Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Gravidárol áttérhetek az...

Gravidárol áttérhetek az Elevitre?

Figyelt kérdés
A Gravidát egy honapja kezdtem el szedni de szorulásom van töle,áttérhetek az Elevitre?hány nap szünetet hagyjak ki az Elevit elkezdése elött?Köszönöm szépen!
2011. dec. 7. 12:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Nekem meg az elevittöl volt iszonyatos székrekedésem és borzalmas étvágyam. Mindenki azt hitte ha kismama leszek (mert nekem is kelett már előtte is szednem), hogy majd jó kövér leszek. A lombiknál nálunk is a femibiont kelett szedni szerintem ez a legjobb. 12 hétig . Onnantol viszont a laade-vitet kell szednem , orvos tanácsára és nem is hízom egyiktöl sem és a székletem is rendben. 26 hetes kismami. És eddig 3 kg-nál járok.
2011. dec. 7. 13:58
 12/21 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!A 3-ik válaszolonak:a védönöm mondta hogy szedjem!És igenis nagyon fontos a szedése már a fogamzás elött minimum 1 honappal.Most olvastam el a Czeizel Endre genetikus könyvét és nagyon részletesen leirja hogy miért is kell szedni!És FIGYELJETEK:SZEDJÉTEK!!!Ha reklám akkor legalább jo reklám,meg a hires genetikus professzor csak tudja!Amugy meg sok terhes kb a 8-ik héten megy nögyogyászhoz és onnantol szedi a magzatvédö vitamint,na de addigra már tul van azon a fejlödésen a baba hogy "használna"neki a vitamin.De utánna is szedni kell.Bocsi de szakszavakkal nem tudom leirni:)
2011. dec. 7. 14:50
 13/21 anonim ***** válasza:
Gondolom, minden genetikust jól megfizetnek, amiért reklámozza a terméküket...
2011. dec. 7. 14:52
 14/21 anonim ***** válasza:

Már többször kaptam itt a fejemre, nem is kicsit, amikor Czeizel professzorról negatívat mertem írni, pedig lehet, és sajnos nem is keveset. Számomra ő egy hiteltelen alak. Ismerek néhány embert a szakmában, tőlük tudtam meg egy s mást, szóval nem a médiából tájékozódom, sőt, egy ismerős anyuka személyesen járt nála tanácsadáson, ahol sok mindenről tett tanúbizonyságot, csak a szakértelméről nem.

De senkitől nem várom, hogy jobban higgyen nekem, mint a médiának, úgyhogy Tőled sem, szabadon dönthetsz, szerencsére a terhes vitamin nem élet-halál kérdése, úgyhogy ebben a dologban még mindegy is. Legyen mindenkinek a hite szerint...

2011. dec. 7. 15:19
 15/21 anonim ***** válasza:

A lényeg: azt szeded, amelyiket akarod, nem kell szünetet tartani.

Ha meg a kérdezőnek van "felesleges", "kidobnivaló" pénze, ahhoz senkinek semmi köze.

Én is hiszek a terhesvitaminban, és ha nem is használ, az biztos, hogy nem árt. Én nyugodtabb vagyok, hogy szedem, és ez a lényeg.

2011. dec. 7. 15:26
 16/21 anonim ***** válasza:

Én is szedem, csak azt tévesztik el sokan, hogy arre a babának van szüksége az egészséges fejlődéshez, miközben a természet úgy találta ki, hogy a baba az anya szervezetéből mindent elszipkáz, amire szüksége van, így a terhesvitamin az ANYA vitamin és ásványi anyag forrásait gazdagítja illetve tartja egyensúlyban, nem a babáét...

Amúgy egyet értek, ártani senkinek nem árt, akinek van rá pénze, szedje nyugodtan. (Bár azt nem tudom, ha valakinek 3 év után jön össze, akkor milyen következményekkel jár, ha egy amúgy is kiegyensúlyozott étrend mellé még ezeket nyomatja folyamatosan, mert honnan lehet tudni, melyik lesz az a hónap, ami pont egy hónappal a fogantatás előtt van? Sajnos létezik vitamin túladagolás is, a zsírban oldódókból...) De ez tényleg mindenkinek a maga dolga...

2011. dec. 7. 15:31
 17/21 anonim ***** válasza:

13:58-as vagyok.

Nekünk 3 évre sikerült. Mikor elkezdtünk próbálkozni akkor még nem tudtuk, hogy lombik lesz a vége, és, hogy így sem fog sikerülni. Mikor az utolsó lombik sem sikerült az összes gyógyszert meg vitamint bevágtam egy fiókba. Mert végül természetes uton estem teherbe és előtte 3 hónapig egy gyógyszert nem vettem a számba. Csak mikor poztívat teszteltem akkor kapartam elő a vitaminokat. Nekem így alakult!

2011. dec. 7. 16:04
 18/21 A kérdező kommentje:
na hát hogy már a Czeizelnek sem lehet hinni?!Hát akkor kinek???Jártam egy dokihoz aranyos volt meg kedves,terhes lettem,meghalt a Baba:(a doki nem ért a szakmájához ezt késöbb tudtam meg.Vizsgált egy mogorva nögyogyász is,ő sem értett hozzá végül az is kiderült.Utánna jártam egy magándokihoz,őaranyos volt meg a szakmájához is értett.Azota sem jön a baba,már a meddöségiben vagyunk,itt még a recepciosok is kenyérre kenhetöek:))ha a dokinak nem adok pénzt néha akkor is ugyanolyan rendes és ÉRT a szakmájához.Felháborito hogy milyen nőgyogyászok vannak..
2011. dec. 7. 16:13
 19/21 A kérdező kommentje:
Ezel csak azt akartam mondani hogy olyan rossz hogy nem hihetünk minden olyan embernek akinek DR van a neve elött:((
2011. dec. 7. 16:15
 20/21 anonim ***** válasza:

Hát igen...

Az is dr, akinek a diplomája kettes, nem igaz?

2011. dec. 7. 16:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!