Ebben az országban mindenki abortuszpárti? Miért?
Hát éppen ez az. Azt el tudom képzelni, hogy valaki védekezés mellett teherbe essen. Egyszer egy életben. Nem többször. Írom én ezt úgy, hogy nem volt nem kívánt terhességem 36 évesen, viszont mind a két gyerekem elsőre összejött. És volt kiszakadt óvszerem is, és tudtam, mit kell ilyenkor csinálni.
De amikor én szültem, abortuszosokkal voltam egy szobában. És nagy vagányan mesélte nekem az egyik nő, hogy neki ez már a 3. abortusza, de mit csináljon, ha nem tudja felnevelni. Hát... Esetleg védekezzen?
Szerintem is szigorítani kéne az abortuszon. Persze, ha a baba beteg, vagy nemi erőszak eredménye, akkor nyilván lehessen elvetetni. De hogy valakinek alanyi joga legyen már a 3. babáját is elvetetni?! Hát, én ezzel nem értek egyet. Régebben ez úgy volt, hogy aki abortuszt akart, annak megvizsgálták az anyagi körülményeit, és ezek alapján vagy engedélyezték, vagy nem. Nyilván egy 50 m2-en lakó 5 gyerekes egyedülálló anya vetesse el, ha akarja. De sokan csak azért vetetik el, mert jaj, még nem állok rá készen. És akkor esetleg nem tudna évente elmenni nyaralni, mert arra már nem telne, vagy mert nem áll még készen feladni a kényelmes, szingli életét. Az ilyen inkább ne is szexeljen.
Örülök azért, hogy most kiderült, nem mindenki abortuszpárti.
"hadd legyen már joga elvetetni"
az a baj, ha kukába dobja.
Téged egyszerűen megvezetnek ezzel a műszóval: elvetetni.
Gondolkozz kérlek, mi a különbség a között, hogy márciusban egy olyan babót, aki még pocakban van, de van keze, lába, feje, szeme, csak még kicsi méretű, egy mérgező tablettával, vagy egy méhből való kiszippantással eltávolítanak az anyja méhéből, és kidobják a kukába, és a között, hogy szeptemberben 3 kilóval több már a baba ekkor ugyan, van keze, lába, feje, szeme, kijön az anyja méhéből és kidobják a kukába.
ELVETETNI
MI AZ, HOGY ELVETETNI? MI EZ A FOGALOM! SZERINTED VAN ILYEN FOGALOM?? EZ EGY MŰSZÓ!
Nevezd nevén a dolgot, te magad, ne én mondjam ki helyetted az igazi szót rá!
Az, hogy elitéled az abortuszt, a te véleményed, ha ezt úgy irod le, hogy aki abortuszra megy, az gyilkos, akkor viszont nagyon érthetö, ha lepontoznak. Ugyanis a legtöbben, akik elvetetik a babát, nem könnyen teszik, hanem külsö kröülmények miatt, öket még külön sértegetni szerintem igencsak szemétség.
akár szemétség akár nem az abortusz nem fogamzásgátló módszer az abortusz akkor is gyilkosság ha valaki külső kényszerítő körülmény miatt dönt mellette. Az abortusz gyilkosság mert az élet a fogantatással kezdődik. akár 50 éves vagy akár nem. tudom téged és másokat ez nem győz meg de a tényeken nem változtat.
Nem ne legyen alanyi jog az abortálás!
Egy édesanyától akkor vegyék el művi úton a babáját akkor legyen erre joga ha az a baba erőszakból fogant, ha súlyosan beteg, ha az anya életét veszélyezteti.
Azért ne legyen joga,mert nem biztos,hogy fel tudja nevelni ( ez nem lehet érv az abortusz mellett).. mi a garancia arra,ohgy nem lesz az életünkben olyan helyzet,ohgy valamink ne legyen? Semmi. Mit tehetünk,ohgy fel tudjunk nevelni egy- két -három gyereket? Tanulunk,dolgozunk félreteszünk, és legfőképpen felelősen gondolkodunk a gyerekvállalásról vagyis védekezünk a megfelelő módszerekkel és még egyszer mondom nem az abortusz a megfel3elő módszer. az akárhogy is forgatjátok ki a szavaimat még a fent emlegetett 3 esetben is gyilkosság.
nekem nem volt és nem is lesz pedig már paráztam, és igen nekem is mint kérdezőnek 36 évesen van két spontán gyermekem.
13-asnak üzenem, hogy egy 6 hetes magzatnak már ver a szíve. Már él! És ha megnézed ultrahangon már emberformája van. Ugyanolyan gyilkosság, mint hogy 3 kg-val dobod a kukába. Az más kérdés, hogy a magyar jog nem annak kezeli.
Szerintem az is nagyon szomorú, hogy aki úgy gondolja, hogy nem tudja felnevelni, annak általában eszébe sem jut, hogy esetleg kihordja, megszülje, majd örökbe adja. Pedig 3-5 éves várólista van újszülött babákra. Olyan emberek, akik mindent megadnának azért, hogy lehessen gyerekük, de nekik meg sajnos nem lehet.
Amikor itt leírtam egy abortuszpárti nőnek, hogy miért nem adja örökbe, akkor felháborodottan írta:
"Az én testem! Csak nem gondolod, hogy majd 9 hónapig terhesgondozásra járok?! Én erre nem érek rá."
Az ilyen hozzáállás is felháborító szerintem. Mert ha már felelősségről beszélünk, akkor a valóban felelősségteljes hozzáállás az lenne, hogy megadom az esélyt a bennem növekvő gyermeknek az életre, egy jobb életre. És akkor nem kéne esetleg utána fél év múlva azon aggódni, hogy most akkor miért nem esek már teherbe? Csak nem ártott meg nekem az abortusz? Mint egy nő, az egyik hozzászóló linkjében.
Azoknak akik annyira kardoskodnak az abortusz mellett:
Javaslom, hogy olvassátok el és nézzétek meg. Az abortusz nem olyan, mint egy anyajegy eltávolítás vagy zsírleszívás... Ott igenis egy kicsi élő babácska van, akit élete első heteiben már cserben hagy az édesanyja, akkor amikor még ahhoz is túl kicsi, hogy egyedül levegőt vegyen.
Sokan írjátok, hogy nem gyilkosság... akkor milyen szó írja le jól azt, hogy egy életet mesterséges úton megállítanak?
13-asnak üzenem, hogy egy 6 hetes magzatnak már ver a szíve. Már él! És ha megnézed ultrahangon már emberformája van. Ugyanolyan gyilkosság, mint hogy 3 kg-val dobod a kukába. Az más kérdés, hogy a magyar jog nem annak kezeli.
13-as vagyok, és én is ezt írtam le, amit te itt leírsz, kár, hogy férreérthető voltam, mert az E/2 személyű címzésem a fölöttem lévő hozzászólónak szólt, nem neked.
Annak, aki azt írta"legyen már joga elvetetni!" Neki próbáltam elmagyarázni, hogy miért NINCS joga erkölcsileg valakinek "elvetetni" a gyerekét, és azt akartam ,hogy ő nevezze nevén magának azt a szót, hogy elvetetni.
Sajnálom, hogy te, kérdező félreértettél...
"hadd legyen már joga elvetetni"
Na nekem erről az jutott eszembe, hogy a gyereknek meg hadd legyen már joga élni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!