Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Pontosan mennyi idős terhes...

Pontosan mennyi idős terhes lehetek?

Figyelt kérdés

Ma teszteltem pozitívat. Minden kalkulátor mást mutat, ezért vagyok kíváncsi több véleményre. Azt írja valamelyik, hogy 5, másik, hogy 6 hetes terhes vagyok.

45 napos ciklus mellett, április 15-re nem vártam. Április 1-én volt pém, aznap együtt voltunk. (később egyáltalán nem, tehát csak akkor jöhetett össze).

Én azt gondoltam, hogy akkor most az 5.hétben vagyok, vagyis 4 hetes és 1 napos terhes kb. szerintetek?

Ez azért nagyon érdekes, mert mához két hétre, április 30-a kaptam időpontot a nőgyógyászhoz, de lehet, hogy túl korai? Szeretnék már akkor szívhangot hallani.

2012. ápr. 16. 17:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Veled értek egyet Kérdező! Az igaz, hogy az utolsó menstruáció első napjától számolják, de tényleg nem mindegy, hogy hány naposak a ciklusaid. Mondjuk ez leginkább a kiírt időponton fog meglátszani. Ezt úgy lehet kifejezni, hogy elvileg kb. 6+4 hetes terhes vagy (menstruáció szerint), de gyakorlatilag 4+1 hetes. A doki úgy is az uh-os méretek, tehát a gyakorlati terhességed alapján fog számolni, és úgy adja meg a szülés várható időpontját.
2012. ápr. 16. 19:40
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm!:)

Március 2-án volt meg utoljára, úgyhogy akkor dec. 24. lesz az időpont.:)

2012. ápr. 16. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!