Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ezzel nehéz lesz a teherbeesés...

Ezzel nehéz lesz a teherbeesés ugye?

Figyelt kérdés

Tegnap voltam nőgyògyásznál, mert zsinórban ez a második hónap hogy teljesen kimarad a mensim. Sejtettem, hogy egy ideje baj lehet, mert december óta gyakorlatilag nem volt normális ciklusom. Többször voltam már dokinál, de mindig csak türelemre intett, hiába mondtam neki, hogy babát szeretnénk, és hogy valami baj lehet velem. Tegnap is meg uh-zott, és mostmár azt lehetett látni, hogy mindkét petefészkem tele van aprò tüszőcisztákkal, rögtön tudtam mit jelent ez. A doki is megmondta, hogy pco gyanus vagyok. Mindjárt nem is ágaskodott tovább, és adott egy hormonlabor beutalót, azt azonban hozzátette, hogy szerinte felesleges, és a tsh-n és a prolaktinon kívűl semmi érdemlegeset nem fogunk megtudni, mert minden más ciklusfüggő, és hogy a ciklus egyetlen random napján vett hormonból nem fogunk tudni semmilyen használható diagnózist felállítani. Sajnos ezzel én is tisztában vagyok, úgyhogy rögtön be is jelentkeztem az endokrinologushoz, de sajnos oda is csak pont 4 hét múlvára kaptam időpontot, és ez így is a fizetős rendelés, mert a tb támogatottra legközelebb decemberre! tudtak volna időpontot adni (nevetséges).

Teljesen kétsége estem, egész este bőgtem, hogy mégis miért történik ez pont most, mikor régen soha semmi baj nem volt a ciklusommal, sőt, megszakításos védekezéssel estem teherbe a lányommal, tökéletes terhesség, mintaértékű laboreredményekkel, könnyű, gyors szüléssel. 11 hònapig szoptattam, ezalatt is menstruáltam már, teljesen normális ciklusaim voltak akkor is, csak mióta abbahagytam, azòta van ez.

Mondjátok hogy lehetséges az, hogy eddig nem làtta a doki a cisztákat, hiszen gyakorlailag 3 hetente jártam hozzá az utóbbi 3 hònapban. Ésha eddig semmi baj nem volt, miért, és hogyhogy most alakul ki a pco? Mitől van ez? Annyira kétségbe estem, hogy soha többet nem lehe már babánk, hogy azt mondtam a férjemnek, jobb ha elválik tőlem, és keres egy olyan nőt aki tud neki gyereket szülni. Hiába biztat szegénykém, hogy mindent meg fogunk tenni, és addig megyünk, amíg össze nem jön a baba, de fogalma sincs mit jelent ez nekem. Egy selejtnek érzem magam, másra se tudok gondolni, csakhogy még azt sem tudom megadni neki amire vágyik, vágyunk. Csak ez jár a fejemben, egyszerűen nem értem miért azokkal történik ez akik vágynak babára, akiknek meg nem kell, sorra esnek teherbe, és dobják el a lehetőséet maguktól. Annyira egy rohadt szemét dolog ez...

Csak annyit szeretnék még kérni, hogy aki átesett már rajta, leírná a kivizsgálás menetét a legelejétől kezdve, hogy mennyi idő alatt javult, és hogy estleg van e sikersztori?

Köszönöm ha válaszoltok!

2012. máj. 31. 10:27
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

Naponta 3 kk cukrot fogyasztok....

A többi dietetikus ragaszkodott hozzá, hiába magyaráztam, hogy minden mesterséges édesítőszerre allergiás vagyok, fáj tőle a gyomrom, nagyobb mennyiségben hányok tőle. Azárt akarták letépni a fejem, mert húúúú a gyümölcscukor dugig van szénhidráttal meg nemjó... pedig amit én veszek az totál bio, és rá van írva, hogy cukorbetegek is fogyaszthatják.

Néha nádcukrot is szoktam, de azt is napi max 3kk, ami a kávéimba való. Sütibe sima cukor megy, de azt amúgy is a párom eszi, én nem vagyok sütis.

2012. jún. 13. 21:56
 32/38 A kérdező kommentje:
sziasztok, kepzeljetek pont egy hettel azutan hogy 7,4 es vercukrot mertek, most hetfon megint voltam vervetelen, mostmar inzulinnal egyutt kerte az endodoki az ehgyomrit es csak 5,5 lett. (az inzulint es a tobbi hormont meg nem tudom, csak vagy masfel het mulva derul ki). ez most akkor mit jelent? hogyhogy ilyen ingadozo ez az ertek? ugyanugy ehgyomorra voltam, igaz akkor mar tobb mint egy hete semmilyen cukros dolgot nem ettem, es a szenhidratbevitelemet minimalisra csokkentettem. lehetseges hogy ettol mutatkozik atmenetni javulas? ez mar jonak mondhato egyaltalan? most akkor hogyan tovabb? tudom hogy az inzulinertek is kell hozza, de akkor most mire szamithatok?
2012. jún. 20. 12:07
 33/38 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem olvastam végig a válaszokat, de amit leírtál, istenem... nagyon sajnállak... de butus vagy, ettől még nem vagy meddő. Millió pcos nőnek lett már gyereke, csak végig kell járni a rögös utat. Én pcos gyanus vagyok, viszont nincs cisztám és az fsh-lh is jó arányu, de a hajhullás-pattanás-hiányzó peteérés megvan. Én bízom abban, hogy egy-két hónap és sikerülni fog miután megkapom a megfelelő gyógyszereket.

Nagyon szurkolok neked! Tudom mit érzel, amikor a férjemmel közölték, hogy a spermái olyan tökéletesek, hogy ennél tökéletesebb nem is lehetne és a férjem örömében ennyit mondott, hogy dejó hogy nem velem van a baj, hát a sírás kerülgetett, pedig tudtam hogy nálam mik a bajok és a sperma vizsgálat csak a tisztesség kedvéért volt. Selejtnek éreztem én is magam és sokat sírtam a férjemnek, hogy még erre sem vagyok képes, egy babát adni neki, aztán ahogy javulnak az eredményeim kezdek bizakodni és reménykedni.

Szóval neked is, FEL A FEJJEL! Megcsináljuk!

2012. jún. 20. 14:12
 34/38 A kérdező kommentje:

Sziasztok!! A kerdest azert emeltem ki, hogy talan egy kis remenyt adjak a hasonlo cipoben jaroknak.

Eleg sok mindenen mentunk keresztul miota kiiderult a pco. Hivatalosan julius elso hetetol szedtem a merckformint (a dietat mar junius elejen elkezdtem), eddigre lettek meg az eredmenyeim. Kozepes Ir-t diagnosztizalt akkor a dokino (mensmentis), viszont a tobbi hormoneredmenyem tokeletes volt szerencsere. A felborult ciklusom a gyogyszer hatasara azonnal visszaallt, kiszamithato, oramu pontossagu lett, es erzesre pé-m is volt tole azonnal. Persz folyamatosan problkoztunk, de nem gondoltuk, hogy sikerulet, plane hogy a novemberi kontrollon nemhogy javultak, de rosszabnodtak az IR eredmenyeim, viszont minden egyeb tovabbra is rendben volt. Kaptam egy masik, kombinalt gyogyszert (eucreas) , de eldontottuk a ferjemmel, hogy ugyan probalkozunk, de jovo tavasszal en megyek vissza dolgozni, a lanyom pedig megy a bolcsibe, hisz nem varhatunk mindig a csodara. Igazabol ez fokent az en dontesem volt, de nyilvan csalodott es elkeseredett voltam. Azonban fura mod a decemberi mensim amit amugy karacsony masnapjara vartam, nem jott, nem akart megjonni. Szombaton eros pozit teszteltem, azt hittem ott ajulok el. Megtortent, sikerult. Csinaltam a dietat, visszafogytam a szules elotti sulyomra, es annak ellenere, hogy a terheleses eredmenyeim rosszabbak lettek, most ugy nez ki szep csendben bekoltozott a baba. Semmi tunetem nincs, talan csak egy kis kivanossag, de semmi egyeb tipikus terhestunet se, se gorcs se megjon erzes, akarcsak a lanyommal. Elvileg holnap toltom az ot hetet, 2 het mulva terveztem dokihoz menni, persze aggodom, hogy minden rendben legyen, de tudom hogy nem lehet gond. Tovabbra i tartom a dietat, szedem a merckformint (az eucreast terhesseg alatt nem lehet szedni)

Szeretnem, ha azok akik hasonlo cipoben jartok, tudnatok, hogy ezzel a nyavalyas betegseggel sincs minden veszve, meg akkor is ha hosszabb az ut a vegeig. En is nekikeseredtem, nem csak akkor az elejen, sokszor meg, bar soha nem az viselt meg igazan, hogy megjott, mert legalabb megjott.ugye,hanem hogy nem lattam a veget. Most viszont elmondhatatlanul boldog vagyok, es egyben felek is kicsit mostmar, hogy milyen lesz megint egy bebivel, meg mellette egy meg nem 3 evessel, dehat mi akartuk, es boldogok vagyunk.

Soha ne adjatok fel!!

Sokotoknak segitettem itt az oldalon, sok drukkot, biztatast adtam, sokatok pozi tesztjeert szurkoltam, valaszoltam a kerdeseitekre a legjobb tudasom es az ateltek alapjan, ezert most arra szeretnelek kerni benneteket, hogy ti gondoljatok ram, hogy minden rendben legyen velunk!!

Koszonom nektek!

2013. jan. 1. 12:55
 35/38 anonim ***** válasza:
Gratulálok, és nagyon sok boldogságot nektek:D
2013. jan. 1. 13:53
 36/38 anonim ***** válasza:

Jaj, hát most olvasom, hogy a kérdés májusi, már épp törtem a fejem vigasztaló szavakon , aztán látom, hogy már jön is a baba! :)) Gratulálok!

Mi is két éve várunk a babára, hát nem jön, nem jön....de egyszer csak meglátogat! :)

Sok boldogságot a bébihez!

2013. jan. 1. 16:58
 37/38 A kérdező kommentje:

Koszonom nektek!

Utolso, neked a letezo, leheto legjobbakat kivanom a 2013-as evre. Remelem titeket is meglatogat a golya iden!! Te is pco-val kuzdesz?

2013. jan. 1. 19:39
 38/38 anonim ***** válasza:
Köszönöm, nagyon kedves vagy! Nem, nincs pco-m, viszont a legutóbbi hormonleletemen az fsh érték, 10, 23 volt ami magas, Ez korai petefészekkimerülést jelent (34 éves vagyok), viszont az egy hónappal azelőtti leleten meg 4,6 fsh volt, ami kiváló...ennyire ingadoznának a hormonok? Valami biztos van, csak nem tudom mi a baj! Ahol lakom, nincs endokrinológus, csak 100 km-re. Elkezdek aviva tornázni nemsokára, az állítólag mindenre jó.
2013. jan. 1. 22:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!