Miért ilyen nehéz a mai világban egy abortusz? Ez nem a nő joga eldönteni, hogy fel tud-e nevelni egy gyermeket vagy sem?
Annyi herce-hurca van. Én értem h a baba is egy ember, de ha valaki nem tudja vállalni, hogy felneveli.
Miért kell védőnőkhöz járni és meggyőzni mindenkit h nem akarja.
Onnan jutott eszembe, hogy nagyon sokat késett a mensim 21 éves vagyok, és ha baj lett volna, nem tudtam volna megszülni mivel még tanulok.
Miért ilyen nehéz? Ez az én döntésem lett volna és a párom is támogatott volna benne.
Az a vérzés nem menstruáció, csak az egyszerűség kedvéért nevezik így, hanem megvonásos vérzés, ami azért jelentkezik, mert szüneteted van a tablettában...
A fog.gátló egy mesterséges ciklust tart fenn, nincs peteérés sem ,ha minden jólmegy.. mert van akinek nem használ, nem is olyan ritka mint hisszük, ezt azoknak üzenem akik azt állítják tabletta mellett nem lesz terhes az ember..sajnos lehet
Viszont igen, az a probléma, hogy sokkal több nem kívánt terhesség abból adódik, hogy nem figyelnek oda a védekezésre
Szerintem Magyarországon, túl könnyű a mai világban egy abortusz:( nme vagyok mellette, meg ellene se!
De manapság ez már egyfajta védekezési módszernek tartják.. ahogy a törvényben(vagy jogszabály?) van minden úgy lenne, még az is sok...azért mert az apa nem marad mellete, akor is el lehet vetetni? ez nekem sok...hol bizonyítják, hogy mégis együtt vannak?
katasztrófa, hogy azt mondom, h "ezt én mégsem/nem akarom.. és akkor 2 átlátszó bezsélgetés, pár óra és "probléma megoldva"
Igenis számítson rá az ember, ha szexel akkor terhes leht...ennyi , 15 évesen meg tartsák még a lányok magukon a bugyijukat...
de ugye ez is csak egy vélemény..
24/N
Aki nem akar gyereket, az védekezzen, és ne gyertek a nem 100 % dumával, mert azok nagy része kivédhető. Akik ártatlanul pislognak, hogy védekeztek, de becsúszott, annak a 90 %-a valamit nem tartott be, amit kellett volna, de lehet kevés százalékot mondtam.
A másik: miért gondolják azt az emberek, hogy ha az a pici nem kap meg MINDENT, akkor az már hátrányos neki. Tisztességes felneveléshez nem kell mindent megkapni, és ha már megfogant az a pici, nem megoldás az abortusz, csak ha beteg a pici, vagy ha életveszélyes az anyára nézve a terhesség, vagy egyéb extrém esetben. De ebbe nem tartozik bele az, hogy nincs kedvem a gyerekhez. Ahhoz szélsőségesen rossz körülmények között kell lennie valakinek, hogy ne tudjon egy picit felnevelni. Ez inkább akarat kérdése. Ha egyáltalán nem akarsz gyereket, és csak az abortusz lenne a járható út ellenkező esetben, akkor javaslom az önmegtartóztatást, az 100 %! Ahhoz képest, hogy állítólag elméleti a kérdésed, eléggé fel vagy háborodva, ez kicsit gyanús. Na mindegy, ha nem vagy terhes, akkor jobb lett volna fel sem tenni ezt a kérdést.
35+4 hkm
2 evvel vagyok nalad idosebb de a kettonk gondolkozasa kozott eg es fold a kulonbseg. Talan az oka az,hogy nekem mar van egy 2 eves kisfiam aki hazassagba (mar hazasok voltunk mikor fogant) rendezett anyagi korulmenyek koze szuletett.
Amit irni szeretnek nem lesz eppen kellemes.
Nem ertem,hogy irhatod azt,hogy ha kihordanad a gyereked es megszulned ,orokbeadnad utana beleorulnel ha kiderulne,hogy verik vagy bantjak a gyerekedet. Tudom ,nem vagy terhes csak most E/2 hasznaltam.
Szoval: abba nem orulnel bele ha a gyerekedet meggyilkolnak meghozza a te keredesre???? Lehet lepontozni mindenki de az abortusz gyilkossag. Maskor elborzadunk ha a Hiradot nezve azt halljuk,hogy egy kegyetlen gyilkos feldarabolta aldozatat. Pedig pontosan ugyanaz tortenik az abortuszkor is. Es a pici erzi. Faj neki. Az abortuszos videon latszik,hogy probal elhuzodni,fel, erzi a veszelyt. O nem egy sejt csomo ahogy itt tobben irjak ezen az oldalon. A 6. hettol dobog a kis szive. Egy uj elet!
Ezt vegig gondolva: szerinted miert ilyen bonyolult az egesz procedura? Mert megolni, meggyilkolni akarod azt a gyereket es embert olni nem lehet csak ugy felelossegtelensegbol. Aki ilyet tesz az bunt kovet el, gyilkossagot.
Nagyon ritkan fejtem ki a velemenyemet itt az abortuszos kerdeseknel de latom,hogy van aki megteszi helyettem meg ha kicsit fanatikusan akkor is.
A "bun zsoldja a halal" irja a Biblia, a tiz parancsolat egyertelmuen leirja,hogy "Ne olj" . Lehet,hogy tobb ezer eves konyv de ezen a mondaton semmit nem lehet felremagyarazni.
Vegezetul pedig a vedekezest a legtobb fiatal nem veszi komolyan. Felelotlenul szexel mar fiatal korba es nem gondolkozik elore. A kovetkezmeny pedig az,hogy mindig az artatlan sinyli meg aki nem tehet az egeszrol. Nincs igazam?
Kereszteny vagyok, hiszek Istenbe , tudom,hogy bun amit gondolok de a felelotlenul szexelo majd abortuszra jarogato tiniknek kellene azt atelniuk amit a baba erez az abortuszkor!!!
és miért olyannehéz NEM SZÉTTENNI A LÁBADAT?
szerintem, már az általános iskolások is tudják, hogy mitől lesz a gyerek.
Azelőtt kéne átgondolni, hogy fel tudod-e nevelni, hogy megcsinálod!
Jesszus mennyi korlátolt ember jár ide!!! Persze, így meg úgy gyilkosság az abortusz, tényleg az, de vajon mennyivel jobb, ha valaki mondjuk nem akar gyereket, mégis megszüli, és aztán mindenféle probléma lesz belőle, az anya beleőrül, mert nem képes elég jó anya lenni (mert még nem volt rá felkészülve), a gyerek meg állami gondozásba kerül (amiről jobb ha nem tudjátok, milyen)...Szerintem ti ne is szexeljetek egyáltalán, mert azzal szegény spermáktól elveszitek az esélyt, hogy bejussanak a petesejtbe, azzal, hogy védekeztek!! IDIÓTÁK!
Mellesleg én is ellen vagyok a sorozatos abortusznak, de az hogy egyszer valakinek becsúszik az életébe, ne ítéljétek már el!! Bocsi hogy offoltam, de ezt muszáj volt.
Éshogy a témához is szóljak, én sem értem mért kell ezért ilyen meg olyan védőnőkhöz járni, tényleg semmi joguk beleszólni, elvégre a te életed.
Már régi a kérdés, de pont akérdés lényegére nem találtam választ még, ezért leírom:
Jogszabály rendelkezik, arról, hogy hogyan lehet abortuszt végezni. Mivel jogállamban élünk. A jogszabályok pedig mindenkire kötelező érvényűek. (sokminden bonyolult l. az adózás, a bérszámfejtés stb. mind jogszabályokon alapul, tehát ez alap, el kell fogadni).
Abortusz = életre és életről szóló döntés, mert egy élőlény elpusztul, egy másik meg tovább él a döntéssel és annak minden következményével. (értsd erkölcsi, anyagi, egészségügyi stb. bármi)
(megj. Nem a felnevelésről van szó, mert nem arról dönt az ember, hanem arról, hogy egy életet elpusztít, és nem kell ennek semmilyen vallásos felhangot adni, ez egyszerűen biológiai tény. Ahogy írtad a "baba" is egy ember, úgy helyes, hogy a baba is egy élőlény. És az anyja, apja is élőlény.)
A döntést igen az anya hozza, de ezt a felelősségteljes döntést, hogy egy magadban fejlődő életet megszakítasz, azt úgy kell meghoznod, hogy ismersz, minden lehetőséget, minden egyéb megoldást és kockázatot. Majd amikor ezeket mind ismered, akkor mérlegelsz és döntesz. Felelősségteljes döntést csak így lehet hozni, ebben próbálnak segíteni a védőnők.
Nagynéném CSaládVédelmi SZolgálatnál dolgozó védőnő (volt korábban körzeti védőnő, volt abortusza, volt szövődménye emiatt, volt veszélyeztetett terhes emiatt, volt vetélése emiatt, van sok gyereke /mégis/ és jól szakképzett is a témában), amit írok azt tőle tudom: A feladatuk a tájékoztatás, felvilágosítás. Azaz elmondani, hogy ilyenkor mi a teendő (adminisztráció hogyan működik), milyen kockázatai vannak az abortusznak (később nem lehet gyereked, elcseszik a műtétet stb.), milyen családtámogatási lehetőségek vannak, milyen egyéb lehetőségeid vannak (örökbefogadás - fajtái, menete). Természetesen beszélgetést kell kezdeményeznie arról, hogy mi az ok? Mert nem lehet csak úgy nyakra-főre kikapartatnia magát mindenkinek, mert épp nem védekezett vagy rosszul vagy védekezett, de beleesett abba az 1-től X-ig %-os hibahatárba. (ezt is jogszabály írja elő, de közel sem olyan szigorú, mint amilyen lehetne vagy amilyennek elsőre tűnik). És még egy nagyon fontos feladatuk van, hogy felvilágosítsanak a védekezés típusairól, azok helyes használatáról!! Persze, ha valaki már döntött és hajthatatlan, annak szörnyű lehet végighallgatni, hogy jé a védekezést lehet elcsesztük a párommal, vagy hogy meg is lehetne tartani, vagy hogy örökbeadni, de sokan valójában bizonytalanok és egyszerűen első pánikhangulatukban rohannak, hogy ők abortuszt szeretnének és egy ilyen beszélgetés után kezdenek el gondolkodni és hoznak valóban igazi döntést (akár megtartják, akár nem).
Egyébként nem értem mi a nehéz, abban, hogy egy beszélgetésre elmegy az ember, aztán a másodikra már csak úgy megy, hogy visz orvosi igazolást, aláír egy papírt (itt már nem kell beszélgetni), befizet egy csekket aztán csókolom, megy a nődokijához a műtétre.
Ettől a te döntésed marad, nem kell győzködnöd senkit, és téged se akar senki meggyőzni (csak ilyenkor úgy érzi az ember, hogy a tájékoztatás is győzködés).
Ja és igen szerintem van bőven idő erre, hiszen nekem senki ne mondja, hogy ha rendszeres menszesz mellett 1-2 nap késést észrevesz és tesztel, akár ismtéleten még eg yhét múlva (és ekkor még mindig csak az 5. hétnek számolják a terhességét) és eleve adott, hogy nem tudja vállalni a gyereknevelést, akkor ne legyen elegendő 7 hét, hogy elintézze a papírmunkát?
És miért a 12. hét a határ, hát meg kell nézni egy 12 hetes magzatot UH-on, mindene megvan neki, szíve, gyomra, keze, lába, orra mindene és mozog, rugkapál, ujjatszop, és igen azt mondják nem fél, de csak, mert nem tudják vizsgálni, hogy mit érez. DE való igaz a 5.-7. héttől dobog a szíve, fejlődik ki az agya stb.
Hát ezért a "herce-hurca".
(és nagyon sok-sok szomorú emberi tragédia van egy-egy eset mögött, kezdve a 13 évestől, akit a nagybácsija ejt teherbe vagy a 40 évesig, akinek első gyereke lenne, de a párja/rokona beleszól, zsarolja, vagy a rendszeresen visszajáró valóban ezt "védekezésképp" használó, mert neki ez a legolcsóbb módszer, egészen addig, hogy pontosan tudja hogyan kellett volna védekezni, de "nem gondoltam, hogy bejön" vagy aki szerint drága a gyerek, miközben láncdohányos, kávézik és biztos állása, lakása van, de neki nem telne pelenkára "most épp" vagy akinek fontosabb a karrier, a tanulás vag ymert azt hiszi még túl fiatal hozzá pl. "még csak 25 vagyok, nem készültem föl rá" ... ez utolsóhoz anyit, hogy amikor terhes lettem én se és sok más nő se készült föl rá, sokan megijednek, mégha "tervezett" is várandósság, de azért van az a 9 hónap, mert nem csak az utód, hanem az anyai test is átalakul és a hormonális változásokkal a gondolkodás is, és hát lelkiekben fel lehet ennyi idő alatt készülni. Igaz az elefántoknak pl. kb. két évük van ugyanerre :-))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!