Mikortól számít terhesnek egy nő?
Amikor megtermékenyül a petesejt, vagy a beágyazódástól számít annak?
Azért kérdem, mert 2 hetet itthon fogfehérítek, amit nem ajánlanak terheseknek, és a párom véletlenül elment bennem a legtermékenyebb napomon 4 nappal ezelőtt.
Viszont még most is van 1 hét hátra a fogfehérítésből, elég drága volt, egyáltalán nem biztos az sem, hogy 33 évesen pikk-pakk megfogantam, de azért csak birizgál a gondolat.
Fogalmam sincs, hogy beágyazódás előtt okozhat-e az ilyesmi gondot:(
Hat azt nem tudom mikortol szamit mert amikor kiderult terhes vagyok csak azt tudtam kerdezni magamtol: de mikor??!!!!!
Merthogy a nagykonyvben leirt legtermekenyebb napokon honapokig nem estem teherbe. ...es egyszercsak apjuk elvitt egy valentin napos hetvegere ahol jol bemalnaztam fel pohar bortol....Febr. 28.-an pozitivat teszteltunk. Gyonyoru egeszseges kisfiunk szuletett.
Elhiszem, hogy a fohfeherites sokba kerul, de egy eletke megtobbe.
Oh es en 35 voltam akkor.
Amint a petesejt megtermékenyül, onnantól él az a kis magzat, tehát te meg onnantól terhes vagy. érdekesség viszont, hogy a pici számára legfontosabb időszakban - az első 5 hétben - a legtöbb nő még nem is sejti, hogy terhes. Nem szed vitamint, nem vigyáz jobban magára, stb. Pedig a folsav is az első néhány hétben fontos, utána szedheti a kismama nyakló nélkül, tök mindegy, mert a baba idegrendszere - ideértve a gerincvelői idegpályákat is - eddigre már kialakult. A magzat számára legfontosabb idő tehát pont az első pár hét - te döntöd el, vállalod-e a kockázatot vagy sem.
Amúgy nem tudom, hallottad-e már, de a kozmetikumok olyan szinten vannak tele méreganyaggal, hogy egy a kilencvenes években készült tanulmány szerint a meddőségek 30%-a a kozmetikumok számlájára írható. Ezt csak érdekességként írtam, innentől a te döntésed. Remélem, minden a legnagyobb rendben lesz! :-)
Nem lettem terhes. 11. napon abbahagytam a fehérítést, mert érzékeny is lett a fogam, meg túl sok eredménye nem lett. Most még azért megcsinálom az utolsó 3 napot, hátha mégis fehéredik a fogam. Valamennyit fehéredett egyébként, de ez még mindig sárga, ezzel se fogok teli szájjal nevetni, akkor meg tök mindegy milyen árnyalatú sárga.
A lényeg, nem vagyok terhes, legalább a gyerekemnek nem ártok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!