IR-esek szedhetnek méhpempőt?
Nézd meg mennyi a szénhidrát tartalma. Ha belefér a diétába, akkor igen. Ha nem, akkor inkább kerüld el messziről. :-)
Most találtam egy olyan oldalon, ahol reklámozzák és árulják:
"A Méhpempő általános kémiai összetétele
Víz 66,05%
Fehérje 12,34%
Cukrok (glükóz és fruktóz) 12,43%
Zsiradék (telített zsírsavak) 5,46%
Szervetlen anyagok 0,92%
Meghatározatlan anyagok 2,80%
A Méhpempő legfontosabb cukortartalma a fruktóz és a glükóz, mely cukrok a redukciós cukrokhoz tartoznak. A két cukort a sejtjeink közvetlenül használnak fel, mint energiát, az értékes inzulin használata nélkül."
Ezt pedig máshol :
"
EGÉSZSÉGTUDOMÁNY, LV. ÉVFOLYAM, 2011. 1. SZÁM
Fruktóz cukorbetegeknél emeli a vizelettel ürített glükóz mennyiségét, mert a fruktóz átalakulása glükózzá ilyen betegeknél fokozódik (erőteljesebb a glükoneogenesis a fruktózból származó laktátból és pyruvatból). Kis mennyiségű fruktóz fokozza a máj glükóz felvételét, a glycogen szintézist, ezért kedvező a hyperglycaemia szabályozásában. Más oldalról viszont a nagy fruktóztartalmú étrend tartós fogyasztása, különösen zsírral és inaktív életmóddal párosulva, elősegíti az elhízást és más cardiovascularis kockázati tényezők hatását, rontja az inzulin-rezisztenciát."
Szóval én inkább kihagynám.
Köszönöm válaszodat:)
Akkor én is kihagyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!