Egy méhen kívüli műtét után mikor lehet újra próbálkozni?
Ez a mennyit kell / érdemes várni egy orvosok által megállapított idő, ami nemsak testi, de lelki regenerálódást is magában foglalja.
Az első műtétem után kivártuk a fél évet a következő próbálkozással, azonnal teherbe estem.. sajnos újabb műtét következett. Nagyon odavioltunk, megbeszéltük férjemmel h 1 évet várunk mert sok volt ez a két veszteség. Nekem 4 hét szexmentes időt javasolt a doki. A 6 hetes kontrollon már ott figylet az újabb kisbabánk... akivel most már a 16. hétben járunk..
Szerintem nincs erre pontosan meghatározható idő. Mi kivártuk mégis baj lett, amikro meg rögtön becsúszott semmi baj nem lett.. :)
Szia!
Gondolom laparoszkópiás műtéted volt. Ilyenkor "csak" a has felől egy kis lyukon keresztül dolgoznak, a méhedhez nem nyúlnak, fertőzésveszély nincs, mint egy missad ab vagy abortusz után. Elvileg pár nap után már gyógyult vagy. Egészségügyi oka nincs a várakozásnak, a 6 hetet sem értem. Amint úgy érzed felkészültél, mehet a dolog. :-)
Ha olyat mond a doki, amivel nem értesz egyet, kérdezz rá, hogy miért. És ha nem tud érdemleges választ adni, keress másikat, vagy ne vedd figyelembe a kamu szöveget. :-) Sok doki azt hiszi, hogy mi ezt akarjuk hallani, hogy várni kell, meg hogy lelkileg nem vagyunk olyan állapotban...
Ezeket a dokikat én inkább elkerülöm. De biztosan van olyan, akinek erre van szüksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!