Kétségbe vagyok esve, NEM emiatt fogok dönteni, csak kiváncsi vagyok mások véleményére is?
Szóval, 19éves lány vagyok, 4.-es gimnazista. 1,5évig jártam egy fiúval, 2 hónapja kiderült, hogy megcsalt egy lánnyal. Én természetesen kiadtam az útját. Feljött hozzánk a cuccaiért és könyörgött, hogy bocsássak meg neki, meg fiatal még, de őszintén szeret blablabla..Mondtam, hogy szó sem lehet róla. Ő innestől kezdve bevetett mindent, rózsákat küldözgetett, folyamatosan hívogatott, smsekkel bombázott stb. Annyit kért, hogy menjek el vele beülni valahova és legalább úgy szakítsunk, hogy beszéljünk át mindent, mert 1,5év megér ennyit. Belementem. Következő pénteken egy bárba iszogattunk és mondtam neki, hogy semmiképpen sem fogok megbocsátani, tőlem beszélhetünk meg minden, de már nem leszünk egy pár..Ettől függetlenül nagyon szeretem a fiút, ő volt nekem az első, minden szempontból. Már kicsit spiccesen indultunk el, és feljött hozzám, mert nálam volt még egy telefontöltője. Nem volt nálunk otthon senki és hibáztam egy nagyot, engedtem a csábításnak és lefeküdtem vele. IGEN nagyon nagy hiba volt, de abban a helyzetben totál rám nyomult, én meg mondjuk úgy, hogy hagytam magam...meg úgy is mondhatjuk, hogy kihasználta, hogy szeretem még és azt, hogy megittam fél üveg bort..
De nem is ez az igazi gond. Következő hónap elején késett a menstruációm és pozitív lett a tesztem. Anyukámnak rögtön elmondtam, nagyon szoros a kapcsolatunk, ő azt mondta rám bízza bármit is teszek segíteni fog. Egyébként egy bölcsödébe dolgozik, tehát ez a része adva lenne. Mindig úgy voltam az abortusszal, hogy nem ítélem el aki megteszi, de ÉN nem lennék rá képes. Félnék, hogy depressziós lennék utána, félnék, hogy nem lehet több gyerekem és egyébként sem férne bele a morális felfogásomba. EDDIG. Most ugyanis teljesen tanácstalan vagyok. Majdnem kitűnő tanulóként természetesen tovább akartam tanulni, de ez a legkevesebb, más is megoldja gyerek mellett. De az apját már látni sem bírom. Szeretni tudnék e egy olyan gyereket, aki ilyen körülmények között fogant? El tudnám e neki valaha mondani az igazságot? Megfoszthatom e az apjától? Tuti rámakaszkodna az exem ha megtudná, és követelné apai jogait..Fogalmam sincs mit tegyek, 6hetes vagyok, 1hetet adtam magamnak eldönteni. Sokat segítene, ha esetleg valaki elmondaná a tapasztatalatát vagy ilyesmi. Vallási meggyőződéses rohadt gyilkos vagy ha megölöd komment nem kell köszi. Szerintem sem csak egy szövetcsomó, de a kérdés nem ilyen egyszerű. Nem csak a magzatnak vannak jogai. Köszönöm az értelmes válaszokat.
huuh
ebbe az estebe magamra gondolnék és a kisbabámra.. megtartom és amint lehet elmennék dolgozni. de soha semmlyen esetbe nem vetetném el!!illetve apját értesiteni kell ö mit tenne döntsétek el ketten. Ö vére is nem csak a tiéd.
ha megtartás melett vagytok akkor a párodtol kérdezd meg neme mondle a gyermekröl ha lemond több támogatást kapsz ugy tudom ha eg nem
lehet jó apa lenne belöle
ez az én véleményem
Ha elveteted: Lehet még száz és száz másik. Nem igaz az hogy többet nem lehet. Új életet kedhetsz, és még fiatal vagy nagyon!
Ha megtartod: Megbéllyegez a társadalom (ez tapasztalat) Nagyon fogod szeretni, és nem igaz, hogy rá sem bírnál nézni, mert az apját gyűlölöd.
Nagyon nehéz egyedül gyereket nevelni, még akkor is, hogy van segítség. De a kicsi kárpótol mindent.
Az exed garantáltan ott lesz, és még a szülei is. Vagy ki akar békülni, vagy a hibákat fogja keresni, hogy hol van a baki.
Szerintem adj neki egy esélyt, ha már így alakult. Később is dobhatod, ha nem tudod elfeledni tettét.
Hát ez szomorú helyzet. De tipikus. Nekem is úgy tört el a bokám, hogy "csak még egy kört megyek a jégen zárás előtt".
Úgy gondolom, már elég nagy vagy ahhoz, hogy egy gyereket fel tudj nevelni. Ha az apukával együtt lennétek, akkor mindenképpen azt mondanám, hogy tartsátok meg.
De ebben a helyzetben sajnos nem. Ha most félbeszakítod a tanulmányaid, akkor később nagyon nehéz életetek lesz. A mostani barátod egy ideig zaklatni fog, amihez joga van, aztán ha beleszeret másba, akkor elhagy. A gyereknek nem lesz igazán apja, ez a fejlődésére is hatással lenne. Megkeserítheted a saját, és ezen keresztül a gyereked életét is.
Szerintem ne szülj. Erre a pocsék, bizonytalan világra csak akkor érdemes egy gyereket beengedni, ha legalább a családja rendben van. Hogy legalább egy biztos pont legyen az életében.
A továbbiakban viszont védekezz! Nem is értem, olyan értelmesen írtál, miért nem védekeztetek?
Azt nem mondhatom meg, hogy mit tegyél, de azt leírom, hogy én mit tettem, mert nagyon hasonló helyzetbe voltam, annyi különbséggel, hogy harmad éves főiskolás voltam, amikor terhes lettem.
Egy bulin jöttünk össze azzal a fiúval és összesen csak két alkalommal voltunk együtt és így lett egy pozitív tesztem.
Nagyon nehezen, de végül meghoztam a döntést: abortuszra mentem, 8 hetes terhesen:(
Fizikálisan nem, de lelkiekben nagyon megviselt és valamiért megutáltam azt a fiút is, pedig hát nem csak ő volt a hibás.
Aztán befejeztem a főiskolát, dolgoztam, 27 évesen megismertem a férjemet, akinek 2 gyönyörű kisfiút szültem.És bizony nagyon fontos az apa, a fiaim rajonganak érte, úgyhogy egy gyereket sosem szabad megfosztani az apai szeretettől.
Én utólag azt mondom, hogy jól döntöttem, mert most boldog családi életet élek, kívánom, hogy Te is pár év múlva elégedett legyél a döntéssel, amit meg fogsz hozni!
Fogalmam sincs, mit tennék, mert irtó nehéz helyzet.
Annyit mondnék, hogy az abortusz, illetve a megtartod/felneveled mellett még van egy harmadik lehetőség is, az örökbe adás. Van rá mód, hogy kihordd titokban és szerető családnak add, akik epekednek egy gyermek után. Így Te nem veted el a babát, kis szünet után folytathatod a tervezett életedet, boldog lesz egy család, és nem kell az exeddel kapcsolatban lenned.
Ez sem egyszerű út, de semelyik nem az.
Sok erőt kívánok a döntéshez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!