Ha nem "nagykönyv" szerinti időpontban termékenyülök meg a ciklushoz képest, de tudom az időpontját, akkor mikor lehet legkorábban tesztelni?
Azért teszem fel a kérdést, mert mindenhol olyan válaszokat találok, amik szabályos ciklus számításra utalnak, meg következő menstruáció elmaradásához viszonyítanak... de ha nekem valamiért korábban történt volna a megtermékenyülés, nem a ciklus közepén, akkor nem kell megvárnom a következő elmaradt ciklust, mert már korábban kimutatható.. de pontosan melyik teszt és mikor (hány napra) tudja már legkorábban kimutatni?
köszi a válaszokat
szia,
én Gabrielt használtam és mensi elött 1héttel és 2-nappal hamarabb kimutatta 4 hetes terhes voltam pedig elötte lévő mensim normális volt teljesen azt mondta a dokim "egy ténylegesen élvezetes szex a babaáldás titka,nem a babáért való szex" és nem kell számolni a peteérést és görbét vezetni.
köszi :) én pontosan tudom, hogy melyik nap lett volna a megtermékenyülés, és az még nincs 4 hete, szóval Neked csak véletlenül lett mensi előtt ennyivel jó teszt, hiszen már több hetes terhes voltál, de én nem vagyok annyi... :)
és sajnos nálunk nem tervezett a dolog, így inkább amiatt izgulok, hogy ne legyek az :(
asszem leírom inkább pontosan:
szóval ha az utolsó mensi április 20-án jött meg, az "aktus" április 28-án volt... a következő mensi kb május 20 körül lenne várható (kb 30 napos a ciklusom, de nem abszolút pontos)... akkor legkorábban ápr. 28-ához képest 14 napra érdemes tesztelni? vagyis május 12-én? abszolút semmi értelme egyik teszttel sem előbb?
Utolsó vagyok
Ha 20.-án jött meg és 28.-án voltatok együtt akkor nem lehetsz terhes.Gondolom egy 5-6 napig tart a mensid és rá 2-3napra voltatok együtt.Akkor kétlem hogy lett volna peteérésed.
Kedves kérdező! Azt kell hogy mondjam, hogy nagyon el vagy tájolva! Mi az, hogy az ovulációnak semmi köze hozzá? Ovuláció nélkül nem lehet teherbe esni! Csak és kizárólag azon a napon lehet, mikor az megtörténik. Az lehet akár az 5. a 10, vagy a 18. stb. ciklusnapon is, de mindenképpen csak akkor történhet megtermékenyülés, én onnantól kezdve kell számolni a 14 napot.
Ha te azt gondolod, hogy a 28-i együttlétből foganhatott baba, akkor onnantól számolva kb. 14 nap múlva érdemes tesztelni, de akár várhatsz még kicsit többet, mivel így akár 30-31-én is történhetett a fogantatás, mert a spermiumok 2-3 napig életképesek, és megtermékenyítőképesek a női szervezetben. Szóval így igen, nem kell megvárnod feltétlenül a következő menzeszt, mert így valamivel hamarabb kimutatható, mintha a ciklus közepén fogant volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!