Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kislányom 1éves, idáig Ha-s...

Kislányom 1éves, idáig Ha-s tápszert kapott. Adtam már neki tejterméket semmi baja nem lett tőle! Áttérhetek már sima tápszerre?

Figyelt kérdés
Azért tőletek érdeklődőm, mert ti tapasztalatak vagytok! Dokinénire és a védőnőre ilyenbe nem lehet számítani. Szerintük a sima beba 2-es tápszer neki még erős..azt csak egy éves kor felett adhatnám.Tejallergiás nincs a családban..
2010. nov. 8. 14:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én sima tehéntejet adtam mindnek 1 éve korától, sőt már kicsit hamarabb is. Egyéni döntés sztem. A doki és a védőnő javasol.
2010. nov. 8. 14:16
 2/11 anonim ***** válasza:

Nyugodtan! Ha nincs baja a tejtermékektől, nincs allergiás a családban, akkor nyugodtan add neki azt. Sőt, akár tejitalt is lehetne, hiszen elmúlt 1 éves.

Kisfiam másfél hónapos koráig kapott csak HA tápszert, mert utána nem akarta meginni az íze miatt, hiába trükköztem. Úgyhogy váltottunk simára, pedig az öcsém lisztérzékeny és parlagfű-allergiás is. De nálunk nem okozott gondot a sima tápi. 6 hónapos korától jó éjt tápszert ivott, majd 1 éves kora után váltottunk Bebivita babatejre.

2010. nov. 8. 14:18
 3/11 anonim ***** válasza:
Szerintem igen, főleg, hogy a családban nincs allergiás. Van aki ezért rögtön simát ad. Bár én egy éves kora után a tehéntejre tértem át. Tudom sokan ezt ellenzik, de a saját véleményem az (és a dokinőmé ill. a védőnőmé is), hogy az még mindig közelebb áll a tejhez. Persze először harmad, majd feles hígításban. Tudom hogy a következő válaszolók többsége ezt ellenezni fogja. De én szeretem a természetes dolgokat, és nem igazán pártolom ezeket a mű ételeket.
2010. nov. 8. 14:19
 4/11 anonim ***** válasza:

Nálunk van laktózérzékeny a családban, a tesóm egyik fia az, mégis az én fiam 6 hónaposan sima beba 2t kapott, 10 hónapos korától pedig 3mast. 1 éves korától pedig tehéntejet... Érdekes egy dokitok és védőnőtök van.

Szerintem már tejitalra is áttérhetsz, nem csak a 2es tápszerre...

2010. nov. 8. 14:20
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én csak most kezdtem el áttérni HA-s tápszerről, 16 hónapos.

Viszont neki ment a hasa a tejtermékektől. Most tartunk ott, hogy néhány kanál joghurt vagy sajttól már nem megy a hasa, ezért gondoltam hogy megpróbáljuk. Babylove-ot vettem a DM-ben. Most felváltva kapja még a HA-s tápival (BEBA HA2), reggel DM-eset, este BEBA-t, mert ha csak a DM-eset adom megint megy a hasa. Viszont nálunk mindenkinek van valami baja a tejtől. Párom laktózintoleranciában szenved, nekem ekcémám volt gyerekkoromba a tejtől.

Szerintem azért Te is óvatosan kezd el adni. Először csak fél adag simát, fél adag HA-t. Majd növeld egész adagra ha semmi reakció, de csak napi egyszer, majd ha ettől sincs semmi akkor kaphat már csak simát. Én így csinálnám.

Remélem segítettem.

2010. nov. 8. 14:21
 6/11 anonim ***** válasza:
14:20as vagyok. Csak halkan megsúgom, hogy a dokinak, meg a védőnőnek nem kell mindent elmondani, sokszor azt kell mondani, amit hallani akarnak, még ha nem is úgy van.
2010. nov. 8. 14:22
 7/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a sok jó szót:):)

rátok legalább mindig lehet számítani..

2010. nov. 8. 14:29
 8/11 A kérdező kommentje:
tejből milyet kell nekik adni? és mivel kell higítani? bocsi a hülye kérdésért de fogalmam sincs
2010. nov. 8. 14:32
 9/11 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Szia!

A link a tej-kontra-tejital-kontra tápszer témában néhány gondolat!

Én is ezeket a témákat olvasgatom:-))

2010. nov. 8. 14:36
 10/11 anonim ***** válasza:

Nálunk apa tejallergiás, mégis egy éves korban áttértünk a tejre (egy főorvossal megbeszéltük a dolgot).Semmi gond nem volt.

2,8-as tejet veszek neki (bár a magasabb zsírtartalmú jobb lenne.Az viszont nálunk a kisboltban nincs.)Nem higítottam soha, csak forraltam.

Sima tápszert is nyugodtan adhatsz már neki.Én 2-esből a Mildibét adtam korábban a babámnak.

2010. nov. 8. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!