Spontán peteérés?
Szerintem igen. Gondolom ugyanúgy leesik és felmegy a hő, nem?
Bár...
Hát kíváncsi vagyok,hogy van e ilyen.
igen van,de szar az egész....:( Nektek van?
Már kiraktam egy kérdést a görbémmel és azt írták,h nem volt még peteérésem a ciklusom 32. napján vagyok.Csak eszembe jutott,hátha egyszer volt spontán és h van e ilyen.D :(((
Szia!
Hát eddig tényleg nem volt pé-d, és lehet, hogy most már nem is lesz, mert meg fog jönni, de ki is tolódhat akár a ciklus végére.
Mióta hőmérőzöl? Hány naposak a ciklusaid általában? Rendszeres?
Mert ha ez az első hőmérőzős hónap, akkor nem feltétlenül van gáz, ugyanis minden termékeny nőnek van évente 1-2 ilyen.
Ilyenkor a következő ciklus BÁRMELY napján kilökődhet a bent maradt petesejt. Ebből lesznek a "menstruáció alatti gyerekek", meg a "ciklus 7. napja babák". Ezt szokták (tévesen) spontán peteérésnek nevezni. És természetesen a görbén is látszik ez.
Ha két petesejt lökődik ki (abból lehetnek kétpetéjű ikrek), az egymáshoz viszonylag közel, pár nap eltéréssel történik, máshogy a hormonháztartás nem engedné, hiszen peteérés után olyan hormon termelődik, ami gátolja újabb petesejt érését (abban a ciklusban).
Bár állítólag van olyan is, hogy néhány hét különbséggel megérik még egy, de ennek esélye 1: sok millióhoz, ilyen görbét még nem láttam, szóval passz, hogy ilyenkor mi van a hormonokkal...
A menszeszem két hónapig nem jött meg,utána kezzdtem el hőmérőzni.Belinkelem őket:első:
második:
És az utlosót pedig láttad.Régen sokáig nem volt probléma a ciklusommal.Aztán 6évig szedtem antibabyt.7 hónapig rendesen menstruáltam,aztán kezdődőtt h kimaradt 2 havim.Átlagosan 32 naposak a ciklusaim.Kezdek nagyon szomoru lenni:( Nemsokra megyek vissza a nőgyógyászhoz.
Pedig úgy tűnik, hogy mindkettőben volt.
Az előzőben viszont konkrétan lekéshettétek a peteérést.
Szerintem ez most egy olyan ciklusod lesz talán, mint amiről fentebb írtam. De az is lehet, hogy megint egy hosszabb, nem tudom.
Egy alapos kivizsgálás minden esetre biztos nem hátrány.
SAjnos a hormonális fogamzásgátlók Sok nőnél bekavarnak, az orvosok meg nem tájékoztatnak rendesen ezekről a veszélyekről, csak felírják mindenkinek a tablettákat. :o/
Remélem, hogy Nálad csak átmeneti zűrzavar van. Kívánok mielőbbi babásodást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!