Találkoztatok már olyan anyákkal (emberekkel) akik lenézik, vagy leszólják azokat akiknek mesterségesen sikerült csak teherbe esniük?
Jó ha tudjátok, hogy a keresztény egyházak többsége (legalábbis a katolikus biztosan) hívei számára nem tartja megengedettnek a mesterséges megtermékenyítést. Nyilván ilyesmiről lehetett szó, hogy emiatt meglepődött az illető.
Én magam szintén ebből az okból nem vennék részt lombik programban, de nem szoktam ítélkezni olyanok fölött, akik meg részt vesznek.
Amikor férjhez mentem, magunk is átgondoltuk, mi lesz, ha nem lehet gyerekünk természetes úton. Mert manapság egyre több pár küzd ezzel, az ismeretségi körömben is sok van, és nagyon együtt érzek velük, átélem a fájdalmukat.
Nem mindenki képes különböző okokból az örökbefogadás mellett dönteni, és ezt is megértem.
Azt viszont én sem szeretem, amikor valaki nekem szegezi (nem túl közeli ismerős), hogy neki így lett gyereke. Jártam már így, arra én sem tudtam hogy reagálni. Szerintem ez intimebb kérdés annál, mintsem hogy kikotyogjuk nem közeli ismerősnek.
Sok boldogságot a családodnak!
Egyébként meg azt sem értem, hogy ez miért olyan intim kérdés?! A mai világban sajnos sűrűn előfordul az ilyen. Inkább büszkének kellene lennie annak, aki bevállalta azt a nehéz és pszichésen is megterhelő folyamatot a gyermekéért.
Az abortuszt kellene inkább szégyellni, nem pedig a lombikos babákat, rájuk igenis büszkének kell lenni!
Az emberek nagyon nehezen viselik el, ha valami szokatlan, új dolog. Egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a témával ezért is adnak olyankor ilyen buta válaszokat. Amikor mi jártunk dokihoz, hasonlóan idétlenül reagáltak. Az biztos, hogy én csak tisztelni és becsülni tudom azokat az Anyákat akik ezeken a cseppet sem kellemes procedúrán végigmentek. Soha, de soha nem fogják azok megérteni akinek könnyen/könnyebben jött össze a baba.
(és a kérdésedre válaszoljak: igen hihetetlenül kikeltem magamból és nagyon-nagyon zengett az iroda :D Az eset óta eltelt jó pár év, lett új párom, és szinte "pillanatok" alatt összehoztunk két kisfiút :D )
Igen komoly. Mert az élet Isten kezében van, és emiatt úgy tartják, hogy mesterségesen beavatkozunk a teremtésbe, amikor így járunk el, ugyanúgy ha abortuszra megyünk stb.
De ez tényleg nagyon necces kérdés, az egyházon belül is vannak, akik máshogy közelítik meg a kérdést (az mindig nehézsége, hogy papok döntenek ezekben a kérdésekben, akik sem házasságban nem élnek, sem gyerekük nincs elvileg ugye..), de az egyház hivatalos álláspontja jelenleg az, hogy ez bűn.
Egyébként én ismerek olyan (szintén katolikus) házaspárt, akik minden kínjukat elmesélték ezzel kapcsolatban, hogy hogyan próbálkoztak 8 éven át gyermeknemzéssel, minden módon (lombikkal is), de nem jött össze. (Több elhalt terhesség is volt), és ők többek között azt is elmesélték, hogy az egész kapcsolatuk kis híján ráment erre, és ezt nyilván azok tudják legjobban, akik csinálták, hogy mennyire nehéz lelkileg/fizikailag ezt végig csinálni. Szóval talán emiatt is vélekedik így az egyház, nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!