Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tényleg ekkora "bűn" lenne?

Tényleg ekkora "bűn" lenne?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Babát szeretnénk, és ma megtudta Édesanyám is. Teljesen le akart beszélni róla, ilyenekkel, hogy:

" egy értelmes nő nem szül ennyi idősen gyereket, meg csak az alja népség szül ilyen fiatalon, meg elrontom az életemet, akkor már nem én fogok számítani, hanem a baba, miért nem várunk még pár évet, miért nem akarok a karrieremre koncentrálni, a gyereknevelés az nem karrier..............."

Én 23 vagyok, párom 35. Mindenünk megvan, 2 autó, saját új családi ház, nagyon jó kereset, és ami a legfontosabb szeretet, megértés.

Nagyon rosszul esett ez az egész. Ti mit gondoltok? Mit szólnátok ehhez? Köszönöm annak, aki válaszol.

2012. máj. 29. 21:10
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Gratulálok a babádhoz! És köszönöm mindenkinek a válaszokat! :) Én nagyon szeretnék már babát, annyira vágyom rá, csak az ilyen dogok úgy elszomorítják az embert. Tudom, hogy mindenki örülne, Anyun kívül. Talán, ha majd a kezében fogja az unokáját megváltozik a véleménye.
2012. máj. 29. 21:39
 12/27 krisztivan ***** válasza:

Furcsa ami eszembe jutott de mivel az én anyukám is jelentett ki ilyet,lehet a tied is erre gondolt.

Fiatal vagyok még nagymamának!!

2012. máj. 29. 22:06
 13/27 A kérdező kommentje:
Igen, én nagyon úgy érzem, hogy Anyu hiú, és azt hiszi, hogy attól, hogy nagymama lesz megöregszik. Pedig ez nem így van! De tény, hogy én is gondoltam már erre. Köszönöm a választ! És végül nálatok mi lett?
2012. máj. 29. 22:10
 14/27 anonim ***** válasza:
8-as vagyok! Persze, hogy nem anyukád kedvéért fogsz gyereket vállalni, vagy nem vállalni. Ne is tedd ezt. Viszont jobb az ilyen dolgokat tisztázni, pláne ha jó a kapcsolatotok. Hidd el hogy el fog olvadni az unokájától, ebben biztos vagyok. :)A lényegen ez nem változtat, ha gyereket szeretnétek akkor hajrá és majd szép lassan mindenki megenyhül majd. Sok sikert hozzá! :)
2012. máj. 29. 22:25
 15/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked! Azért kicsit megnyugtattál! :) Remélem igazad lesz, és tényleg örülni fog majd. Szeretném, ha abban az örömben majd osztozna velem. Szuper a kapcsolatunk, és ezért is fontos számomra, hogy ne negatívan fogja fel, hanem olyan boldog legyen majd, mint mi! :) Köszönöm a jókívánságot! :)
2012. máj. 29. 22:30
 16/27 krisztivan ***** válasza:
Mivel én elég"öregen"szültem így már Ő sem volt addigra fiatal.Ezt nekem olyan huszonvalahány éves koromban mondta.Még tervbe sem volt az unoka.Sajnos aztán amennyire örült a hasam növekedésének ,olyan ritkán van "ideje"az unokával lenni.Idén még csak 2X találkoztak:-(( Nálatok más a helyzet és biztosan nagyon fog majd örülni akár milyen"zsémbes"is most:-))Sok sikert:-))
2012. máj. 29. 22:54
 17/27 anonim ***** válasza:
Szerintem csak félt anyukád, ebben a mai bizonytalan világban és talán kicsit önzőségből is le akar beszélni én is azt vettem ki, de hidd el, ha megtudja hogy babát vársz teljesen meg fog változni és ha megszületik imádni fogja. Az már nagyobb gáz lenne, ha terhes lennél és úgy akarna lebeszélni, de itt még erről szó sincs. Csináld ami nektek jó, a te életed! Egy babát nem lehet megbánni, én 24 voltam mikor terhes lettem, de tökéletes kor a gyermekvállalásra és már 9 éves lesz, fiatalon több az energia a gyerekre.
2012. máj. 30. 07:25
 18/27 anonim ***** válasza:
Erdekes egy anyukad lehet. De azert hidd el, egy diploma nem art. En 29 vagyok, lanyom 3, most varom a kistesot + a 2. diplomamat csinalom. Es most nem beszelek vmi nem tudom milyen karrierrol!
2012. máj. 30. 07:45
 19/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Remélem tényleg örülni fog, mikor a kezében tartja az unokáját. Sajnálom, hogy Anyudnak nincs ideje rátok. :S Félek az enyémnek sem lenne. Majd beszélek vele még egyszer, talán segít valamit. De olyan lehangolt lettem emiatt, pedig én nagyon vágyom rá, hogy kisbabánk legyen. Mamám is tudja, és ő nagyon örült, hogy lesz dédunokája. :)
2012. máj. 30. 10:27
 20/27 anonim ***** válasza:

Szerintem egyáltalán ne befolyásoljon Anyukád véleménye.

Nagyon sok előnye van a korai szülésnek (kisebb a korkülönbség, mikor "kirepül" a gyereketek még simán lesz időtök és energiátok élni/utazgatni, könnyebb teherbeesés stb).

Én 30-ig vártam a próbálkozással és hát 30 körül már nem is olyan egyszerű a dolog. Ha hamarabb találkozom a párommal tutira hamarabb kezdjük el. Így alakult.

Csak nézz mélyen magadba, hogy a kapcsolatotok elég erős-e. Ha jelenleg úgy látod, hogy együtt fogtok megörögedni (persze később még bármi lehet, semmi sem garancia), akkor ennél többet nem tudsz tenni egy babának megfelelő környezetért.

És az, hogy Anyukád később hogyan áll majd az unokától, lehet jó és rossz is, ez ellen úgysem tudsz tenni akármikor is szülsz.

Én a helyedben simán, gond nélkül bevállalnám. Remélem hamar összejön Nektek! Sok sikert!

2012. máj. 30. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!