Görcsösen akarás? Tulajdonképpen mit is foglal magában?
Sziasztok!
Itt az oldalon sokszor lehet olvasni, h a baba azért nem jön össze, mert a párok görcsösen akarják! Szerintetek mi tartozik ebbe a "kategóriába"? Hőmérőzés, ovu figyelése, napok számolgatása, terhességi tünetek beképzelése stb. stb. Véleményeteket szeretném megtudni!
Amit felsoroltál, az mind, plusz a méhszáj elhelyezkedésének figyelése.
Ehhez jön még:
ma volt pé-m, akkor ma együtt voltam vele, ez jó?
3 dpo-nál mit kellene éreznem?
holnapután a nemvárt, szerintetek ha ma tesztelek az jó?
a nemvárt előtt milyen tünetek vannak?
mennyivel a nemvárt előtt?
meg ilyenek.
Ez a rágörcsölés.
most lehet hogy sokan mégesek lesznek de nekem a normális próbálkozás ha peteérés körül tuti hogy együtt van a pár. (na meg azon kívül is gyakran , hiszen szeretik egymást :))
hőmérőzés ilyen olyan szerek szedése, nem várt előtt már tesztelés nekem olyan erőltetett. nyílvánvaló ha mondjuk 1 éven belül nem jön össze akkor ki kell viszgálni a párt de aki tényleg óramű pontossággal akar a párjával együtt lenni csak a gyerek miatt ott elveszik az egész romantikája.
Az első hozzászólótól szeretném megkérdezni, hogy miért kell másokat kigúnyolni, szerintem itt sokan vannak úgy hogy egyszerűen reménykednek...
Én nem veszem túl komolyan sőt bár MÁR több mint két éve próbálkozunk nem mondhatom hogy rágörcsöltem volna, de az biztos, hogy a ciklus második fel olyan mint egy játék... sikerült vagy nem, jó volt az időzítés vagy nem...
És igen ez kíváncsisággal tölt el, amivel szerintem semmi baj sincs, szerintem az a rágörcsölés ha valaki depresszióba esik minden nem sikerült hónap végén... addig, amíg még a menstruációt egy új lehetőségnek tudjuk felfogni az szerintem még nem görcsölés...
Mindenesetre ez a fórum nekem is sokat segít és remélem én is segíthetek másoknak, mert sem a férjemet sem a dokimat nem szeretném fárasztani, ja és hormonokat sem szeretnék mert teljesen egészségesek vagyunk... nyilvánvaló hogy csak egy gond lehet, hogy alapjáraton (nem azért mert nem szeretjük egymást sőt nagyon is)előfordul hogy akár 4-5 nap is kimarad a szexuális életünkből... (utazások, sok munka éjjelig tartó gálavacsorák) Tehát fontos az iőzítés, és az hogy kibeszéljük a kérdéseinket legalább valahol, valakinek ...
SOK SIKERT :) (VANNAK JÓ FEJEK IS A FÓRUMOKON)
Pedig az a rágörcsölés. Amikor minden gondolata az embernek a terhesség körül forog.
Mondom mindazt, amit az első hsz-ben írtam 5 év próbálkozás után. miután ÉN MAGAM tettem (majdnem) mindezt, és nem vezetett sehova.
Aki gúnynak veszi, magára vessen, és majd gondoljon erre, amikor jól belelovalja magát a baba gondolatába, mert ugye "minden jel arra mutat" meg "itt is mindenki azt mondta" és mégis megjön.
Ja és még annyit, hogy van egy barátunk akinek a felesége MINDENT, mindenkinél sokkal hozzáértőbben TUD,,, Annyira beleásta magát a témába, hogy én teljesen elszomorodtam, hogy én mennyire lusta vagyok,,, szakkönyveket olvasott ki angolul és teljesen képben volt hogy hogyan zajlik ez a teljes folyamat... Kioktatta az orvosokat és még híres külföldi klinikákra is elmentek.... (na ezt is hívhatnák egyesek rágörcsölésnek, pedig csak iszonyú precíz) odáig jutott, hogy egy külföldi klinikán megvizsgálták és közölték hogy nem lehet terhes (MÁR PONT TERHES VOLT AMIKOR MEGVIZSGÁLTÁK)
Hát ebből szűrje le mindenki magának a tanulságot...
Én leszűrtem a magam hibáiból.
Amikor minden magara odafigyelést abbahagytam, már nem érdekelt sem peteérés, sem menzesz, sem hő, sem más, akkor bejött a baba.
Talán ebből is lehet tanulságot leszűrni.
Vagy gúnynak venni, ha úgy tetszik.
Szerintem ezt mindenki csak saját magában tudja eldönteni, hiszen nem az számít, hogy ki mit tesz, vagy ki mit figyel vagy nem figyel, a lényeg szerintem az hogy belül mit érez...
Én most már figyelgetek amit tudok, és érdekesnek találom, hogy ez egy milyen szép és komplex folyamat...
Más felől viszont örülök annak ha jön a baba, de annak is ha nem, addig legalább foglalkozhatunk egymással és utazgathatunk kedvünkre... néha még mindig megijedek hogy ez micsoda feladat lesz mindkettőnknek... Persze ha jön akkor megoldjuk, ha nem akkor addig meg igyekszem lefogyni, sportolni magammal foglalkozni, erre úgysem lesz elég időm ha megérkezik a bébi... de azért a hónap második fele mindig kíváncsisággal tölt el... ez van alapvetően egy "kíváncsifáncsi" voltam - vagyok - leszek :)
Sziasztok nekem pont ez a bajom annyira akarom ,hogy azért nem jön össze azt mondta mindenki !
3 hónapja várom hogy elmaradjon a mensim, de mindig megjön!
Van már egy gyönyörü 3 éves kisfiam ,de szeretnénk neki tesót!!
Pedig mult hónapban is 3 nappal a peteérésem előtt no meg a peteérés napján is együtt voltunk és mégsem lettem terhes!!
Már teljesen elvesztettem a reményt!
Ja és még hátrafelé hajló méhem is van!
Ja meg minden hónapban előbb jön meg 1-2 nappal ,nem lehet hogy ez is a baj??
Kérlek irjatok valami bíztatót, mit csinálunk rosszul hogy nem jön össze a baba?
Köszönöm Niki
Én nem tudom, hogy a rágörcsölés tényleg ennyire negatívan hat-e. Mindenki szűrje le a történetemből.
2 év sikertelen próbálkozás után jelentkeztünk egy meddőségi intézetbe. Akkor már volt minden: hőmérőzés, ovu teszt, gyógyteák, vitaminok.
Kiderült, hogy férjemnél gondok vannak, olyannyira, hogy azonnal lombikot javasoltak. Szerintem olyan nincs, hogy egy lombik alatt nem görcsöl rá az ember, mégis sikerült az első.
A lányom születése után nem védekeztünk. A szoptatás utáni első mensitől elkezdtem újra hőt mérni, és mivel össze-vissza volt a ciklusom vettem gyógyteákat is. 3 hónap múlva spontán teherbe estem, de azt a babát sajnos elvesztettem 8 hetesen.
Ezután,mivel azt hallottuk, hogy vetélés után könnyebb teherbe esni, újra próbálkoztunk. Megint hőmérőztem, megint teáztam, és már a mensi előtt 1 héttel elkezdtem tesztelni. Nem mondanám hogy nem görcsöltem. Rettegtem attól, hogy többet nem fog sikerülni spontán. Minden görcs ellenére 3 hónap múlva újra terhes lettem. Mostmár 16 hetes vagyok, tehát ha minden jól megy ez sikerül.
Szerintem nem a görcsölésen múlik, de azt sem tudom megmondani, hogy min.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!