Biztos valami gond van, vagy ennyi még belefér a korunk miatt?

Hát akkor ez van, ha esetleg nem nálad, vagy nem csak nálad van gond, akkor nem lesz másik gyerek. Egyébként már sokadszorra olvasom, hogy nem hajlandó elmenni a férj spermavizsgálatra. Tényleg ennyi nyomorult, töketlen pasi van? Mikor neki csak ki kell verni egyszer meg esetleg ránéz egy doki. De a nőt meg szurkálják, vért vesznek, meg pl.átjárhatósági (nekem altatásban volt, nem volt kibírhatatlan nyilván, de azért olyan nagy élmény se, meg mégiscsak egy műtét), meg még ki tudja miket kell csinálni.
És igen, egy idő után meddőségi központba fognak irányítani. Benneteket. Nem téged egyedül.

Ahogy már írták többen, irány egy meddőségi központ (állami, ingyenes).
Sajnos létezik úgynevezett másodlagos meddőség, amikor van már gyerek, de a többedik nem sikerül, ezer oka lehet, hormonális, szervi stb.
Kb. harmad az esély, hogy a férjnél van a gond, harmad, hogy a nőnél, és harmad, hogy sajnos mindkettőnél. A nő kivizsgálása hosszabb, fájdalmasabb, macerásabb, ezért mindig a férfit kell előbb kivizsgálni, letudni.
Hetekig, hónapokig tarthat bejutni a meddőségibe, majd minimum 1-2 hónap a teljes kivizsgálás. Ha találnak gondot, és további vizsgálatok szükségesek, netán gyógyszerezés, vagy beavatkozás, az eltérő idő, lehetnek hetek, akár hónapok is.
A spermium vizsgálat a férjnek konkrétan pár perc. 3-4 nap önmegtartóztatás után mintaadás egy steril tégelybe, egy külön szobában az intézményben. Vagy otthon is beleteheti a mintát, sok intézmény engedi úgy is, csak arra kell figyelni, hogy 30-60 percem belül be kell vinni a meddőségibe leadni a tartályt (addig tilos hűtőbe tenni).
Andrológiai konzultáció és vizsgálat a férjnek szintén gyorsan megvan, nem fájdalmas. Férjnek is kellenek vérvételek.
Úgy értem, hogy gyorsan megvan a férjnek a vizsgálat, hogy a női vizsgálatokhoz képest. A nőnél a vérvételeknél a ciklust is figyelembe kell venni, hol tart. Lesz sok vérvétel, ultrahang, konzultáció. Átjárhatósági a nőnek fájdalmas, nem titok. Mammográfia nem kellemes, de a protokoll része a legtöbb intézményben.
35 év feletti nő esetén már nem nagyon szoktak például inszeminációt, hanem lombik, ha a vizsgálati eredmények egyáltalán lehetővé teszik. Létezik még petesejt donáció stb. Rengeteg verzió van, minden párnak más és más az életútja.
Lelkileg sem egyszerű a sok vizsgálat, a stressz, a várakozás, a bizonytalanság.
Tovább tényleg nem sorolom, mert nem ijesztegetni szeretnélek, dehogyis. Az eredményért, a gyermekért megéri, de ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.
Szóval az a kérdés, mennyire szeretnétek következő gyereket. Vállaljátok hozzá a vizsgálatokat? Adott esetben a gyógyszerezést, kezelést, vagy akár lombikot. Utóbbi esetben a férjnek bizony nem egyszer kell mintát adnia, hanem többször.

Valószínűleg az apajelöltnél a hiba
Nála kell kezdeni a kivizsgálást.
Aztán az is lehet, higy egy kis turbò elég neki, vagy van egy hete isszere ami nem okoz más panaszt..
Mivel neked teszt alapján van ovud
Mensi tűlontos, így szinte biztosan nem nálad van a gond, maximum az a kérdés, higy ájáható-e a petevezetéked

Köszönöm a sok választ. Egyébként valójában nem gondolom, hogy nálam van a gond, tényleg az egész ciklusom tankönyv szerint lezajlik. Soha nem szedtem fogamzásgátlót, soha nem maradt ki menstruációm se. Ismerem a férjem álláspontját, és valójában én magam se vállalkoznék meddőségi kezelésekre, ha arról
lenne szó. Már csak a korom miatt se szeretném végigcsinálni. Viszont egy hormonsort nézetnék, de ha azt mondjátok, állami szakrendelésen esélytelen, akkor neki se indulok. Bár ha a hormon lenne a baj, minimum kémiai terhesség létrejött volna, igaz? Az első hónapokban lelkesen csináltam a 12. dpo-s teszteket, de mindig hómező lett...

Államiban sajnos esélytelen, erre a meddőségi központot valók.
De magánban tudsz hormonsort nézetni, plusz endokrinológushoz elmenni, magad megnyugtatására, hogy nálad nincs gond (legalábbis hormonális).
Csak hát az több 10ezer Ft, ciklus eleji hormon vérvétel +D vitamin és pajzsmirigy panel is érdemes, majd ovuláció után 7 nappal ciklus végi vérvétel (ezt nevezik megtévesztően 20-22. napi vérvételnek, de hát nem mindenki 13-15. napon ovulál).
Ezekből a vérvételekből látszódni fog, mi a helyzet a pajzsmirigyeddel, D vitamin szinttel, progeszteron, ösztrogén, prolaktin, tesztoszteron szinttel.
Endokrinológus konzultáció meg 30ezer kb. minden alkalommal, ő tudja kielemezni az eredményeket.
Én ezt csinálnám a helyedben, ha van rá keret, magánban.
"Bár ha a hormon lenne a baj, minimum kémiai terhesség létrejött volna, igaz?" Nem, nem feltétlenül.
Simán lehet, hogy apróság nálad az eltérés, de teherbeeséshez meg pont, hogy fontos lenne. Nekem például a meddőségiben azt mondták, hogy D vitamin hiány esetén nem fog sikerülni, kémiai sem, és sok nő nem is tud róla, hogy hiánya van, pedig sima vérvétellel kiderül. Apróságnak hangzik, nyilván nem biztos, hogy nálad ez a gond, csak egy példa volt.
Ha pedig a hormonsorod tökéletes, akkor eldöntitek, mentek-e tovább. Sajnos ezer oka lehet, hogy most nem sikerül, petesejt minőségével is lehet gond, petevezeték elzáródás, bármi, ezeknek tünete sincs sokszor, simán normális a ciklusod mellette.

Én is az egyik válaszoló vagyok, aki azt mondta, hogy nincs értelme csak a női oldalt vizsgálni, de azért azt érdemes tudni, hogy bár látszólag nálad minden oké, elcsúszhat apróságokon is a dolog a te oldaladon is. Pl hiába jön meg pontosan mindig, lehet a beágyazódáshoz már nem elég vastag a méhnyálkahártyád. Illetve a petesejtek minősége is nagyon leromlik 35 év felett.
Úgyhogy egyszerűbb és kell is a férfiakat vizsgálni, de a látszólagos "nálam minden rendben" mellett is lehetnek apróságok a te oldaladon is.
Ha nem akartok nekimenni a kivizsgálásoknak, akkor nézd meg, hogy milyen vitaminnal tudod támogatni a petesejteket (pl. erre szedhetsz Q10et) vagy a méhnyálkahártya vastagításra az E vitamin jó. Ilyen barátcserje meg méhpempő cuccokat nem ajánlom, mert kivizsgálás nélkül többet árthat, mint használ.
A korod miatt van. Legutóbb 29/30 évesen voltál terhes, most már a változókor felé halad a tested.
“ A harmincas évek elején még mindig magas a teherbeesés esélye (kb. 20% ciklusonként), azonban ekkor már számolni kell a vetélés megnövekedett esélyével. Az egyetlen jelentősebb változás az, hogy a vetélés esélye 30 éves kortól növekedni kezd, de ebben sem tapasztalható drasztikus változás 35 éves korig.
A harmincas évek második felében már romlanak az esélyek, de még mindig nem túlzottan rosszak a kilátások. Ugyanakkor tény, hogy a 35-öt szokás fordulópontnak tekinteni, ilyenkor ugyanis a petesejtek minősége drasztikus romlásnak indul és nagyobb kockázatnak vannak kitéve a terhességek. Ilyenkor kb. 10-15% a ciklusonkénti esély.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!