Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit tennétek, ha így történne...

Mit tennétek, ha így történne veletek? (többi lent)

Figyelt kérdés
Szóval, ha távkapcsolatban élnétek, rendesen óvszert használva védekeztek, amikor nagy ritkán együtt tudtok lenni, ami elvileg nem lyukadt ki, mert mindketten ellenőriztétek, mégis terhesek lennétek a párotoktól. Még alig 2 éves lenne a kapcsolatotok és megbeszéltétek, hogy majd kb. 4-5 év múlva vállaltok gyereket, mert addigra mindketten anyagilag helyrejöttök, de amúgy mind a ketten 30 fölöttiek lennétek. Mivel a párotok úgyis messze lakna és ritkán látjátok, elmennétek abortuszra anélkül, hogy szólnátok neki?
2011. aug. 22. 13:43
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Jövőhéten megbeszélem vele, mert akkor tudunk legközelebb hosszabb időn keresztül beszélni, mert ezt nem tudom pár perc alatt átbeszélni vele. Csak félek a reakciójától, mert az előző (8 éves) kapcsolatomnak is a gyerkőc születése után 8 hónappal lett végleg vége. A barátnőmet meg 1 hete hagyta el 5 hónapos terhesen az élettársa, mert úgy döntött, hogy ő inkább élni szeretne, pedig nekik már van egy közös 3 éves gyermekük is. Látom, hogy mennyire maga alatt van egyedül, hogy nem tudja még mi lesz, ha megszületik a második gyermeke is. Pedig ők is 30 felettiek.
2011. aug. 23. 13:43
 12/29 anonim ***** válasza:

ha ő is akarja a babát, akkor költözzetek össze, házasodjatok össze. Pont. Arra nem lehet építeni egy kapcsolatot, hogy mi lesz, ha X hónapos terhesen elhagy, vagy miután megszületett a baba. Akkor miért vagytok együtt? Ahogy írtad, 30 felett vagytok, stabil kapcsolatra kell törekedni. Ez az én véleményem. Ha ezt akarjátok, akkor nincs akadálya a babának. De azt, hogy mennyire stabil és komoly a kapcsolatotok, mi nem tudhatjuk.

Egyik korábbi voltam.

2011. aug. 24. 13:47
 13/29 anonim ***** válasza:
Semmiképp nem mennék el a tudta nélkül, megbeszélném vele ami történt. Dönteni viszont én döntenék az összes körülményt figyelembe véve, tehát se el nem vetetném, se meg nem tartanám csak azért, mert ő azt akarja.
2011. aug. 24. 13:57
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

másik korábbi:

Azért, mert a barátnőd így járt, még nem fogsz Te is így járni.

Én is sokat gondolkodom azon, hogy mi lenne, ha rákos lennék, mert körülöttem vagy 4-5 rákos van/volt jelenleg, akiket látok szenvedni, meg is haltak ketten, velem egy korúak. De ettől én még nem leszek rákos!

A jelenlegi barátod egy másik ember, más körülményekkel, nem szabad összehasonlítgatni a többi kapcsolatoddal sem!

Ezen felül BÁRMIKOR BÁRMI megtörténhet. Én boldog házasságban élek, de mi van, ha a férjemet elüti egy autó? Vagy megbetegszik?

Nem lehet úgy élni, hogy az ember folyton retteg és aggódik, hogy "de mi lesz ha?", mert ebbe bele lehet őrülni.

Előre felé kell nézni és optimistán. Persze közben nem szabad megfeledkezni arról, hogy egy jó kapcsolatért nap mint nap meg kell dolgozni. De miért ne lennétek rá képesek? Erről szól az élet! A gyermek pedig ajándék!

2011. aug. 24. 13:59
 15/29 anonim ***** válasza:

Távkapcsolatban éltek két teljes éve, szerintem ez nem semmi!

Megéri megbeszélni a barátoddal a dolgot!

Leülni, érvek, ellenérvek!

Lehet, mire összeköltöznétek, már nehezen jönne össze a baba. Ezt gondold át!

De ha ő nem vállalja be, akkor lehet, nem erőltetném ezt a terhességet!

2011. aug. 24. 14:28
 16/29 anonim ***** válasza:
32%
Egy újabb gyilkos akivel úgyanezt tenném én is amitő avall a csöppségel...
2011. aug. 24. 14:51
 17/29 anonim ***** válasza:
Csak te tudhatod milyen a kapcsolatotok, mennyire bízik meg benned, hogy valóban a védekezés ellenére jött össze a gyerek és nem esetleg valaki mástól. Mert bennem felmerülne, ha így titkolózol a gyerek és az abortusz miatt, hátha azért teszed mert valaki mástól volt... Mond el neki, beszéljétek meg! Ha a végeredmény számodra nem kielégítő, azt közöld vele és a döntésedet is. Lehet, hogy elhagy. Sajnálatos lenne, de nem tudom, hogy most anyagilag támogat e titeket? Függesz e tőle?
2011. aug. 24. 15:36
 18/29 anonim válasza:

Először is, egy gyerek "összekalapálásához" két ember kell, ergo kutya kötelességed megbeszélni a pároddal a történteket. Ha valóban szeret, és komolyan gondolja veled a jövőjét, akkor úgyis azt fogja mondani, hogy tartsátok meg, az anyagiakat meg majd megoldjátok. Ha esetleg azt mondaná, hogy neki nem kell a gyerek, és tegyük fel megijed a helyzettől és lelécel, akkor aszerint dönts, hogy NEKED mi a legjobb. Szeretnéd a babát? Tudnád egyedül, de családi segítséggel vállalni? Akkor tartsd meg. Viszont ha túl sok minden szól ellene, akkor fontold meg a műtétet. De jusson eszedbe, hogy az is pénzzel jár. Én megtartanám a babát, de tudom, hogy vannak helyzetek, amikor ez nem lehetséges. Ha mégis a műtétet választanád, tudnod kell, hogy mindig is emlékezni fogsz erre a picire, de fel lehet dolgozni a történteket és nem fogsz kikötni a pszichiátrián.

Tedd mérlegre a dolgokat, alaposan fontold meg, és úgy hozz döntést, miután beszéltél a pároddal. Hisz a te testedről van szó. És nem kell aggódni, ha nem sarlatán végzi a műtétet, simán lehet még gyereked utána, 30 felett is. Több ilyen esetről tudok, úgyhogy no para. Kíváncsi leszek, hogy döntesz majd a végén! Drukkolok, hogy megtartsátok :)

2011. aug. 24. 17:14
 19/29 A kérdező kommentje:
Tőle van a gyerek, sose csaltam meg, nem voltam mással. És hidd el egyfolytában azon agyalok, hogy óvszer mellett ez hogy történhetett meg úgy, hogy egyikről sem vettük észre, hogy kilyukadt volna. Nem függök tőle anyagilag, mert már amikor megismerkedtünk kijelentette, hogy sose tartana el nőt, tehát nem küld pénzt. Éppen ezért rágódom sokat, mert ha ő azt szeretné, hogy megtartsuk, semmilyen segítségem nem lenne, ha időközben mégis meggondolná magát és egyedül maradnék 2 gyerekkel.
2011. aug. 24. 21:04
 20/29 A kérdező kommentje:
Jövőhéten kiderül, hogy mit mond. Az is lehet, hogy csak én aggódom túl és ő örülni fog.
2011. aug. 24. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!