Szeptember 28-án volt az utolsó menstruációm, október 12-én voltunk együtt a párommal, több alkalommal is. Azóta sajnos nem, mert messze dolgozik tőlem és ritkán találkozunk. Elég sok terhességi tünetem megvan, csináltam terhességi tesztet,4-et, abból az utolsó halványan, alig láthatóan lett pozitív. Dec.6-án voltam nőgyógyásznál, ő átküldött ultrahangra, a doktornő nagyon aranyos volt, és azt mondta, hogy valószínű a terhesség, mert nagyon vastag a méhnyálkahártya és 1 hét múlva menjek vissza, mert petezsákot még nem lát. Egy elvileg 8-9 hetes terhességnél előfordulhat, hogy petezsák még nem fejlődött ki, vagy az ultrahang nem látja? Vagy esetleg nem vagyok terhes? 78 mm az uterus.
Remélem az enyémet észreveszik, mert nagyon félek,hogy baja lesz. :( Egyébként péntekre tudtam időpontot kérni az egyik magándokihoz,remélem ő mindent megtud most már mondani, mert én érzem,hogy terhes vagyok, sok mindenben változtam, és még azok is felfigyelnek bizonyos változásokra akik nem tudnak semmit a babámról.Szóval érzem,hogy van baba, és nagyon idegesít,hogy senki nem tud semmit.
2011. dec. 14. 13:35
32/65 anonim válasza:
Ha egészségesen élsz, semmi baja nem lehet:) Ebben a dokumentum filmben voltak olyan csajok, akik átbulizták, alkiholizálták a terhességet (amiről nem tudtak) és nagy mázlijuk volt, mert nem lett baja a babáknak. Persze ez nem jelenti azt, így kellene élni:DDD SŐŐŐT! Szóval ne izgulj, mert majd pénteken a másik doki biztos tud valami jót mondani. Nem idevágó, de a dokikról annyit, hogy engem olyan daganattal akartak megműteni, ami ott sem volt. Még szerencse, hogy másik dokihoz is elmentem, mert lebénulhatott volna az arcom a műtéttől, amire az első doki azt mondta, hogy megéri a kockázatot, lévén a daganatot ki kell venni. Szóval no comment :DDD
2011. dec. 14. 18:26
33/65 A kérdező kommentje:
De szerinted mi oka lehet,hogy nem lát semmit az ultrahang?
Kész téboly!
2011. dec. 14. 21:22
34/65 A kérdező kommentje:
Voltam a Klinikán nőgyógyászaton. A doktornő,nagyon bunkó volt, és nagyon felületes, bele van fásulva mindenbe, úgy nézett ki. Túl sok mindent nem mondott, azt mondta, hogy magzat is, de ciszta is lehet amit látott, és kérte, hogy jövőhéten menjek vissza, és vigyem a pozitív terhességi tesztet is. De én hozzá biztos nem megyek többet vissza, kaptam juhász doktor úrtól időpontot, remélem ő nem lesz velem ilyen. Ja és holnap elmegyek a magándokihoz is, meg kedden vissza a Kenézybe is, aztán majd kiderül mi lesz. Kész agyrém ami itt van!
2011. dec. 15. 11:44
35/65 anonim válasza:
Ez most már tényleg túlzás. A ciszta a méhedben lenne? Nem inkább a petefészekben szokott lenni???? Azért ne idegeskedj, mert az nem tesz jót, sem neked, sem a magzatnak, ha ott van. Én egyszer jártam úgy, hogy pozitív lett a tesztem, tünetek is voltak, sokat késett, stb, de egyszer csak elkezdtem vérezni. Másnap mentem csak dokihoz és akkor már nem látott semmit. Valószínű vetélés volt. Ennek ellenére, hogy nem látott semmit, csináltatott laborvizsgálatot (a pozitív teszt miatt) és vissza kellett mennem még, hogy biztos nem méhen-kívüli-e, illetve, hogy később mutatkozik-e valami UH-n. Sajnos tényleg vetélés volt és később sem látszott már semmi, de nagyon alapos volt a doki. Nem hajtott el, hogy beképzelem a pozitív tesztet. Nem is kérte, h mutassam meg.
2011. dec. 15. 12:19
36/65 A kérdező kommentje:
Nekem határozottan azt írták,hogy a méh (uterus) bal oldalán van egy 66mmx27,,-es ciszta, de hozzátette,hogy lehet magzat is akár.
Szóval teljesen kivagyok már, tudom,hogy nem szabad, de nem bírom tovább ezt az egészet.
Miért nem tudnak biztos választ adni?
2011. dec. 15. 14:30
37/65 anonim válasza:
Figyi! Ha babás vagy, akkor elsődlegesen megnyugodhatsz, mert a méhedben van, tehát jó helyen. Ha később kiderül, hogy mégsem, hát megpróbáljátok újra. (Tudom ez nem vigasz) Viszont abból, hogy mondjuk későn veszik észre, szerintem nem lehet baja a picinek. A lényeg, hogy ha baba, akkor nőni fog és egyértelmű jelét adja annak, hogy ő ott van:)
2011. dec. 15. 15:16
38/65 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, annyira megnyugtattál, de tényleg! Most egy kicsit nyugodtabb vagyok,hogy azt mondtad,hogy nem lesz baja a babának, mert attól nagyon de nagyon félek,hogy valami oka van,hogy nem találják.Megpróbálok nem pánikolni, hátha minden rendben lesz ténylegesen.
2011. dec. 15. 17:34
39/65 A kérdező kommentje:
Sziasztok!
Ma voltam egy másik kórházban, ahol megállapították, hogy van egy egészséges babám, méretei alapján 11 hetesnek megfelelő. De sajnos ott van mellette egy hatalmas nagy ciszta is, ami miatt veszélyben van a baba élete. Ha tovább nő a ciszta, lehet,hogy a babám meghal :'( A doki szerint nem lenne jó ha kipukkanna, mert akkora görccsel járna ez az egész,hogy a szülés is megindúlhatna, ha nagyon veszélyben lenne a baba, akkor laparoszkópiás kis műtéttel talán el lehetne távolítani a cisztát, de ez csak akkor, ha a baba tényleg nagyon veszélyben van. Nagyon sok odafigyeléssel talán megmenthető a baba, de semmi sem biztos sajnos. Dolgozni nyugodtan dolgozhatok, emelni nem emelhetek, de az én munkám amúgy is nyugodt irodai munka.
2011. dec. 16. 15:34
40/65 anonim válasza:
SZia! Gratulálok a babához! Látod, mondtam, hogy megmutatja magát előbb-utóbb. Figyi! A cisztával kapcsolatban meg annyit, hogy rendben van, hogy kétesélyes a dolog, DE! Én az első babát 5 hetesen elvetéltem. A másodiknál nagyon vártam, hogy betöltsük a 12 hetet, mert utána már nagy gond nem lehet. 11 hetes és 4 napos voltam, mikor elkezdtem vérezni. Volt, hogy annyira, hogy csorgott mindkét lábamon a friss, darabos vér (bocsánat) és mindig az volt a leletemre írva, hogy fenyegető vetélés. A vérzést egy haematóma okozta, ami a baba mellett volt. Görcsöltem is és félő volt,hogy megindul a szülés. Magne B6-ot kellett szedjek a görcsökre és vasat a vérzés miatt. Az egész terhességet végig véreztem, dolgozni nem lehetett, kezdetben szigorú fekvés, de később már nem kellett. Ahogy nőtt a baba, úgy szorította mi a méhemből a bevérzést és ő győzött. A 39. héten spontán indult a szülés, rendesen megérkezett, már 4. éves és semmi baja:))))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!