Lombikosok! Ti is féltetek az induláskor?
Hát persze, hogy fél az ember, de nálam ez inkább várakozással teli izgulás volt, mintsem félelem. Nem érdekelt mi vár rám, sem a tortúra, sem a fájdalom, persze az ismeretlenségtől tartottam egy picit, de már nagyon vártam! Nekünk 2009 decemberében volt az első lombik kísérletünk, ilyenkor már én is be voltam sózva rendesen, folyton ez járt a fejembe:)
Légy természetes és laza és bízz a sikerben:) Ha meg véletlenül nem sikerülne akkor sem szabad elkeseredni, sírd ki magad aztán fel a fejjel és újra bízni kell!
Mi télen megyünk újra próbálkozni, de mi már a kistesóért küzdünk majd, mert már van egy 8 hónapos nagylányunk!
Mégis ugyanúgy félek,mint az első alkalmakkor, de ez természetese:)
Sok sikert!
Nem kell félni! Én nagyon könnyedén álltam a dologhoz, úgy voltam vele, hogy babáért bármit. Az egész hormonkezelésből semmit nem éreztem. Nem híztam el, nem voltam hisztis, nem fájt a hasam stb. A petesejt leszívást altatásban csinálták, utána sem fájt semmim, csak kótyagos voltam az altatástól. A beültetésnél a hüvely feltárása kellemetlen, de az csak pár perc, és tök nagy boldogság, hogy beteszik a babákat :)
Tudom, minden szervezet más, de ha ráparázol, az csak ront a helyzeten. Sok sikert
Az elsőnél én is tiszta ideg voltam, nem is sikerült. Nagyon rosszul viseltem a szurikat. Meg gondolom az idegeskedés is rontott rajta jó sokat!
A másodikra már az eséjtelenek nyugalmával mentem, mert már tudtam mi fog rám várni és nem izgultam semmin. Szerintem az elsőnél mindenkinél az a baj, hogy nem tudjuk mi vár ránk. És rengeteg nem várt dolog jöhet közbe. Nekem például volt olyan , hogy 2 hónapot kelett várni mire el kezdődött a kezelés.
A második sem sikerült. Volt petesejtem, de nem igazán osztódtak megtermékenyités után. Eleve halott volt a dolog.
De most nagyon boldog kismama vagyok! Spontán sikerült!
Én minden lombikosnak ajánlanám a Szabó Gyuribácsi féle babaváró teakeveréket! 15 ezer forint. Nekem ez már elenyésző összeg volt. Én is nehezen vettem rá magam, hogy megrendeljem, de nagyon jol tettem. Lehet inni a lombikozás alatt is. Én szoltam az orvosomnak, hogy isszuk és semmi ellenvetése nem volt. Ártani nem árthat hátha használ alapon. Mondta az orvosom. 4 hónappal a második sikertelen lombik után sikerült! És még csak a felénél jártunk a teának!
Tudom, hogy vékony tűk, átestünk már két inszemen, ott is kellett szúrnom magam, de csak tüszőrepivel. Tényleg inkább az ismeretlentől való félelem jött ki rajtam, meg hogy lesz-e gond a melóval, a sulival meg mindennel...de péntek óta lenyugodtam. Nagyon várom már hogy mehessünk és belekezdjünk. Páromnál van gond, nálam hormon meg minden OK, szóval tudom hogy az nem garancia, de nagyon-nagyon bízom benne, hogy elsőre sikerül.
Köszi a válaszokat, aranyosak vagytok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!