Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit tennétek, ha így történne...

Mit tennétek, ha így történne veletek? (többi lent)

Figyelt kérdés
Szóval, ha távkapcsolatban élnétek, rendesen óvszert használva védekeztek, amikor nagy ritkán együtt tudtok lenni, ami elvileg nem lyukadt ki, mert mindketten ellenőriztétek, mégis terhesek lennétek a párotoktól. Még alig 2 éves lenne a kapcsolatotok és megbeszéltétek, hogy majd kb. 4-5 év múlva vállaltok gyereket, mert addigra mindketten anyagilag helyrejöttök, de amúgy mind a ketten 30 fölöttiek lennétek. Mivel a párotok úgyis messze lakna és ritkán látjátok, elmennétek abortuszra anélkül, hogy szólnátok neki?
2011. aug. 22. 13:43
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Új vagyok a válaszolók közül. Hiszek abban, s az életemben már többször bizonyságot nyert, hogy vannak dolgok, amiknek meg kell történnie. Nálatok pl: állapotos lettél. Ezt úgy lehet értelmezni, hogy pillanatnyilag egy nem várt helyzet, de próbatétel. Mindkét esetben. Akárhogy döntesz, mert döntenetek kell, mindenképp megváltozik a sorsotok. Tehát ezt úgy tudnám mondani, hogy a sors, vagy aki mint én is hisz Istenben úgy döntött vmiért, hogy döntéshelyzetbe hoz. A gondalataidból kiderül az, hogy inkább a biztonságra vágy, mint az anyagiakra, és nem vagy biztos a párodban, hogy fel tud-e vállalni ekkora terhet, vagy áldást. Azt nem értettem, amit a legvégén írtál, hogy nem akar eltartani. Sajnos, vagy másoknak természetes, hogy a férj feleség szerepkörbe beletatozik az anya szerep is, mikor a nő nem dolgozik munkahelyen, hanem otthon dolgozik a gyerekekkel.Ilyen esetben a férj vagy a nagyszülők tartják el a nőt. Ez a jog akkor is megillet, ha nincs melletted férj.Régen ezért az állam egy árva petákot sem adott. Persze most sem ad túl sokat, de mégis a szándék a fontos. Tehát, ha remélem úgy döntesz, hogy felneveled, mindenképp mérlegeld ezt is, hogy már az államnak is az a szándéka, hogy kisbabád lehessen és ezért anyagilag megtámogat egy kicsit. És szerintem egyedülálló 2 gyermekes családanyaként egyéb juttatásokra is jogosult vagy. Megaztán mérlegeld azt is, hogy fogy a magyar, a jó fajta és nagyon sokan már évek óta csak áhitozunk legalább egy gyermekre, de sehogy nem jön az áldás.
2011. aug. 25. 10:44
 22/29 anonim ***** válasza:
Nem tart el egy nőt? Azért érdekes hozzáállás. Kíváncsi vagyok, ha a baba miatt alig lesz pénzed, akkor változik-e a véleménye. Legyen úgy!
2011. aug. 25. 12:07
 23/29 A kérdező kommentje:
Ez az. A volt párom is azért hagyott el, amikor 8 hónapos volt a gyerkőcünk, mert azt mondta, hogy jobban kijön, ha "csak" a kötelező 20% gyerektartást kell fizetnie, a többit oldjam meg. Nem szeretnék még egyszer így járni, ezért aggódom még jövőhétig.
2011. aug. 25. 21:11
 24/29 anonim ***** válasza:
Neki, nem egy nőt kell ezentúl eltartania, hanem egy gyereket mégpedig a SAJÁT GYEREKÉT! Hatalmas különbség! Ha együtt élnétek és nem adna haza semmit sem, magára fordítaná az összes keresetét, az is nagy bunkóság lenne! De egy fokkal jobb, mintha továbbra is távkapcsolatban élnétek, mert veled-veletek lenne és foglalkozna a gyerekekkel, gyerekével, szeretetet adna és kapna és nevelné. Nem bújhat ki a felelőség alól!
2011. aug. 26. 11:04
 25/29 anonim ***** válasza:
Én a 3. oldal 10:45-e vagyok. Nagyon izgulok, légyszi, ha nem túl indiszkrét, írd meg hogyan döntöttetek.
2011. aug. 30. 08:33
 26/29 A kérdező kommentje:
Tegnap este beszéltem meg vele a "dolgot", de egyenlőre időt kért a héten szombatig, hogy ne keressem, addig átgondolja a dolgokat, hogy mit szeretne. Igazából nagyon gyorsan (5 percen belül) elköszönt, miután megtudta. Úgyhogy majd szombaton este derül ki, hogy mi lesz, ő mit szeretne.
2011. aug. 30. 15:34
 27/29 anonim ***** válasza:

Szia!

Majd írd meg mit mondott.

2011. aug. 31. 13:28
 28/29 A kérdező kommentje:
Sziasztok, már nem aktuális a kérdésem, mert szerdán reggel begörcsöltem és elkezdtem vérezni, bekerültem a kórházba. Péntek délután engedtek ki, de a babát elvesztettem.:( Azóta csak bőgök kisebb megszakításokkal, de a tegnapi nap még felkelni se nagyon volt kedvem estig. Tegnap este a barátommal is tudtam beszélni, és együtt bőgtünk, de ő vígasztalt, hogy lesz majd tervezetten 4 év múlva gyerekünk, ne keseredjek el és hogy ennek így kellett történnie és hogy ő szeret engem. De én magamat hibáztatom, amiért olyan gondolatok kavarogtak a fejemben, hogy miért kellett teherbe esnem.:( De össze kell már szednem magam, mert ma este visszahozza a kisfiamat az apja, mert szerda óta nála volt, ő vigyázott rá.
2011. szept. 4. 10:07
 29/29 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom, talán mjd legközelebb, de legalább tudod, hogy számíthatsz a barátodra. Szerintem ne várjatok még 4 évet. Sok sikert !
2011. szept. 7. 07:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!