Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » IR-esek szedhetnek méhpempőt?

IR-esek szedhetnek méhpempőt?

Figyelt kérdés
2012. febr. 3. 17:44
 1/5 Manka68 ***** válasza:

Nézd meg mennyi a szénhidrát tartalma. Ha belefér a diétába, akkor igen. Ha nem, akkor inkább kerüld el messziről. :-)

Most találtam egy olyan oldalon, ahol reklámozzák és árulják:

"A Méhpempő általános kémiai összetétele

Víz 66,05%

Fehérje 12,34%

Cukrok (glükóz és fruktóz) 12,43%

Zsiradék (telített zsírsavak) 5,46%

Szervetlen anyagok 0,92%

Meghatározatlan anyagok 2,80%

A Méhpempő legfontosabb cukortartalma a fruktóz és a glükóz, mely cukrok a redukciós cukrokhoz tartoznak. A két cukort a sejtjeink közvetlenül használnak fel, mint energiát, az értékes inzulin használata nélkül."

Ezt pedig máshol :

"

EGÉSZSÉGTUDOMÁNY, LV. ÉVFOLYAM, 2011. 1. SZÁM

Fruktóz cukorbetegeknél emeli a vizelettel ürített glükóz mennyiségét, mert a fruktóz átalakulása glükózzá ilyen betegeknél fokozódik (erőteljesebb a glükoneogenesis a fruktózból származó laktátból és pyruvatból). Kis mennyiségű fruktóz fokozza a máj glükóz felvételét, a glycogen szintézist, ezért kedvező a hyperglycaemia szabályozásában. Más oldalról viszont a nagy fruktóztartalmú étrend tartós fogyasztása, különösen zsírral és inaktív életmóddal párosulva, elősegíti az elhízást és más cardiovascularis kockázati tényezők hatását, rontja az inzulin-rezisztenciát."

Szóval én inkább kihagynám.

2012. febr. 3. 19:19
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszodat:)

Akkor én is kihagyom.

2012. febr. 3. 19:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Én IR-es vagyok, és ettem a Forever Royal jelly-jét. Nagyon ajánlották, az értékeimnek meg se kottyant.
2012. febr. 3. 19:54
 4/5 anonim ***** válasza:
A friss méhpempőnek a napi adagja általában 2×1g. mely adag a diéta felborulását nem okozza, illetve kimondottan ajánlott cukrosoknak. Nálunk a családba édesanyám szedi, neki jelentősen csökkentette a cukorszintjét,én csak ajánlani tudom, de keress rá a méhpempő szóra rengeteg hasznos infót fogsz találni róla.
2012. febr. 21. 09:09
 5/5 anonim ***** válasza:
pl. "Mísenko cukorbetegek (Diabetes malitus) vér­keringési zavarainak kezelésénél megállapította, hogy Méhpempő adagolásával, a vér cukorszintje kiegyenlítődött és a vizelet cukortartal­ma megszűnt. Mellékhatásokat nem észlelt. A Méhpempő hatással van a hasnyálmirigyben található, az inzulin termelésért felelős Langerhans-szigetek felépülésére. Szedésével, a hasnyálmirigy felszabadul a fokozott inzulintermelés kényszere alól. Csökkenti a cukorbetegséggel járó testi és lelki kimerültséget. Ajánlott napi adagolása: 2 - 3 gramm 6-8hétig, évente 3-szor megismételve."
2012. febr. 21. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!