Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Biztos valami gond van, vagy...

Biztos valami gond van, vagy ennyi még belefér a korunk miatt?

Figyelt kérdés
38 éves vagyok, idén lesz 8 éves a gyerekünk, szóval ezekszerint nem lehetetlen. A 2. mégse akar összejönni. Tűpontos ciklusaim vannak, a jelek és az ovuteszt szerint "tankönyv" szerinti középidős peteéréssel. És ez volt az 5. sikertelen hónap. Minden ciklusban együtt voltunk a ovu előtti napon vagy épp az ovu napján is. És semmi, még csak késés vagy kémiai terhesség se. Nem vagyok rágörcsölve, nem csinálok teszteket, egyszerűen csak reménykedek, és próbálok pozitív lenni, hogy "na most, most biztosan sikerült". És akkor napra pontosan megjön... Nagyon sajnálom, hogy eddig hezitáltunk, legyen-e tesó, és ilyen későn szántuk rá magunkat.
ma 07:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

A korod miatt elkezdeném a kivizsgálásokat.Nekünk 2 gyerekünk volt, már felnőttek.

Kiderült kevés a sperma és még azt is megöltem, nekem segített a termékenységet segítő sikosító.

Volt kollégám náluk meg az átjárhatósági az első után elzáródtak a petevezetékei.

ma 07:20
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát érdemes kivizsgálni, de nemcsak te számítasz. Lehet nálad minden rendben, és a párodnak az, akivel van valami. Őt könnyű kivizsgálni, én a helyedben javasolnám neki, illetve a sajátom is elkezdnem, mert ez egy hosszú folyamat.
ma 07:46
 3/12 anonim ***** válasza:
89%
5 honap még nem gond, de nyugodtan elkezdheted a kivizsgálásokat, hogy ha gond van, ne annyi idő menjen el vele.
ma 07:49
 4/12 anonim ***** válasza:
87%
Az öt hónap az még egyáltalán nem sok. Én még 2-3 hónapot várnék, hátha, aztán elkezdeném a vizsgálatokat. Én 7 sikertelen ciklus után mentem dokihoz 39 évesen. Esetleg a férjed már elmehet spermavizsgálatra most is, azzal is már előrébb vagytok. És ha nála minden rendben, akkor jössz te. Pajzsmirigy, hormonok, átjárhatósági, stb, ezt majd úgyis mondja az orvos jó esetben. Túl sokáig ne húzd, mert ezek is hónapok.
ma 07:51
 5/12 A kérdező kommentje:
Spermavizsgálat? Nem, ismerem őt, nem menne el, annál ő makacsabb. Meg egyébként is az a típus, hogy ha ősszejön összejön, ha meg nem, akkor úgy volt nekünk megírva. Főleg, mivel van is közös gyerekünk, nála ez azért nem "létkédés". Én meg? Hát, nálam se volt az. De ahogy telik az idő, egyre csalodottabb vagyok, és ez baromi rossz érzés. Ha tb alapon magamat azért szeretném kivizsgáltatni, mi a menete? Kérek egy időpontot a korházi szakrendelésre, és ott elmondom hogy miért jöttem? Hova küldenek onnan először?
ma 08:32
 6/12 anonim ***** válasza:
77%

Hát pedig te hiába jársz vizsgálatokra, ha nála van a baj..

Elsőkörben hormonális kivizsgálasokat kell csinálni, 3 és 21 napi vérvétel, pajzsmirigy, D vitamin szint. Kenet+hüvelyi uh, a ciszta és a fertőzés kizárására. Adhatnak - pl Clostrit petérést serkentő gyógyszert, bár azok alapján, amit leírsz, nem hiszem, hogy ez a baj. Aztán jön az átjárhatósági vizsgálat, bár már van gyereked, szóval ennek is kisebb az esélye, hogy bajos.Kb. ezek az első körök. De szerintem egy normális nőgyógyász utalni fog arra is, hogy ezek mellett, amiket elsoroltál mindenképp meg kellene nézni a partnered, mert én valószínűbbnek tartom, hogy nála lehet a baj. Bár, ahogy a többiek mondták az 5 hónap még nem baj, 1 év után szokták, viszont ha államiban akarod, akkor hosszúak a várólisták, érdemes elkezdeni, és kicsit nagyítani a problémát, hogy komolyabban vegyenek. Pl: az 5 hónap helyett mondj 1 évet, vagy 1,5 évet. Úgy már biztos nem küldenek el.

ma 08:47
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy van már gyereketek, nem biztos, hogy most is lehet. Azt hívják másodlagos meddőségnek. Én például 42évesen lettem terhes, de kétlem, hogy 8 évvel később is menne.

Ugyanakkor 5 hónap az semmi. Nekem pont 5hónap kellett 2x is. (Az első vetélés lett.) 1 évig normális. Azért szoktak 35 fölött már korábban vizsgálódni, ha baj van, ne menjen el az idő, amíg kezelik, nem azért, mert idősebb gyorsabban kéne teherbeesni.

"Hova küldenek onnan először?"

Államiban a meddőségi központok foglalkoznak ezzel, ott meg szóba se állnak veled a férjed nélkül.

ma 08:49
 8/12 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Mármint nőgyógyászati szakrendelésre hiába megyek el, se hormonsort, se semmit nem fognak nézni?
ma 08:57
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Az állami nőgyógyászati szakrendelés, ha meddőségi kivizsgálást akarsz elkezdeni, akkor meddőségi központba fog irányítani, ahol - az utolsó jól írta - nem fognak veled semmit kezdeni a férjed nélkül. Olyan nincs, hogy elmész a nőgyógyászati szakrendelésre és végigcsinálják ugyanazokat a vizsgálatokat, amiket a meddőség.

Magánrendelésen tudnak segíteni, hogy milyen vizsgálatokra van szükség, amit önköltségen meg tudsz csináltatni, de csak pl. a petevezeték átjárhatósági vizsgálat 100e és ez 1 db a sok közül. A végén meg ott állhatsz a tökéletes eredményeiddel, miután elköltöttél félmillió forintot, a férjed meg lehet 0 sejtszámmal otthon makacskodik.

ma 09:43
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

#8! Mindent biztosan nem. Nekem évekbe telt, mire egy nyamvadt hormonsort ki tudtam sírni és ugye, ha ott eltérés van, az se nagyon érdekli a nőgyógyászt, elküld endokrinológushoz. Na, oda államiba bejutni...Hagyjuk is.

ma 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!