Nagyon drága a paleolit étrend?
Attól függ, miket akarsz enni.
Nem drága, ha:
- ha tudsz "cukor" nélkül élni (így nem kell xilitre, vagy steviára költeni),
- ha nem akarsz "kenyérpótlókat" enni (nem kell maglisztekre költeni),
- és ha nem érzel kényszert a tej pótlására (nem kell kókusztejre, vagy rizstejre, vagy zabtejre költeni)
Én ezek nélkül élek több mint két éve.
A zöldségek nem drágák, és a hússal sincs gond, ha nem a legdrágábbakat választod. Ha nagyon kevés a kajára fordítható összeg, akkor mondjuk én rizzsel egészíteném ki egy kicsit a paleo étrendet.
Nem kell a mainstream által sugallt "pót" ételekre költeni (pl. cukor és a kenyér helyettesítésére).
Próbálj meg zöldségekből többet fogyasztani, azok olcsók. Esetleg ha még belefér, akkor tojásból rásegíteni.
Nos, ha rizset eszik valaki, akkor alapból nem paleolit. Fontos tudni, hogy ha már a tiltott listán szereplő ételek szerepelnek valakinek az étrendjében, akkor bármennyire is kevés, az már nem paleolit.
Valóban a xilit, a maglisztek, illetve a hús az ami drágább, de meg lehet oldani, ha nem eszel annyi édeset, kenyeret sem kell feltétlenül pótolni, és húst pedig cba, spar, ilyen helyeken veszel, mert ott a legolcsóbb, és a legjobb minőségű is egyben (szerintem).
Kezdem megérteni, hogy milyen problémás lehet átállni paleolitra, ha valaki mindennap kenyeret, tejet, cukrot eszik, amik tul.képp a legolcsóbb élelmiszerek. Nekem más a rálátásom erre, mert már lassan 1 éve paleolitozom, és mivel eszembe sem jut a kenyeres standhoz menni, így a szemem "ráállt" arra, hogy hol találjam meg az olcsó paleolit termékeket, mert léteznek. A lényeg: szénhidrát-köret (tészta, krumpli, stb.), hús, zöldség-gyümölcs hármasból (ami a főételek nagy része) a paleolitban csak hús és zöldség-gyümölcs marad, azaz 1/6-oddal több hús, és 1/6-oddal több zöldség-gyümölcs. A zöldség-gyümölcs ára talán nem drágább mint a köreté, a hús viszont igen, de ez csak 1/6-oddal emeli meg az árat. Azonban vannak helyek ahol 700-1200 Ft-ért lehet venni pl. csirkecombot.
Másrészről, szerintem nem az ár felől érdemes megközelíteni az egész kérdést, hanem afelől, mennyi pozitív hatása van, mert ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!