Merckformint IR-re írhat fel nőgyógyász? Vagy csak endokrinológus?
A nőgyógyászok kifejezetten irtóznak már magától a Merckformin szótól, kivétel ha cukorbeteg vagy.
Endokrinológus írja fel, utána a háziorvos is.
Miért kérded? Rosszak lettek az eredmények? Melyik doki küldött vérvételre? Az miért nem írt fel valamit rá?
Hát, most endokrinológushoz járok, de nem vagyok vele elégedett, a városban pedig nincs túl nagy választék az endokrinológusokból.
A nőgyógyászommal viszont annyira elégedett vagyok, hogy ha nem ebben a városban dolgozna, akkor is utaznék hozzá akár 200-300 km-t is.
Gondoltam váltok rá, csak nem tudom, hogy ők ezzel foglalkoznak-e.
Köszi a választ!
Elméletileg az endokrinológustól minden alkalommal kaptál egy papírt (én szoktam), amin leírja az anamnézist. Ebben benne van hogy mit kell szedni. Ezzel elmész a háziorvoshoz, és kiírja neked.
Én 50km-ert megyek az endokrinológusomhoz. magánrendelésre járok, az SZTK-s rendelés nálunk kb 2-3hó várólistás.
Szerintem nem írhatja fel, mert nőgyógyászati betegségekre nincs törzskönyvezve a Mek, csak cukorbetegség miatt. Az endokrinológus elméletileg belgyógyász is, ő írhatja fel, vagy a háziorvos ha van papírod.
Köszi a válaszokat!
Végül is nem a gógyszerfelíratás lenne a lényeg, hanem az, hogy végre valaki normálisan kezeljen, csak gondoltam ha a nőgyógyász nem írhatja fel, akkor kezelni sem tud....de ha felírhatja, akkor van rá egy csöppnyi esély, hogy normális kezelést kapjak. Esetleg... :)
Endokrinológus kell, nem nőgyógyász. Biztos ért hozzá a nőgyogyi is valamennyire, de nem annyira mint egy endodoki. Ezt is mérlegeld! Engem az endokrinológus rakott helyre.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!