Van itt olyan anyuka aki PALEOLIT elv szerint eteti a gyermekét?
Elolvastam Szendi Gábor ételek a civilizációs betegségek ellen c. könyvét. Döbbenet hogy mennyi minden az étkezéssel függ össze.
Próbálunk átállni, lassan fokozatosan. A mi esetünkben ezzel nincs is gond, de a kérdésem hogy van egy 1 éves lányom, akinek hogy-mivel tudom pótolni a joghurtot, a kenyeret, a tejet?
www.betevo.hu
Keresd warnew-et.
Ő paleozik, és ez az ő oldala. És ha jól tudom, dietetikusuk is van.
ha regisztrálsz, akkor van fórum, ahol megkérdezheted, hamarosan válaszolni fog. Mondd, hogy zazoranya küldött :)
Off?... Egy laborvizsgálatnál kiderült, hogy az összes szénhidrátra és tejtermékre intoleranciám van (azaz nem emésztem meg). Ironikus, de ezután találtam rá neten a paleora, majd elolvastam a könyvet. Megkérdeztem a háziorvost, a gyerekorvost és a védőnőt is, félinfóim: A háziorvos szerint attól, szénhidrátot és tejterméket nem eszik az ember, de zöldséget, gyümölcsöt és húst igen, nem lesz hiánybetegsége. A gyerekorvosunk annyit mondott, hogy a paleo szerinte követendő, de úgysem lehet megoldani (azért ajánlott egy paleo boltot, ahová ő jár). A védőnő szerint 1 éves kor után a legtöbb embernél fokozatosan lebomlik az az enzim, amivel a tejet rendesen megemésztené, ezért "ne erőltessem", a "gabona pedig nem étel".
Szóval én most fél éve paleozom, végre jól is vagyok... A gyerekemnél viszont csak szimplán örülnék, ha több zöldséget és húst enne, mert jelenleg szinte csak pékárut és tejterméket eszik, mint az apja... a közös dackorszakukba meg egyelőre beletört a bicskám.
Csak az nem mindegy hogy milyen szénhidrát. Egyszerű vagy összetett. Egyébként meg ki kell próbálni, eleinte nehéz de tényleg van jótékony hatása.
Ajánlom neked a paleolit szakácskönyvet abban vannak direkt gyerekeknek való receptek. A kenyeret joghurtot tejet meg nem kell pótolni hiszen a paleó éppen attól paleó hogy nem eszünk ilyet, mondjuk egy gyereknek ezt nehéz megmagyarázni.
Én 3 hónapja paleozok, sajnos az élet kényszerített rá, hogy életmódot változtassak és rádöbbenjek, hogy az eddigi általános életem nem oda vezet ahova szeretném, ugyanis nem igazán tudtam eddig teherbe esni a kialakult inzulinrezisztenciám miatt.
Ami engem meggyőzött ez a diéta volt eddig az első ami azt merte állítani, hogy edd ezt és ezt, de ne edd ezt és ezt és meggyógyulsz. így tettem és mérföldekkel jobb az életminőségem a 3 hónappal ezelőttitől.
Birom az embereket alig tudnak valamit erről a diétáról, semmi tapasztalat, de az észt nagyon tudják osztani.Legalább kipróbálná két hétre és érezné a változásokat nem támadna ilyen meggondolatlanul.
Már ha csak a gabonaféléket és a tejet cukrot kihagyod óriási pozitív változások következnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!