Kétségbe vagyok esve, NEM emiatt fogok dönteni, csak kiváncsi vagyok mások véleményére is?
Szóval, 19éves lány vagyok, 4.-es gimnazista. 1,5évig jártam egy fiúval, 2 hónapja kiderült, hogy megcsalt egy lánnyal. Én természetesen kiadtam az útját. Feljött hozzánk a cuccaiért és könyörgött, hogy bocsássak meg neki, meg fiatal még, de őszintén szeret blablabla..Mondtam, hogy szó sem lehet róla. Ő innestől kezdve bevetett mindent, rózsákat küldözgetett, folyamatosan hívogatott, smsekkel bombázott stb. Annyit kért, hogy menjek el vele beülni valahova és legalább úgy szakítsunk, hogy beszéljünk át mindent, mert 1,5év megér ennyit. Belementem. Következő pénteken egy bárba iszogattunk és mondtam neki, hogy semmiképpen sem fogok megbocsátani, tőlem beszélhetünk meg minden, de már nem leszünk egy pár..Ettől függetlenül nagyon szeretem a fiút, ő volt nekem az első, minden szempontból. Már kicsit spiccesen indultunk el, és feljött hozzám, mert nálam volt még egy telefontöltője. Nem volt nálunk otthon senki és hibáztam egy nagyot, engedtem a csábításnak és lefeküdtem vele. IGEN nagyon nagy hiba volt, de abban a helyzetben totál rám nyomult, én meg mondjuk úgy, hogy hagytam magam...meg úgy is mondhatjuk, hogy kihasználta, hogy szeretem még és azt, hogy megittam fél üveg bort..
De nem is ez az igazi gond. Következő hónap elején késett a menstruációm és pozitív lett a tesztem. Anyukámnak rögtön elmondtam, nagyon szoros a kapcsolatunk, ő azt mondta rám bízza bármit is teszek segíteni fog. Egyébként egy bölcsödébe dolgozik, tehát ez a része adva lenne. Mindig úgy voltam az abortusszal, hogy nem ítélem el aki megteszi, de ÉN nem lennék rá képes. Félnék, hogy depressziós lennék utána, félnék, hogy nem lehet több gyerekem és egyébként sem férne bele a morális felfogásomba. EDDIG. Most ugyanis teljesen tanácstalan vagyok. Majdnem kitűnő tanulóként természetesen tovább akartam tanulni, de ez a legkevesebb, más is megoldja gyerek mellett. De az apját már látni sem bírom. Szeretni tudnék e egy olyan gyereket, aki ilyen körülmények között fogant? El tudnám e neki valaha mondani az igazságot? Megfoszthatom e az apjától? Tuti rámakaszkodna az exem ha megtudná, és követelné apai jogait..Fogalmam sincs mit tegyek, 6hetes vagyok, 1hetet adtam magamnak eldönteni. Sokat segítene, ha esetleg valaki elmondaná a tapasztatalatát vagy ilyesmi. Vallási meggyőződéses rohadt gyilkos vagy ha megölöd komment nem kell köszi. Szerintem sem csak egy szövetcsomó, de a kérdés nem ilyen egyszerű. Nem csak a magzatnak vannak jogai. Köszönöm az értelmes válaszokat.
azt gondolni, hogy az apa kizárásával lehet "normális"-teljes, egész életet élni, nem túl bölcs dolog. végignéztem ilyen életeket és nem működött. az én szüleim elváltak de pl azért maradt jó kapcsolat mert a szüleim nagyon jó kapcsolatban vannak a mai napig és mindvégig gondoskodtak rólunk, a szeretet továbbra is jól működött közöttük. biztosithatsz neki jó életet és szeretetet, de az apai energiákra nagy szükség van. ha pótolni tudnád korai apajelenléttel mondjuk valaki más személyében, abban az esetben nagyon jók a kilátások, de akkor is egyszer kihivás lesz majd az igazságot elmondani, de ez már igaz, kisebb lenne... az abortusz valóban nagyon kegyetlen döntés, de ugyanígy nagyon nehéz az mellett dönteni, hogy megszülöd valakinek a gyerekét, akit most nem bírsz már látni..ráadásul ha akarod ha nem, egész életedben már kötődni fogsz hozzá, akkor is ha nem tartod vele a kapcsolatot..vonásai, örökölt viselkedéstendenciák mindig emlékeztetni fognak...egy 35 éves barátom anyja a mai napig sugározza a srácba tudattalanul az anno apja iránt érzet megvetést..annak ellenére hogy szereti az anyja..nem lehet ezeket a dolgokat olyan könnyen kettéválasztani. én azt javaslom ezt nagyon gondold át és ne csak a gyerek jövetelére, hanem az azt követő életére is gondolj..talán érdemes volna az apával való megbékélés gondolatával foglalkoznod, ha tényleg szeretnéd megtartnai, fontos, hogy egészséges kapcsolatot alakithasson majd ki vele..máskülönben befolyásolod a kötődését, felnőtt szexuális és szociális kapcsolatait. az anyához és apához való kapcsolat határozza meg alapvető építőköveinket a szociális környezetben. elsődlegesen egy gyermeknél a saját érzéseinket háttérbe kell szorítani és a jövevény érzelmi szükségleteit kell előnybe helyezni, ha szeretnénk hogy egészséges, kiegyensúlyozott lelkületű és a társas környezetben hatékonyan működő gyermekünk legyen..
(egy pszichológus hallgató)
Drága Pszichológus hallgató!
El kellett volna mindent olvasni, mielőtt válaszolsz, már elvetette őket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!