Szerintetek 19évesen butaság gyereket vállalni?
Nézd, én szintén 19 évesen szültem. Azóta a lányom már 10 éves nagylány.
Imádtam minden pillanatot amit átéltem vele és soha de soha nem cserélném el ezeket a pillanatokat/érzéseket.
DE: amikor várandós voltam rózsaszín ködben úsztam, azt hittem örökre együtt maradunk a párommal stb. stb.
Nem így lett, a lányom 3 éves volt amikor elváltunk, azóta nem is kiváncsi ránk. Gyereknevelés mellett főiskolán tanultam, dolgoztam, elláttam a háztartást és foglalkoztam a kislányommal.
És bizony sokszor volt hogy arra gondoltam mennyivel könnyebb a velem egykorúaknak, élik világukat, csak annyi gondjuk van hogy hétvégente melyik buliba menjenek. Nekem gyakorlatilag nem volt fiatalságom, én nem éltem ki magam, nem láttam világot, nem tanultam nyelveket, nem élhettem át azokat amiket a velem egykorúak. Sokuknak még mindig nincs gyereke, nekem meg már itt van egy kiskamaszom.
Akit mindezzel együtt imádok és boldogan nevelem. Csak néha-néha eszembe jutnak ilyen dolgok is...
Mindenesetre jól gondold át, mert óriási felelősség.
Szia!
Én 19 évesen lettem várandós bár már betöltöttem a 20-aat, nemsokára megszületik a kislányom. Nem bántam meg, hogy így döntöttem bár a Mi babánk nem volt tervezett. De még így is azt mondom, hogy korai ebben az életkorban gyermeket vállalni. Vannak olyan lányok is akiket már 16 évesen elkap ez a vágy, hogy ú milyen jó lenne babát vállalni, mert egy kisbaba olyan édes és cuki és stb. de az az igazság, hogy egy kisbaba nem csak ennyiből áll. :-) Rengeteg felelősség, türelem, erő és feladat ... Ezt onnan állítom ilyen "tapasztaltan" mert a legkisebb tesóm nagyon kései gyerekként érkezett a családba (most 3 éves) így láthattam, hogy mivel is jár egy baba, kisgyermek. Természetesen ettől függetlenül egy csoda, de attól ha később vállalsz gyermeket nem maradsz le semmiről, hidd el. :-) Tanulj, romantikázzatok a pároddal, utazgassatok ha megtehetitek, bulizz még a barátaiddal, tökéletesítsd magad a háztartásbeli dolgok terén (persze ha már minden megy akkor ez nagyon jó:-)) tehát még fedezz fel dolgokat, amiket eddig még nem. Szerintem a legideálisabb kor a gyermekvállalásra az 24-30 év között van, de ez csak az én véleményem. A többi a Te döntésed! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!