Melyik fél családjában kell, hogy legyenek ikrek, hogy esélyünk legyen arra, hogy nekünk is ikreink legyenek?
Mi növeli vajon az ikerszülés esélyét?
Az egyik az örökség. Ha az anya családjában előfordult már ikerszületés, ez növeli annak esélyét, hogy neki is ikrei legyenek. A fajta: az afrikai származású nőknél például gyakrabban fordul elő ikerszülés. A terhességek száma: ha már több mint egyszer volt állapotos a nő, netán már születtek ikrei, ez is növeli az újbóli ikerszülés esélyét. A megkésett gyermekvállalás - az idősebb nők, akik az átlagosnál később esnek teherbe, számíthatnak ikerterhességre. A termékenységet elősegítő kezelések: azoknál a hölgyeknél, akik természetes úton nem tudnak megfoganni és orvosi segítséggel lesznek anyák, nagyobb eséllyel szülnek ikreket. A különböző eljárásokkal, gyógyszerekkel, mesterséges megtermékenyítéssel nő az ikerszülés esélye.
Én nekem a 35 év feletti ikerterhességek azért kérdésesek. Szerintem ebben a korban nagyon sokan már mesterségesen termékenyülnek meg és úgy pedig tényleg nagyobb az esély az ikerterhességre. Szóval csak az érdekelne, hogy ez a cikk milyen statisztika alapján készült.
Amúgy én is ikereket szeretnék, remélem van rá esélyem. A húgomnak lett volna egy ikertestvére, de ő elhalt még a születése előtt :(, valamint a férjem apukájának van egy ikertestvére. Sőt, még a 35-höz is közelítek (szóval valahol remélem, hogy igaz a hír). :)
hmmm... most figyelmesebben elolvastam a cikket és azt írja, hogy 35 felett az egypetéjü ikerterhességek száma magasabb, ami viszont természetes útra utal.
Akkor nem szóltam. :) (csak okoskodtam... :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!