Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyi az esélye annak, hogy...

Mennyi az esélye annak, hogy majd nem lehet gyerekünk?

Figyelt kérdés
A párommal 1-2 éven belül szeretnénk babát,de félünk hogy mi van ha nem lehet.Minden álmunk 3 közös gyerek.Az ő családjában és az én családomban sincs olyan akinek nem lehet gyereke.Ő 22 én 20 leszek amikor neki akarunk állni a dolognak.Úgy tudom hogy fiatalabb korban a szülés is könnyebb,s mindketten fiatalon szeretnénk szülök lenni.Anyagi háttér megvan!
2011. nov. 21. 19:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ne kezdj el már most azon parázni, h mennyi az esélye a sikertelenségnek. Hagyjátok el a védekezési módszert, amikor késznek érzitek magatokat és, ha egy évig semmi, akkor orvoshoz mentek.
2011. nov. 21. 20:02
 2/12 A kérdező kommentje:
Előtte nem lenne érdemes orvoshoz menni?Csak hogy ne próbálkozzunk hiába.
2011. nov. 21. 20:31
 3/12 anonim ***** válasza:

El kell telni min 1 évnek, mire a doki kér valami vizsgálatot.

Ajánlom neked, hogy szedj fogigátlót, mert amikor abbahagyod, nagyobb az esély a terhességre.

De ne ezen agyaljatok, élvezzétek az életet. Az jó, hogy már fiatalon szeretnétek szülök lenni, de 20-22 évesen abszolút idöben vagytok. Nővérem 31 éves múlt és nem akar még gyereket.

A férjem 8 évvel idösebb nálam, nálunk ö akart jobban gyereket. Persze én is akartam, mert nem lenne, ha nem akartam volna. A szülinapi ajándéka az volt, hogy megmondtam neki, h 1 hónapja nem szedem a bogyót. Sírt örömében. Az elsö hónapban nem sikerült, a másodikban a nemvárt napján - volt a teszt. Aznap utaztunk külföldre dolgozni, vártam, vártam, mikor jön meg. Eltelt 1 hét és felhívtam hugomat, küldjön postán egyet. Küldött 2-t, még aznap délben megcsináltam az egyiket. Ahogy belemártottam a vizeletbe, egyböl kijött a tesztcsík, erösebb volt, mint a kontrolcsík. Mára már 3,5 éves :)

Nincs miért félned, ne izgulj rá a témára, élvezd az életet, a baba is egy kiegyensúlyozott, mosolygós, boldog anyukát szeretne magának! :)

2011. nov. 21. 21:03
 4/12 anonim ***** válasza:

"Ajánlom neked, hogy szedj fogigátlót, mert amikor abbahagyod, nagyobb az esély a terhességre."

Hahaha-ekkora viccet még nem hallottam. :) Hidd el, h a teherbeesésnél a fogamzásgátlós előzmény nem oszt, nem szoroz.

2011. nov. 21. 21:07
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat :)

Utolsó egyébként én is hallottam már erről a fog.gátlós dologról.Minden esetre remélem majd nem kell sokat várnunk a babára,legfőbb álmunk és célunk :)

2011. nov. 21. 22:25
 6/12 anonim ***** válasza:

szerintem ne is gondolj arra, hogy nem lehet babátok.

a környezetemben több párnak nem jött össze a baba. sokat beszélgettünk, az egyik barátnőm mindig kiöntötte a lelkét, fájdalmát,hogy miért nem lehet babájuk, már mindent kipróbáltak...(már sajnos több, mint 10-15 éve várják). akkor én még nem akartam babát, hiszen főiskolás voltam. de sokszor megfordult a fejemben, hogy mi lesz, ha nekünk se lehet majd, hiszen a baráti pár tagjai is egészségesek, jó anyagi háttérrel rendelkeznek, nagyon szeretik egymást. na, és mit gondolsz, mi lett? 13 hónapja várom a babánkat, de nem jön. pedig kislány korom óta erre vágytam. azt hittem, nekünk majd rögtön sikerül, hiszen nem voltak nőgyógyászati betegségeim, bombabiztos a ciklusom. de a félelem, hogy mi lesz, ha... hát úgy néz ki, rányomta a bélyegét a gyermekáldásra.

2011. nov. 22. 06:41
 7/12 A kérdező kommentje:

Jaj istenem :( Sajnálom!

Nagyon sokat agyalok ezen és lehet majd pont emiatt nem fog sikerülni :S

2011. nov. 22. 06:43
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem se rágódjál előre ezen,mert az biztosan nem segít.Mikor mi eldöntöttük mind2 esetben a babát (fiatalon szültem az elsőt is) előtte elmentem a nőgyógyászomhoz és elmondtam miről van szó.Vett kentet,vért csinált ultrahangot és megnyugtatott,hogy semmi akadálya nincsen a babának.Következő hónapban babás is lettem!Engem megnyugtatott,hogy orvos látott előtte.Sok sikert neked is!
2011. nov. 22. 08:08
 9/12 anonim ***** válasza:

3 évig tanultam Papp Zoltán szülészet-nőgyógyászat könyvéből és semmit nem írt, arról, h fogamzásgátló után könnyebb teherbe esni. :)

Ha könnyebb lenne, akkor ma nem lenne tele a meddőségi klinika és régen nem született volna 5-10 gyereke egy anyának.

2011. nov. 22. 08:18
 10/12 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem hallottatok róla, lehet, hogy nem tanultatok róla, de sok betegségnél bevált módszer a fogamzásgátló szedése, majd elhagyása, mint kezelés. Gondolok itt endometriózira és pcora elsösorban. Én pcos vagyok és miután abbahagytam, második hónapban sikerült. Most meg már 2.5 éve várunk a gólyára. A fogigátló abbahagyása után a petefészkek újult erövel kezdenek dolgozni. Bocs, ha valaki még nem hallott erröl.
2011. nov. 22. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!