Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Melyik fél családjában kell,...

Melyik fél családjában kell, hogy legyenek ikrek, hogy esélyünk legyen arra, hogy nekünk is ikreink legyenek?

Figyelt kérdés
Csak érdekel, hogy öröklődik ez a dolog, mi növeli az esélyeket :) Férjem családjában nem volt ikerszülés, nálunk: anyai ágon a dédnagypapámnak volt egypetéjű ikertesója, illetve apám első unokatesójánál születtek kétszer egymás után ikrek :) Szerintetek? :)
2011. júl. 29. 07:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Anyai ágon öröklődik.Én iker-pár egyik tagja vagyok,és két terhességem volt,egy egy lakóval(3 éves és egy 8 hónapos fiúk).A testvéremnek még nincs babája Majd talán az unokáim....
2011. júl. 29. 09:43
 12/15 anonim ***** válasza:
Nekem ikreim vannak,anyai ágon nagy nehezen kapartunk elő egy ikerpár,több generációval ezelőttről,viszont apai ágon nagyon sok ikerpár van.
2011. júl. 29. 10:15
 13/15 anonim ***** válasza:
47%

Női ágon öröklődik, és csak az egypetéjű ikerterhesség. Általában második generációnként, és gyakrabb többedik terhességnél és minél idősebb korban.

Nálam minden fenti megvolt, mindkét családban több ikerszüléssel,nekem mégsem lett ikres egyik terhességem sem. Talán majd a harmadik..

2011. júl. 29. 12:51
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ikreim vannak. Anyai ágon öröklődik a 2petéjűség,a dokim mondta. Elvégre logikus,a férfinek mi köze lehet ahhoz,hogy a nőnek hány petéje érik meg...

Mi is alig bírtunk ikerpárt "előkaparni" a családfánkból,de sikerült jó pár generációval feljebb. Aztán valamiért csak most jött elő a mi generációnkban,unokatesómnak (lány) és nekem is fiúikreink lettek,anyukáink testvérek.

Az egypetéjűség nem öröklődik,az valami "baleset" útján jön létre:)

2011. júl. 29. 13:19
 15/15 anonim válasza:
30éves nő vagyok. 2éve szültem ikerlányokat. A családomban nem volt sosem iker és a férjem családjában sem. Nekünk mégis összejött!:) Nagyon édik, imádom Őket! :)
2011. szept. 21. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!