Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha nem "nagykönyv" szerinti...

Ha nem "nagykönyv" szerinti időpontban termékenyülök meg a ciklushoz képest, de tudom az időpontját, akkor mikor lehet legkorábban tesztelni?

Figyelt kérdés

Azért teszem fel a kérdést, mert mindenhol olyan válaszokat találok, amik szabályos ciklus számításra utalnak, meg következő menstruáció elmaradásához viszonyítanak... de ha nekem valamiért korábban történt volna a megtermékenyülés, nem a ciklus közepén, akkor nem kell megvárnom a következő elmaradt ciklust, mert már korábban kimutatható.. de pontosan melyik teszt és mikor (hány napra) tudja már legkorábban kimutatni?

köszi a válaszokat

2012. máj. 7. 12:02
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
#10: nem vagyok eltájolva, csak mivel az ovuláció napját nem tudom, így éppenhogy nem azt a számolást kérdeztem, hogy ovulációhoz képest hány nap... vagyis ahhoz semmi köze, hogy "elvileg mikor kéne ovulálnom"...
2012. máj. 7. 13:07
 12/26 anonim ***** válasza:
Nem érted....Nem az a lényeg, hogy mikor kellene ovulálnod naptár szerint, mivel az bármikor bekövetkezhet végül is. De ettől függetlenül onnan kell számolnod. De hogy jobban értsd, a te esetedben attól a 28-i együttléttől számoljuk, mert feltételezzük, hogy akkor volt ovud, vagy utána 1-2 nappal, mert különben nem beszélhetnénk arról, hogy lehetsz-e terhes.
2012. máj. 7. 13:11
 13/26 anonim ***** válasza:
Szóval a lényeg, hogy még várj kb. 5 napot a teszteléssel.
2012. máj. 7. 13:12
 14/26 A kérdező kommentje:

#12: Te nem érted :D

ÉN IS azt mondtam, hogy az nem érdekel, hogy mikor kellene naptár szerint, mivel lehet máskor is az ovu... csak mivel valaki ilyen választ írt, arra reagáltam korábban, hogy semmi köze a naptárhoz...

de most már mindegy, mert látom, hogy kezd elmenni az egész abba az iránybaész, hogy "mibe lehet belekötni, hol írtam hülyeséget"...

pedig az egész arról szólt csak, hogy HA nem naptár szerinti a dolog, hanem együttléthez képest számolok, akkor mikor és mivel lehet legkorábban kimutatni.. ennyi...

2012. máj. 7. 13:15
 15/26 A kérdező kommentje:
#13: na ennyi.. erre voltam kiváncsi...
2012. máj. 7. 13:15
 16/26 anonim ***** válasza:
Te vitted el teljesen feleslegesen más irányba a szitut. A 2. válaszoló teljesen jó választ írt, annyi "hibája" volt, hogy nem feltételezett megtermékenyülést írt, hanem ovut, ez pedig téged megzavart, pedig tulajdonképpen vehetjük ugyanannak ebben az esetben. Mindegy, hogy az ovu mikor történik, középidőben, vagy máskor, ahhoz kell viszonyítani. Ha nem tudod pontosan, hogy mikor volt, hanem együttléttől számolsz, akkor is ugyanazon "szabály" szerint kell eljárni, mivel így feltételezzük, hogy akár akkor is lehetett ovu. Tehát csak össze kellett volna raknod a képet, és ennyi.
2012. máj. 7. 13:55
 17/26 anonim ***** válasza:
Szia! Én is ebben a szituban vagyok. Április 1-jén volt meg, 5-6 körül múlt el teljesen. 8-án voltunk együtt a férjemmel és akkor történt meg a fogamzás is. Sem előtte 3 hónapig nem volt szex, sem azóta nem volt (külföldön dolgozik). 22-én teszteltem pozitívat, 23-án voltam dokinál még nem látott nem érzett semmit. Április 24-én béta hcg-n, amelynek az értéke 336, majd két nap múlva 828 lett, 6 nap múlva kellett mennem kontroll vérvételre, amelynek az eredménye 8148 lett, azon a napon voltam uh-n hüvelyin, ott már látták a petezsákot mensi szerint 4 hét, kora szerint majdnem 6 hetes. Nem tervezett nálunk sem, esemény utáni tablettát vettem be rögtön másnap és mégis. Szóval, ahogy a dokim mondta bármi megtörténhet. Lehet egy rendkívüli peteérés. Nekem a szex után pontosan 14. napon nem reggeli pisiből rögtön pozitív lett. Akkor még a mensihez volt 9 napom, tehát a mensi előtt 9 nappal már tudtam.
2012. máj. 7. 14:06
 18/26 A kérdező kommentje:

#17: köszi, ez az igazi, amilyen választ vártam!!! :)

gratula nektek! :) (mármint, ha örültök neki :) )

nálunk is az a helyzet, hogy hosszú idő után voltunk együtt először, és ez különösen növeli az esélyét állítólag a megtermékenyülésnek... akkor most már tuti, hogy szombaton fogok tesztelni...

hát, nem vagyok nyugodt :(

pedig én nagyon örülnék még egy gyerkőcnek, de nem vagyunk olyan élethelyzetben sajnos, és a párom nagyon nem akarná... :( ezért vagyok miatta ideges...

2012. máj. 8. 08:45
 19/26 anonim ***** válasza:

Szia! Utolsó vagyok. Nekünk sem tervezett, sajnos mi sem állunk úgy anyagilag, két gyerkőcünk van, nagy most a dilemma. :(

Szorítok, hogy úgy legyen, ahogyan szeretnéd. Azért írd majd meg mi lett az eredmény.

2012. máj. 8. 11:18
 20/26 A kérdező kommentje:
#19: ma csináltam egy tesztet, mert nem bírtam kivárni :D pozitív lett, halványan.. de aztán rákerestem itt, és állítólag az sokszor ad fals pozitív jelet... szóval jó nagy hülyeség volt most megcsinálni, mert most még jobban izgulhatok.. szombatig várni kéne, és akkor csinálok egy másik fajtát...
2012. máj. 9. 09:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!