Jajj lányok, teljesen kivagyok és nem még olyan sincs akivel megoszthatnám vagy nyafoghatnák egy kicsit. Meghallgattok?
Szóval van két fiam (2 és 4,5). Egyik se jött össze könnyen, gyakorlatilag kiderült, hogy én csak a peteérés napján vagy még akkor sem tudok teherbe esni. Az első 3 év után sikerült a második 1 év után. Gyógyszert nem szedek, nem bírja a szervezetem a legminimálisabb hormont sem sajnos. 12 éve vagy óvszer vagy megszakítás, vagy épp tudom mikor kell együtt lenni. De eddig nem volt baleset aminek következménye lett volna. Az utóbbi időbe kezdtem ráhajlani, hogy jöjjön a harmadik, felbátorodtunk, de azért számoltam, nehogy peteérés napján legyünk együtt..szóval a félsz picit ott volt, de az esélyt mégis megadtuk. ez megy olyan fél éve. Nem is estem teherbe. Majd ebben a hónapban én hülye az elmúlt 1 évtizedben először elszámoltam magam. És pont aznap voltunk együtt. Férjem örült én meg teljesen bepánikoltam, hogy mi lesz? Nem tudom mit akarok, most szorítok, hogy hátha nem (de közbe meg én is megadtam az esélyt, tehát valahol csak akarnám)Ez volt két napja, ma már terhességi tüneteim is vannak :) Teljesen bebeszéltem magamnak. És totál para vagyok.
Anyumnak nem beszélhetek róla, mert nem díjazná, ő szerinte meg kéne várni míg sulisok lesznek. Egyébként azért gondolja, mert abszolút egyedül vagyok, semmi segítségem, férjem sokat távol.
Barátnőmnek szintén nem, mert neki még nincs gyereke, és látom rajta, hogy a kettő se tetszik neki, amikor megemlítettem neki, akkor odavágott hogy a kettőt is fel kell nevelni bla bla bla. Hozzáteszem szépen vannak a gyerekek nevelve, semmiben nincs hiányuk, kivéve a nyaralásban. De gondolom ezt megbocsájtják.
Férjem meg teljesen dinnye, csak elbolondozza a dolgot, én meg itt őrlődök, hogy mi van ha?? De közbe meg akartam is...normális vagyok??????
Biztos, hogy bebeszélem magamnak, hisz 2 nap után nem lehetnek terhestünetek.
Viszont annyi, hogy az elsőnél még nem volt internet a tájékozódáshoz, nem tudtam léteznek ilyen tesztek,az orvosom nem volt túl jó és segítőkész, nagyon nehéz volt megtanulnom, rájönnöm, hogy mikor is jöhet össze a baba, hisz nekem minden hónapban cisztám is nő. De azóta találtam egy jó orvost, megtanultam behatárolni azt a pár órát (ezt már a másodiknál), amikor együtt kell lenni, ugye számolok, érzem a ciszta megindulását szóval mostmár egyszerűbb. És most mivel elszámoltam magam, azt hittem még egy héttel hamarabb vagyunk, ráadásul éjjel a cisztás fájdalomra ébredtem, szerintem elég komoly az esélye. Így már gondolom érthetőbb, hogy miért gondolom komolyan.
Csak azt nem értem normális e ez a félsz érzés, változhat e örömmé ha véletlenül mégis pozitívat tesztelek, más is van e így? vagy volt-e így.
Nem tudom mi a baj, de komolyan, de totál kész vagyok, nem ismerek magamra, kezdjük ott, hogy nem is vagyok egy nyafogós fajta.
Anyagi háttér? Hát mi a biztos. Semmi sem az. Megvan mindenünk, bár nem túl nagy a házunk 2szoba meg egy nappali. Nincsen megtakarításunk, ez gáz. Viszont a gyerekek semmiben nem nélkülöznek. Én azért igen, nem tudom pl mikor vettem utoljára új ruhát...de ez már nem lényeg. Inkább viszem a gyereket sportolni és arra költök. Nyaralásra nem futja, de ide oda azért elmegyünk havonta 1-2 alkalommal. szóval dolgozni jobban "megérné" elmenni. De a szívem mélyén mindig 3-at akartam.
Szerintem ez az alapja az egyik félelmemnek, de az a kisebbik. Most így ahogy írok és gondolkozok, szerintem a kivitelezés a másik, hisz most is egyedül hordom a kettőt mindenhova, ha bankba megyünk, két gyerekkel megyek, ha edzésre viszem akkor is kettővel vagyok..mindig mindig...szerintem emiatt parázok. Meg hogy hogy jut idő majd a két nagyobbra, hogy a szeretet hogy tud oszlani 3 fele...ilyesmik.
Köszi a válaszokat, jól esett, hogy leírhattam!!!Muszáj volt magamból kiadni a félelmemet, ami lehet átalakul más érzéssé...
Rendbe kéne magadban rakni a dolgokat! Ha 3-at szeretnétek,akkor mire vársz?
Mindegy,nekem csak az ütötte meg a szemem,hogy írtad ki mit szólna hozzá....Jézusom,oké anyukádnak lehet róla véleménye,de csak! véleménye! (kivéve persze,ha ő tartana el,de nem így van szerencsére) Barátnőd meg ne oltogasson,főleg,hogy nincs is gyereke! Ehhez aztán semmi köze. Sztem te azért vagy bizonytalan,mert különböző hatások érnek. Ez csak rád és a férjedre tartozik! Ha ő örülne és te is akarnád a 3. babát,akkor ???
Ikres
Szerintem te még lelkileg nem készültél föl egy harmadik babára ezt tapasztalatból mondom.Én is igy voltam az előző terhességemnél,nagyon szerettem volna még egy babát (már van 3 gyerekem)de mikor terhes lettem kb igy estem pánikba mint most te,semmi jó oldala nem jutott eszembe csak a sok hogy fogom megoldani kérdés járt a fejemben.Nem is gondoltam a babára nem is tervezgettem és nem is beszéltem róla.Akkor mikor eldöntöttem hogy legyen,csak egy gyönyörű szép kislányt láttam magam előtt göndör fürtökkel kék szemekkel de amikor pozi lett a tesztem valami megváltozott bennem.Sajnos azt a babát 12 hetesen elvesztettem ami nagyon szörnyű volt mert iszonyatos lelkiismeret furdalásom lett de akkor jöttem rá hogy még nem voltam igazán fölkészülve.Az én szüleim sem támogatták hogy legyen negyedik babám már a harmadiknál is abortuszt akartak tudom ez is közre játszott.Most megint terhes vagyok és nagyon boldog nem érdekel semmi csak a kisbabám,éjjel-nappal csak róla álmodozom és már mindent elterveztem hogy fogom csinálni és miből milyen szinűt veszek sőt már nézelődöm is a boltokban(de még nem veszek semmit)számomra most jött el az idő most értem meg rá lelkileg!Szerintem te is várj még elég kicsik a fiaid hidd el ráérsz később is szülni.Ha viszont már most sikerült,próbálj meg örülni neki és csak a szépet látni és ne gondolj a gondokra azokat úgy is megfogjátok oldani,eddig is megoldottátok.Másokkal pedig ne foglalkozzatok ez a ti életetek!
11hkm
amikor elolvastam a történetrdet, rögtön az ugrott be, mint az 1. válaszolónak, hogy minek agyalsz olyan dolgokon (és pánikolsz!), amikről még nincs is bizonyosságod.
Máskülönben pedig teljesen egészséges párok esetében is, ha jó időben vannak együtt, annak az esélye, hogy baba is legyen a dologból, kb. 30%, te pedig írtad, hogy nehezen jött össze mindkettő.
Sziasztok! Teljes mértékben mindenkinek igaza van. Pánikoltam olyan dolog miatt aminek nyilván kicsi az esély (bár szögezzük le azért általában úgy működik az élet, ha nagyon akarsz gyereket tuti soká jön össze, de ha nem akarsz akkor már az előváladék is megtermékenyít...)
Lehet, hogy tényleg nem is vagyok felkészülve... és ami a legigazabb, hogy mások véleménye befolyásol. Félek, hogy mit fognak szólni...pedig ahogy átgondoltam tavasz óta senki nem vigyázott a gyerekeimre, szóval nem terhelem le a családot, néha esetleg kapnak pénzt a gyerekek,de azt sem én kérem, hanem adják erre arra, hogy majd vegyük meg, de ez inkább anyumra jellemző havi egyszer. Persze a csőd bármikor betörhet, minden pillanatban összeomolhat az ember élete, de ha erre alapozok, akkor egy gyerek sincs és a felső tízezren kívül senkinek se...
Jó volt ez a hétvége, elmentünk kikapcsolódni és ától cettig átgondoltam mindent, és a vicc, hogy arra jutottam,hogy szomorú leszek, ha megjön a havim amikor következik :D
Köszönöm a válaszokat , kedvesek voltatok, őszintén megmondom nem megértő válaszokra vártam, hanem a mostanában itt megszokott lehurrogó ócsároló válaszokra, de szerencsém volt veletek :D És rá is ébresztettetek az összes lehetséges okra amiért határozatlan vagyok.
Azt tudom, ha barátnőmmel beszélem meg ő lehurrog, hogy a kettőtis fel kell nevelni stb (mintha nélkülöznének is bármiben). Anyu meg taglózna azzal, hogy hogy fogom bírni, a két gyerek se egyszerű egyhelybenülős stb.
De most ráébredtem, hogy mit is akarok magamtól és megvárom még ezt a hónapot, hogy mit hoz ki belőlem ha megjön és ha olyan érzések jönnek elő, akkor ráállunk a témára :D
Kedves kérdező az egyik válaszoló vagyok.
Örülök, hogy tudtunk segíteni neked. Remélem megírod majd, hogy mi lett a vége a történetnek :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!