A hőmérős módszert hogyan kell csinálni?
szia!
Bár én a ciklus.hu- n vezetem, de gondolom papíron sem sokkal bonyolultabb. Mivel reggel kell mérni a hőt, így én rögtön a munkahelyre mikor beérek, akkor beírom, és már kész is. Szerintem kényelmesebb.
Reggel, ébredés után közvetlen kell mérni. Még pisilni sem szabad kikelni. A legjobb végbélben - én erre képtelen vagyok - , de hüvelyben is lehet, szerintem ez a legkényelmesebb. Vagy szájban, de én folyton úgy éreztem, hogy kicsúszik, bemegy a levegő, stb.
Analóg lázmérővel, 10 percig méred, és ezt mindennap írod.
Napi 3 (egyesek szerint napi 6) óránál kevesebb alvás, alkohol, betegség, ha felkelsz pisilni, stb. befolyásolhatja.
Egyébként szerintem nagyon hasznos, én sokáig ellene voltam, de nagyon megszerettem!
A hő a ciklus első felében viszonylag alacsony, nekem 36.4-36.6 körül mozog. Peteéréskor elvileg leesik, és ha az ovuláció is megvolt, vagyis a tüszőrepedés, akkor ezt követően 4-5 napig legalább magasan marad.
Ha leesik a hő, de utána nem marad fent, akkor valószínű volt peteérés, de nem volt tüszőrepedés.
Mensi előtt/alatt pedig megint csak leesik a hő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!