Lombikosok! Hogy is van a menete?
Augusztusban kezdjük a lombikot. Elmondanátok, hogy is van ez? Már minden kivizsgáláson túl vagyunk, és kezdjük a stimulációt. Ha jól gondolom így hívják.
Mennyi idő amíg eljutunk a beültetéshez?
Kb. 1-másfél hónap. Injekcióznod kell majd magadat a hasfaladba mindennap, lesz hogy kettővel is. Rendszeresen kell majd bejárnod UH-ra... Megéri!!!
Két kislány van a pocimban, több, mint félidősek. Sok sikert kívánok neked is!
Úhhh!! Az igen! Gratulálok, és jó egészséget kívánok!!!:)))
És 1,5 hónapig injekciózni kell mindennap, vagy gyógyszert is szedni kell?
Injekciózni csak kb. 3 hétig kell magadat! Ez persze változhat, attól függően hosszú v. rövid protokollt csinálnak nálad. A hosszú annyiban különbözik, h ott már mensi előtt kb. 5 nappal elkezded szúrni az agyalapi mirigy hormontermelését leállító szurit (Gonapeptyl). A rövidnél ez helyett azt hiszem fogamzásgátlót használnak( de erről bővebbet nem tudok, nekem csak hosszú volt). A mensitől kezdve viszont egyforma a kettő, természetesen egyénre szabva, mert a szurik fajtája, és mennyisége is eltérő lehet mindenkinél.
Szóval mensi után is tovább kell szúrni a Gonapeptyl-t, és még mellé jön a hormonokat tartalmazó szuri. A mensi után 2-3 nappal kell kezdeni, és általában 10-12 napig kell kapni, attól függ, hogyan növekednek a tüszők a petefészkekben. Ha megfelelő méretűek lesznek, akkor ezt a két fajta szurit abba kell hagyni, és jön a tüszőrepesztő (Ovitrelle), amiből valószínű 2 db-ot kell egymásután, meghatározott időpontban beadni. Ez az egész együtt belefér a 3 hétbe, kivéve ha rendszertelen szokott lenni a ciklusod, és később jön meg, ezért tovább kell kapnod a Gonapeptylt, mert amíg nem mensizel, addig nem lehet kezdeni a stimulációt. (Nekem is van ismerősöm, aki majdnem 1 hónapig kapta, mire megjött neki, így persze eltarthat 1,5 hónapig is akár.)
A tüszőrepesztő után már nincs több szuri, csak valamilyen fajta progeszteron-pótlás, ez lehet szájon át szedendő, lehet hüvelykapszula, hüvelygél.
Esetleg még az is előfordulhat, hogy a hormonos injekciókat is két részletben kapod naponta, reggel és este is bökni kell magadat. Akkor az napi 3 szúrás.
23+2 hetes lombikos
Első vagyok. Köszönöm szépen!
Nekem Suprefact-tal és később pluszban GonalF-fel kellett szúrnom magam. Aztán egy tüszőrepesztő (Ovitrelle) 36 órával a leszívás előtt. Én 3 és fél hétig szúrtam magam.
Elküldök neked valamit, amiben vezettem az akkori dolgokat. Hátha segít. Jan. 28-án volt egy ultrahang (ez volt az előző ciklusom 21. napja), és aznap kellett kezdenem a Suprefact-ot.
A pipák az UH-okat, esetleges vérvételeket jelölik, a 18-as karika pedig a leszívás napja.
Remélem, ki tudsz belőle igazodni!
Előző vagyok.
Az Utro-t végig szedtem a 16. terhességi hétig.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! És választ kaptam, hogy mi a rövid és hosszú protokoll lényege!Mert nem tudtam. Azt hittem, hogy mindenki kap fogamzásgátlót. A menstruációm rendszeres hál istennek. Amúgy mitől függ, hogy hosszú, vagy rövid protokoll? Az orvos csak ráüt a hasára és így dönti el?
Köszönöm a görbét, kiigazodtam rajta:)
Nem tudom mitől függ, lehet attól, h adott orvos melyiket tartja jobbnak??? Azt tudom, h én senkivel nem találkoztam, beszéltem, aki rövidet csinált volna, hallani hallottam, h van ilyen, de azt én is csak itt olvastam régebben, h az fogamzásgátlós. Pedig Tapolcán elég sok csajjal beszélgettem, de akivel szóba került, mindenki hosszút csinált. Remélem tudtunk segíteni, ha még van kérdésed, bátran tedd fel!
Sok sikert, és kitartást nektek!!
Ismételten köszi a gyors választ!!:)
Mi a BMC-be járunk. ott vajon melyik van? Majd kiderül 2 hét múlva:))
És a gyógyszerek kb. mennyibe kerültek? Nézegettem én már itt, de mindenki mást mond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!