez tavaly év vége felé volt, 3 évi sikertelen próbálkozás után kerestem fel egy magándokit, most 25 hetes terhes vagyok.
Szia!
Endodoki a hormonszakértő. Sokkal jobban ért hozzá, mint a nődokik, nem csak azt tudja megnézni, van-e peteérésed, hanem azt is, hogy mi az oka ha gond van.
Én is a mens mentisbe járok. Elküldött a doki vérvételre, az alaphormonokon túl volt terheléses cukor + inzulin, pajzsmirigy és egyéb hormonok.
A pajzsmirigyemre és az IR-re kaptam gyógyszert, életmód tanácsot. Van dietetikusuk is, ha szüksége van rá valakinek. A fogamzásgátló nem megoldás, az én dokim nem is próbálta rám erőltetni. A kezelés megkezdése után két hónappal zebratesztem volt. (Addig védekeznünk kellett, hogy a pajzsmirigyem helyreálljon.)
Emellett azért érdemes a nőgyógyászati vizsgálatokon is átesni ha még nem történt meg, pl átjárhatósági, a párodnak andrológia. Sajnos egyik probléma nem zárja ki a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!