Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Halott már valaki a paleolit...

Halott már valaki a paleolit diétáról?

Figyelt kérdés
Segített már valakinek a teherbeesésben?
2012. ápr. 21. 14:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Én nagyjából paleozok egy fél éve, de nincs tervben baba. Ételintolarencia miatt kezdtem el anno, de tök jó lett pluszban az alakom is. Ennyit tudok róla mondani :)
2012. ápr. 21. 14:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Teherbeesésben főleg akkor segít, ha PCOS a probléma. Nekem annyiban vált be, hogy minden emésztési panaszom megszűnt.
2012. ápr. 21. 14:18
 3/7 anonim ***** válasza:
A paleo diétát az én orvosom (belgyógyász endokrinológus) erősen kritikával illette PCO-soknak, mert hogy teljesen megvonja a szénhidrátot tartalmazó dolgokat (rizs, minden féle gabona, liszt, burgonya, stb.) és ha nem is szabad sokat, de a vegyes táplálkozás akkor is fontos még IR és PCO esetén is. A paleoban túlsúlyban van a fehérje, és egyetlen egyoldalú diéta sem jó PCO-ban, ronthatja az IR-t, ha nincs meg a megfelelő időben a megfelelő mennyiségű szénhidrát. Tudom, mert anno a PCO-m megjelenésekor kihagytam minden félét, amiben szénhidrátot sejtettem, azt hittem jót tesz, fogytam vele, de végeredményben a fehérje többlet miatt hízni kezdtem. Mióta eszem minden félét, csak meghatározott időben, mennyiségben, és megfelelő módon elkészítve, mennek le a kilók (benne van a napi 1 óra mnozgás is, természetesen, de az korábban is megvolt). Teherbeesésben gondolom segíteni fog, még nem álltunk neki, de már minden hónapban van peteéérsem, amikorábban csodaszámba ment.
2012. ápr. 21. 16:14
 4/7 anonim ***** válasza:

Kedves 3-as! (Nem kötekedni akarok.) Hogyan hízhattál? Mint írtam (1-es vagyok) én fél éve paleozom - kb. 2-3 hónap alatt fogytam 10 kilót, azóta pedig totál ugyanannyi vagyok - most pont tökéletes a BMI indexem, pedig világ életemben dundi voltam. A vérképem is jó.

Én a háziorvosom ill. a gyerekem orvosát kérdeztem meg, ők mind támogatták ezt a diétát (utóbbi szintén tartja). Mondjuk nekem pont a keményítőre (rizs, krumpli, kukorica), élesztőre, gluténre, tejre (meg még jó pár dologra) van intolarenciám, de úgy tudom, a gyümölcs-zöldségben is van szénhidrát.

2012. ápr. 21. 16:38
 5/7 anonim ***** válasza:

Az én anyukám is fogyott a paleotól. Lehet rengeteg zöldséget, gyümölcsöt enni és darálva mandulát, mákot, stb. süteményeket, kenyereket lehet készíteni. Nem kell húst hússal.

Nekem azt mondja már meg valaki hogy ha nem eszek szénhidrátot akkor az miért baj. Azt értem hogy ha nem eszek húst akkor fehérje vonódik, ha nem eszek zöldséget, gyümölcsöt akkor a vitaminok, de mire jó a szénhidrát?

2012. ápr. 21. 19:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a Szendi Gábor oldalán nézelődj, esetleg kérdezz tőle, biztos lehet valamilyen fórum keretében.
2012. ápr. 21. 19:07
 7/7 anonim ***** válasza:

04-21 16:38-asnak: azért hízott "hármaska" a paleolit étrendtől, mert az inzulinreziztencia ilyen szemét betegség, hogy hízni lehet tőle. Amikor nálam elkezdődött felugrott rám húsz kiló a semmiből, pedig minél jobban láttam, hogy hízok, annál kevesebbet ettem.

Én ijedtemben szinte minden szénhidrátot kiiktattam (hiba volt), és ettől még gyorsabban híztam.

Nekem az IR diéta nem vált be, az viszont túl sok "mérget" és kenyérfélét tartalmaz. De sajnos a "kötelező" szénhidrátmennyiségek miatt a paleos étrend sem jó 100%-ig, pedig az elvvel nagyonis egyetértek.

Én zabkását eszem szénhidrátként, vagy zablisztből készült dolgokat.

2012. máj. 24. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!