A paleolit táplálkozásban miért tilos a kukorica és a hüvelyesek fogyasztása? Azokkal miért nem találkozhatott az ősember?
Ennek semmi köze az ősemberhez. (Kérdezz meg egy régészt, meg fogsz lepődni. 2 dolgot fog mondani, egyrészt azt, hogy a paleolit kori táplálkozásról kevés lehet áll rendelkezésre, másrészt meg azt, hogy az ősember is evett gabonát, csak nem termesztette, hanem ott ette, ahol találta, és akkor, amikor találta.)
Egyébként azért nem lehet enni, mert mindkettő szénhidrát, a paleolit meg durva (és értelmetlen) szénhidrátmegvonáson alapul.
Nem mellesleg a hüvelyesek nagyon egészségesek (meg még sok más tiltott étel is, pl. a krumpli és a teljes kiőrl. gabonából készült ételek is, illetőleg a tejtermékek is, kizárólag a tejfogyasztásról oszlanak meg a vélemények).
Szemben a túlzott zsírfogyasztással, ami szív- és érrendszeri megbetegedéseket, magas vérnyomást stb. okozhat, a túlzott húsfogyasztás pedig anyagcserezavarhoz és vesebetegséghez vezethet. Én inkább hiszek a kardiológusoknak, mint egy bölcsészből előlépett táplálkozási szakértőnek. Neked is ezt javaslom.
A kukoricának meg magas a glikémiás indexe.
De a paleo nem azért paleo, mert azt esszük, amit az ősember, hanem mert a paleolit kori étrendhez hasonlít a legjobban ez a fajta táplálkozás. De nem az alapján tiltottak vagy ajánlottak bizonyos ételek, hogy találkozhatott-e velük az ősember, hanem vizsgálati eredményeken alapul az ajánlás. Szóval nem a paleolit kori táplálkozási szokásokat modellezzük, hanem próbálunk úgy étkezni, hogy az minél kevésbé legyen káros az emberi szervezet számára.
Kedves 1/5-ös válaszadó!
A hüvelyesek azért nem ajánlottak,mert növelik a bél áteresztőképességét,aminek következtében a vitaminok,és rengeteg nélkülözhetetlen tápanyag nem szívódik fel!Második dolog a gluténtartalmuk a gabonáknak és a szénhidrátartalmuk,ami hirtelen nagy mennyiségű inzulintermeléssel jár,aminek következtében hirtelen megemelkedik a vércukorszint,majd hirtelen lecsökken.Ennek következménye:éhségérzet,farkasétvágy,a hasnyálmirigy kimerül,inzulinrezisztencia és elhízás!!!!!
Még valami,ez a táplálkozás csak a finomított szénhidrátokat tiltja,a gabonákat,a hüvelyeseket,a finomított hidrogénezett növényi olajokat,a burgonyát,tejet,tejtermékeket.
Ha gyümölcsöket eszel,abban éppen annyi szénhidrát van, amennyi a szervezetednek szüksége van,és ráadásul "élő",természetes formában!
A babot és a borsót ugyanúgy ettem a "paleó" étrendemben.
Így is fogytam, elmúlt az ekcémám, elmúltak a vércukor-ingadozások, energikusabb lettem. Az ára miatt hagytam abba ezt az étrendet, élettani hatásai rám rendkívül jók voltak. Most nyár elejétől kezdem újra, fél évig olcsóbban megúszom. A kukorica ugyanúgy gabona mint a búza és a rozs.
Az ősember valószínűleg nem találkozott a kukoricával, mert csak közép-amerikában volt őshonos, ahova max (néhány) tízezer éve kerültek az első emberek. De a kukorica fogyasztásukat valószínűleg nekik is ellensúlyozta a természeti életmód, a mozgás,a rengeteg gyümölcs, hal stb. Nem hiszem h abból állt volna a napi kajájuk 70%-a, mint itt a szegényebb rétegere érvényesen búzűból és krumpliból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!