Nagyon szeretnénk már babát és a férjem is hetente kérdezi, mikor lesz gyerekünk, de én félek. Jogos a félelmem?
Szerintem vágj bele a babaprojektbe! Én is túlsúlyos vagyok, kb. 90 körül mozgok, de nekem a pcos miatt rohant fel 20 kiló tavaly, és amíg ki nem vizsgáltak, nem is gondoltam, hogy baj van...
Jó pár barátnőm, kolléganőm is túlsúlyosan kezdett el babázni, semmi bajuk nem lett. De aki hasonló korú hölgy, mint te is, egyszerűen csak változtatott az étrendjén. Keveset a hizlaló ételekből, több zöldség, gyümölcs, fehér husi, és minden nap kb. fél óra könnyű séta. Az elején még le is csúszott pár kiló, a 9-dik hónap végére összesen 6 kilót szedett fel. (A jelenleg babás szomszédkának is ennyit engedélyezett a védőnő...)
Vágjatok bele, nem érdemes húzni az időt, fogyizni még tudsz, de babát szülni már nem sokáig. (Bocsi, de nekünk nőknek hangosan ketyeg az óra...)A szülés után, szoptatás alatt ráérsz diétázni, ha pedig megnő a picur, elintézi a testmozgást. :D
Nagyon sok sikert, drukkolok!
A szpotatás alatti diétát nagyon nem javaslom. A szpotatáshoz sok kalória kell, viszi is le a kilókat rendesen.
Egyetértek az előttem szólóval abban, hogy el kell kezdeni egészségesen táplálkozni: csak annyi kalóriát bevinni, amennyi kell - nem kell kettő helyett enni, a baba csak +20%-ot igényel - ezeket is egészséges ételekkel: zöldséggel, gyümölccsel, kevés zsiradékkal, sok fehérhússal, fehérjével. Terhesség alatt sportolni is lehet: pl nagyokat sétálni, úszni. Napi egy-két óra séta kifejezetten jót tesz az izomzatnak, a keringésnek, nem megterhelő, és szintén viszi le a kilókat. Ha jól csinálod, a terhesség nem +25 kilót fog jelenteni, hanem csak +8-at.
Lehet terhesség alat keveset hízni, sőt fogyni is. Igaz kemény önfegyelem kérdése, de az a sima fogyókúrához is elengedhetetlen. Így nagyobb lesz a motiváció.
Anyósom jókora túlsúllyal válalta a 3. babát közel a negyvenhez. Összesen 4 kilót hízott, a korházból kevesebb kilóval jött ki, mint amennyivel kezdte a terhességet.
Doktornőm mondta, hogy egy duci szülésznő, aki terhes lett és emiatt odafigyelt az étrendjére, még fogyott is a 9. hónap végére. A babának ebből nem származott baja. Ugyanis Ő elveszi, ami neki kell, előbb az anyán látszik meg, ha alultáplált. De persze az ésszerű egészséges étrend melett nem alakulhat ki alultápláltság.
Ha érzel magadban elég erőt a gyökeres változtatáshoz, akkor vágj bele most. Mire megfogan a pici még fogyhatsz valamennyit és akkor annyival jobb pozícióból indulsz. Szerintem a védőnő és az orvosod is tud majd segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!