Szerintetek 18 évesen terhesnek lenni elítélendő dolog?
Én vagyok az utolsó válaszoló.
Megmondtad már anyukádnak?
Szerintem jól teszed hogy meg akarod tartani a babát :)
Írj hogy mi van veled.
Elítélendő dolog az lenne, ha nem vállalnád a babát. Így viszont nagyon is szép és bátor. Anyukád lehet, hogy először nagyon megdöbben majd, de az első sokk után tuti melléd áll.
Attól ne félj, hogy baba mellett nem teljesülhetnek az álmaid - egész csomó olyan csoporttársam volt a fősulin, aki baba mellett tanult. Nem lesz mindig egyszerű, de meg tudod csinálni.
A srácnak viszont szólnod kell, egyrészt, mert joga is van tudni, másrészt, mert kötelessége támogatni a babát, ugyanis az ő gyereke is.
Szia!
Tudod egyrészt megértem azt,hogy miért nem akarod a gyermeked apjával a tényeket,viszont mégis úgy gondolom elkellene neki mondanod a tényeket.
Én is úgy gondolom,hogy anyukád támogatni fog téged,de az első reakciója a kétségbeesés lesz.Mondd el neki,hisz jó a viszony köztetek,és biztos számíthatsz majd rá.
Tiszteletre méltó a gondolkodásod a babáddal kapcsolatban!!!!Csodálatos,hogy megszeretnéd őt tartani!
Valamint igaz 18 éves vagy,de úgy gondolom a leírt mondataidból ítélve,hogy sokkal komolyabb a gondolkodásod a korodbelieknél!Ez is a javadra írható!!!
Gratulálok!
Boldog babavárást!
Az eddigieket olvasva nem leszek népszerű a véleményemmel, de egy picit a másik oldalról is megvilágtanám a helyzetet.
Nem a koroddal van a baj, hanem azzal, hogy a gyermekednek (legalábbis egyelőre) nem lesz apja, aki mellettetek van jóban-rosszban. Nem tudom, tisztában vagy-e vele, milyen nehézségek várnak rád. A baba mellett iszonyat nehéz lesz tanulni, hiszen egy kisbaba egész embert kíván (sőt inkább kettőt). Nem olyan egyszerű másvalakire bízni, eleinte azért, mert (jó esetben) szoptatod, később pedig azért, mert a babádnak nem lesz mindegy, kivel van. Vannak babák, akik éveken át többször felébrednek éjszaka, és nappal sem alszanak valami sokat, és amikor ébren vannak, nem játszanak szépen egyedül, hanem folyamatosan foglalkozni kell velük. Hogy fogsz így tanulni?
Anyukádra is nagy teher hárul majd, hiszen nem csak téged, hanem a babát is el kell tartania, és ahogy soraidból olvasom, nem lesz sok szabadideje, hogy a babával foglalkozzon.
Nem mondom, hogy menj abortuszra, szíved joga megtartani a babát. De készülj fel lelkileg arra, hogy nem biztos, hogy sikerülni fog megvalósítanod a terveidet. Lehet, hogy nem tudod majd elvégezni az egyetemet. Lehet, hogy egy érettségivel és egy kisgyerekkel kell majd munkát keresned. Lehet, hogy jópár évig egyáltalán nem lesz szerelmi életed. És ha nem jól mennek a dolgok, lehet, hogy mélyen legbelül haragszol majd gyermekedre, bár ha pszichológiával foglalkozol, ezzel remélhetőleg meg tudsz majd birkózni.
És persze az is lehet, hogy minden jól megy majd, a kisbabád egy angyal lesz, anyukád boldog nagymama, az egyetemet jó eredménnyel elvégzed és megfelelő munkát, majd új szerelmet is találsz. Ennek egy része rajtad múlik (a tanulás, az érvényesülés), egy része anyukádon, egy része a babádon.
Anyukáddal sürgősen beszélj, hiszen az ő támogatása nélkülözhetetlen.
Kívánom neked a legjobbakat!
Elítélendő? Nocsak, a konzervatív mai nők/férfiak szerint lehet az. De nézzük meg. 40 éve még teljesen normális volt a z hogy egy lány 18 évesen már férjnél volt, és gyerekeket potyogtatott. :)Ne hallgass senkire, akkor lenne elítélendő, ha 14 évesen lennél terhes (és még ismerek is ilyet!), így hogy felnőtt NŐ vagy, már normális. Én 22 évesen, a főiskola után egyből teherbe estem. :) Lediplomáztam, aztán pár nappal rá. :) Azóta az illető a férjem, és van egy 6 éves kislányom. :) Szerintem azért az álmaidat tartsd meg, bár a BABA legyen az első, azért levelezőn szerintem befejezhetnéd a középiskolát. :) Aztán, anyukád mit szólt?! Ha ő is elfogadná, akkor még az egyetemet is elvégezhetnéd, pár évvel a baba születése után. :) Írj a fejleményekről! Gratulálok Anyuka! :)
Egy 28 éves anyuka
Nem tudom, másnak nem tűnt fel, hogy az utóbbi hetekben milyen sok 18 éves lány esik teherbe védekezés mellett?
Mert engem már untatnak a történetek ...
Amúgy nem elitélendő, hogy válaszoljak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!