Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ebben az országban mindenki...

Ebben az országban mindenki abortuszpárti? Miért?

Figyelt kérdés
Akárhányszor szóba kerül a téma, és leírom, hogy elítélem, akkor mindig 0 %-ot kapok. Szerintem ez elég siralmas. Meg volt olyan hozzászólás is, idézem: "A mai világban egy felelősségteljes ember inkább elmegy abortuszra, mert úgysem tudná felnevelni a gyermeket." Magyarországon ez a felelősségteljes ember? Még mindig nem hallottunk a védekezésről?

2012. febr. 26. 21:34
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenki abortuszpárti. Én sem vagyok az, abszolút. De el tudok fogadni bizonyos eseteket (pontosabban meg tudok érteni bizonyo eseteket), amikor mégis emellett dönt valaki.

Én személy szerint soha nem tudnám megtenni, de a más döntéseibe nem szólhatok bele. Én az én életemért és az én magzatomért vagyok felelős. És ha akarnék sem tudnék beszólni más életébe, szóval.....nem sok értelme van erről vitázni.

2012. febr. 26. 21:39
 2/24 anonim ***** válasza:
55%
Én is ellene vagyok azért van a családtervezés,hogy használjuk. Az abortusz gyilkosság nem pedig fogamzásgátlási módszer.
2012. febr. 26. 21:39
 3/24 anonim ***** válasza:
65%

Egyrészt nem mindegy, mit ítélsz el, magát az abortuszt vagy azt, aki abortuszra megy. Jogod van elítélni az abortusz (ahogy másnak joga van nem elítélni), de nincs jogod senki felett ítélkezni.

Másrészt viszont, akár tetszik, akár nem, a magyar jogrend törvényesen biztosítja az anyának a jogot, hogy döntsön a magzat sorsáról, és teszi ezt a legtöbb ország. Nem tudsz hatással lenni rá, az emberi jogok ilyen irányba fejlődtek, nem lehet visszacsinálni, mert a fejlődést nem lehet visszafordítani.

Abban viszont igazad van, hogy inkább védekezni kéne. Ezt a részét én sem értem. Sem a nő, sem a férfi részéről.

2012. febr. 26. 21:40
 4/24 anonim ***** válasza:
42%

Én veled értek egyet. Teljesen abortusz ellenes vagyok, az egyetlen helyzet, amikor elfogadom az, amikor az anya életét közvetlenül veszélyezteti a terhesség. De ez nagyon-nagyon ritka!

Amikor terhes voltam, még a dokim is kiakadt, hogy nem voltam hajlandó magzatvíz mintavételre csak azért, mert az UH mutatott 2 kis foltocskát. (kontroll UH-on már nem látszott.) A mintavételt csak akkor csinálják meg, ha rossz eredmény esetén automatikusan megtörténik az abortusz....

2012. febr. 26. 21:40
 5/24 anonim ***** válasza:
76%

Én nem vagyok abortuszpárti.

Csak saját döntéspárti vagyok.

És a védekezéshez annyit fűznék hozzá, hogy 100%-ban csak az véd, ha nem csinálod.

A fiam tabletta ÉS óvszer mellett fogant meg (és egyetlen alkalom volt - a legelső:S Utána 3 hétig nem találkoztunk)

Ha nem akartuk volna megtartani, akkor csak az, hogy mi a véleményem egyébként az abortuszról, nem tartott volna vissza.

2012. febr. 26. 21:43
 6/24 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem nagyon egysikúan látod a dolgot.

Abban igaza van az idézett valakinek, hogy jobb, ha egy gyerek nem születik emg, mintha nem tudják biztositani azt, hogy ne kelljen éheznie, vagy másként KOMOLY hiányokat szenvednie.

Abban elvileg neked lenne igazad, hogy a felelöségteljesbe beletartozik a védekezés, DE azért védekezés MELLETT is elöfordulhat terhesség.

Ha valakinek tényleg nincs lehetösége normálisan felnevelni a gyereket, akkor jobb (a gyereknek is) az abortusz.

Az, hogy elitéled az abortuszt, a te véleményed, ha ezt úgy irod le, hogy aki abortuszra megy, az gyilkos, akkor viszont nagyon érthetö, ha lepontoznak. Ugyanis a legtöbben, akik elvetetik a babát, nem könnyen teszik, hanem külsö kröülmények miatt, öket még külön sértegetni szerintem igencsak szemétség.

Mellékesen elég sok olyan eset van, ahol megeröszakolásból lesz baba, vagy a terhes nö még túl fiatal, vagy beteg vagy ö, vagy a baba, ilyen esetekben meg egyértelmüen rossz lenne mindenkinek, ha megtartanák a terhességet.

Ezt úgy irom, hogy még életemben nem voltam abortuszon, pedig már elmúltam jóval 50 éves.

2012. febr. 26. 21:48
 7/24 anonim ***** válasza:
5%
És te még mindig nem hallottál arról, hogy valaki védekezés mellett terhes maradhat?
2012. febr. 26. 21:52
 8/24 anonim ***** válasza:
46%

Én nem vagyok, csak akkor értem meg a döntést:

- ha erőszakból születne

- ha az anya élete veszélyben lenne

- ha beteg a baba

Azokat az eseteket nem értem meg, amikor tinik mennek abortuszra, mert nem ismerik a védekezést. Vagy ha ismerik is, akkor úgy vannak vele egy alkalomból úgysem lesz semmi, de, pont abból lesz!

De ez, amúgy annak a hibája is, hogy a gyerekek nincsenek felvilágosítva rendesen.

Érdekes én világ életemben gumival védekeztem (nem akartam gyógyszert szedni), és csak akkor estem teherbe amikor szerettem volna. Soha nem szakadt ki a gumi.

De elhiszem, hogy vannak bakik, pl. kiszakad a gumi, a fogamzásgátló mellett terhes lesz.

De ezen a kérdésen kiakadtam:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

2012. febr. 26. 21:56
 9/24 anonim ***** válasza:
65%

Tudod, nem, nem abortuszpártiak. Csak lehetséges, hogy nem érzik magukat feljogosítva arra, hogy mások feje felett ítéletet mondjanak. Nem látunk emberi sorsok mögé, segíteni fórumon keresztül még ennyire sem tudunk. Én úgy vagyok vele, amikor effektív segítséget adni nem tudok, ahogyan a régi latin mondás: nil nocere - azaz ne árts!

Kategorikusan elítélni valakit vagy valamit - véleményem szerint minden buta emberi platform közül a legszerencsétlenebb.

2012. febr. 26. 22:32
 10/24 anonim ***** válasza:
46%

Pont most olvastam, hogy az abortuszra menők 45%-a egyáltalán nem védekezik!!!! Ez katasztrofálisan magas arány!!! Miért nem lehet a fogamzásgátlók költségeit csökkenteni az abortusz költségeinek finanszírozása helyett (illetve annak szűkítésével?) Máris min. kb 10-20%-al kevesebb abortusz lehetne...

Egyébként nem mindenki abortuszpárti, szerencsére:-) Csak nekik erősebb a lobbijuk, meg gondlom, több pénz áll mögöttük... (nagyobb a hangjuk is, mert a magzat hangját sokan meg se hallják...)

2012. febr. 27. 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!