Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Egy méhen kívüli műtét után...

Egy méhen kívüli műtét után mikor lehet újra próbálkozni?

Figyelt kérdés
Nagyon szerettük volna ezt a babát, de sajnos méhen kívüli terhesség volt, ezért meg kellett műteni, petevezetékkel együtt vették ki. Minél hamarabb szeretnénk babát, a következő rendes menzesz utánra elvileg már lejár a 6 hét "szexmentes időszak", tehát utána peteéréskor már lehet próbálkozni?
2012. febr. 19. 23:50
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez a mennyit kell / érdemes várni egy orvosok által megállapított idő, ami nemsak testi, de lelki regenerálódást is magában foglalja.

Az első műtétem után kivártuk a fél évet a következő próbálkozással, azonnal teherbe estem.. sajnos újabb műtét következett. Nagyon odavioltunk, megbeszéltük férjemmel h 1 évet várunk mert sok volt ez a két veszteség. Nekem 4 hét szexmentes időt javasolt a doki. A 6 hetes kontrollon már ott figylet az újabb kisbabánk... akivel most már a 16. hétben járunk..

Szerintem nincs erre pontosan meghatározható idő. Mi kivártuk mégis baj lett, amikro meg rögtön becsúszott semmi baj nem lett.. :)

2012. febr. 19. 23:58
 2/6 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Gondolom laparoszkópiás műtéted volt. Ilyenkor "csak" a has felől egy kis lyukon keresztül dolgoznak, a méhedhez nem nyúlnak, fertőzésveszély nincs, mint egy missad ab vagy abortusz után. Elvileg pár nap után már gyógyult vagy. Egészségügyi oka nincs a várakozásnak, a 6 hetet sem értem. Amint úgy érzed felkészültél, mehet a dolog. :-)

2012. febr. 20. 04:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem is el volt a szitu sajna. Mikor kiderült, volt még 2 tüszőm (lombikkal sikerült a méhen kívüli), egész nagyok, mi műtét után pár nappal (még varratokkal...) próbálkoztunk, úgyis hason keresztül műtöttek, méhembe se volt megbolygatva. Igaz nem lett belőle baba...
2012. febr. 20. 08:58
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen, laparoszkópiás műtét volt, ezért nem értettem én se a 6 hetet. Az új babára meg 3 orvos 3 félét mondott. Ezért gondoltam inkább a tapasztalatokra hivatkozom, kinek hogy sikerült, és nem-e lett baj. :)
2012. febr. 20. 09:05
 5/6 Manka68 ***** válasza:

Ha olyat mond a doki, amivel nem értesz egyet, kérdezz rá, hogy miért. És ha nem tud érdemleges választ adni, keress másikat, vagy ne vedd figyelembe a kamu szöveget. :-) Sok doki azt hiszi, hogy mi ezt akarjuk hallani, hogy várni kell, meg hogy lelkileg nem vagyunk olyan állapotban...

Ezeket a dokikat én inkább elkerülöm. De biztosan van olyan, akinek erre van szüksége.

2012. febr. 21. 04:27
 6/6 anonim válasza:
Sziasztok! nekem is ugyanez volt a helyzet, hogy mehenkivuli miatt el kellett tavolitsak a jobb petevezetomet. a 6 hetes kontrollon megkerdeztem a dokit, hogy mikor probalkozhatunk ujra es azt mondta minnel hamarabb, ha ugy erzem, hogy fel vagyok ra keszulve lelkileg is. (Engem nagyon megviselt, hetekig nem tudtam meg gyerekekre vagy terhes kismamakra sem nezni.) Ugy dontottem hogy nem engedelmeskedem a felelmeimnek es lesz ami lesz alapon ujbol probalkozunk. Elozo honapban pont jobb felol volt a peteeresem (azelott soha nem ereztem, de mutet utan nagyon fajt a peteeres), ebben a honapban remenykedem, hogy osszejon egy egeszseges baboca. :) nalatok hogy alakult vegul?
2018. ápr. 12. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!