Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hol lehet a Szendi Gábornak...

Hol lehet a Szendi Gábornak írni? Lehet egyáltalán?

Figyelt kérdés

Rendre olvasom,hogy a szakértők mit ajánlanak és az eltér attól ami a könyveb szereple.

Nem mondom,hogy teljesen igaza van-honnan is tudhatnám laikusként-,de szerintem van benne elgondolkodtató bőven.

Meg olyan is ami meg lehet fogadni.

Ha csak részben tudom betartani az is jó?

Igazán nem értem,hogy bizonyos zöldségeket miért ne lehetne enni amikor azt a helyike is régóta fogyasztják.



2012. márc. 30. 19:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Azok a "bizonyos zöldségek" a keményítő, illetve lektintartalmú hüvelyesek, amik növelik a bélfal áteresztőképességét, és magas a glikémiás indexük, így nem javasolt. A "szakértőkkel kapcsolatban érdemes feltenni a kérdést: miért van az, hogy a cukorbetegség, depresszió, rák nem csökken, hanem növekszik. Ha a kiváló gyógyszerek gyógyítanának, akkor nem növekednének a betegségek, hanem csökkennének, nem igaz? A paleolit a civilizációs betegségek ellen véd, úgy hogy nem kell majd orvoshoz járnod. A kérdésre visszatérve, Szendi Gáborral így tudsz kapcsolatba lépni:szengab@tenyek-tevhitek.hu
2012. máj. 10. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm !!


Pl arra gondolok,hogy nem javasolj a burgonyát. Az Andokban elég sokan eszik. A babot is,paradicsom meg hasonkók. tök. Sok Újvilági növényt az indiánok evezredek óta esznek és ...nem lettek betegek tőle. Akkor nekünk,mirt nem jók?

2012. máj. 10. 21:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Még visszatérve a kérdésre. A bab, kukorica, hüvelyesek még azért sem jók, mert reumatoid artritisz-t (sokízületi gyulladás) váltanak ki, illetve autoimmun betegségek elindítója is lehet, a metabolikus szindróma előidézői magas szénhidrát és keményítőtartalmuk miatt, de ez csak tünettan.

Arra, hogy régóta fogyasztják azokat a bizonyos zöldségeket,az nem feltétlenül igaz: az amerikai pima indiánok neoszánhidrátokat (pl. gabona, tök, baba, stb) is fogyasztottak, rendkívül sok cukorbeteg és elhízott ember van köztük.

A burgonyára és kukoricára az amerikaiak álltak át, mert ( hasonlóan a Köze-Kelethez, vagy Ázsiához) jól eltarthatóak voltak keményítőtartalmuk miatt, de azelőtt ők sem fogyasztották ezeket.

A burgonya nem sokban különbözik a gabonától,

A burgonyában van kakonin és szolanin amik mérgezőek. Jellemzői: fokozzák a rákos sejtek növekedését, görcsöket,hasmenést,hányást okozhatnak.

A részletekért, javasolom írj személyesen, mert én is csak arról tudok, amit eddigi könyveiben olvastam (Paleolit táplálkozás, Paleolit táplálkozás kezdőknek, ill. 2 szakácskönyve)

2012. máj. 12. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!