Pontosan mennyi idős terhes lehetek?
Ma teszteltem pozitívat. Minden kalkulátor mást mutat, ezért vagyok kíváncsi több véleményre. Azt írja valamelyik, hogy 5, másik, hogy 6 hetes terhes vagyok.
45 napos ciklus mellett, április 15-re nem vártam. Április 1-én volt pém, aznap együtt voltunk. (később egyáltalán nem, tehát csak akkor jöhetett össze).
Én azt gondoltam, hogy akkor most az 5.hétben vagyok, vagyis 4 hetes és 1 napos terhes kb. szerintetek?
Ez azért nagyon érdekes, mert mához két hétre, április 30-a kaptam időpontot a nőgyógyászhoz, de lehet, hogy túl korai? Szeretnék már akkor szívhangot hallani.
Olyan 6 hetes lehetsz, ha jól számolom. Ha 30-ára kaptál, az már jó lesz. Szerintem simán látszódni fog a szikhólyag is :)
Gratulálok :)
Én ezt nem értem...
Tudom, hogy az utolsó menstruáció első napjától kell számolni. No de teljesen mindegy, hogy valakinek 25, vagy 50 napos ciklusai vannak?
Én azt hittem, hogy mondjuk pékor teherbe estem, az pont 2 hete volt, akkor most 4 hetes terhes vagyok. Hiszen 2 hete fogant a baba, ez biztos. A mérete sincs 6 hetes, az biztos..
Hát ez tiszta hülyeség. Ha én tudom pontosan, hogy rendszertelen a ciklusom, de az tuti, hogy mikor estem teherbe, akkor is úgy veszik, hogy 28 napos ciklusaim vannak..?
Első terhességemnél még rendszertelenebb ciklussal sikerült a baba. Akkor fogalmam nem volt, hogy mikor volt pém, vagy mikor hoztuk össze a babát..Még körülbelül sem..A doki egyszerűen a méretből állapította meg a terhesség korát.
A ciklusod hossza a szules idopontjanak a megallapitasanal szamit: utolso menstruacio elso napja + 7 nap - 3 honap (28 napos ciklusnal) . Ha a ciklus hosszabb/ rovidebb mint 28 nap akkor meg annyi napot kell hozzaadni vagy kivonni a kapott eredmenyhez, amennyivel tobb vagy kevesebb nap a ciklusod, mint 28 nap.
Tehat ha jol szamolom marcius elsejen volt az utolso menstr. elso napja; + 7 nap - 3 honap az december 8.- a. Ez a szules varhato idopontja, ha 28 napos lenne a ciklusod. De mivel 45 napos, a kapott eredmenyhez hozza kell adni a ketto kozti kulonbseget, vagyis 17-et, igy megkapod a 25-et! :-)
szoval szep karacsonyotok lesz, a szamitas alapjan :-)
Gratulalok :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!