Mit gondoltok a helyzetemről? Ti mit tennétek?
Sajnos jó pár év munkaviszony után munkanélküli lettem. A párommal már egy ideje terveztük, hogy 2011 tavaszán belevágunk a babaprojektbe. Amikor megtudtuk, hogy megszűnik a munkahelyem, akkor azt beszéltük meg, hogy toljuk tovább a dolgot 1 évvel, mikorra megint stabil munkahelyem lesz, stb.
Viszont ahogy eltelt 1-2 hónap mindketten rájöttünk, hogy amire igazán vágyunk az egy kisbaba, és nem szeretnénk várni vele tovább, így felhagytunk a védekezéssel.A baba eddig még nem jött össze.
Sajnos melóhelyet nem sikerült találnom azóta, és van is egy kis félsz is bennem, amikor állásinterjúra megyek, hogy mit tegyek ha felvennének valahova és akkor derül ki, hogy mégis sikerült a baba? Érdemesebb visszamondani és nyugodtan megélni, nem titkolni a terhességem? Vagy a piszkos anyagiak miatt inkább titkolni azt, amire olyan régóta vágyom/ vágyunk? Stresszelni magam azon, hogy mi van ha kiderül, és próbaidő alatt kitesznek?
Anyagilag egész jól állunk, lakás, kocsi, férjemnek stabil, jól fizető munkahely, megtakarítás, amibe egy gyerek is beleférne, de azért ha dolgoznék, akkor is tudnánk mit kezdeni azzal a plusz pénzzel. Illetve nem utolsó sorban azt tartom normálisnak, ha az ember dolgozik, és nem otthon ül.
Volt már valaki ilyen szituációban? Ti mit csináltatok? Ugyanúgy kerestetek állást, és amikor mondjuk kiderült hogy babát vártok akkor titkoltátok? Vagy mindent a babára tettek fel, és őt vártátok, az álláskeresést pedig hanyagoltátok?
Olyanok is írhatnak nyugodtan, akik nem voltak ilyen helyzetben,de van véleményük :)
Utolsò, màr miért kôpkôdnének ràd azért, mert van egy pàrod aki felelôsséget vàllal érted is és segìt hogy te is megtalàld azt amit szeretnél? Szerintem ebben semmi kôpkôdnivalò nincs, inkàbb igenis tiszteletreméltò az a mit a pàrod megtesz érted, neked meg meg kell ezt becsûlni, de nem hiszem hogy ezzel gond lenne! Szerintem a legtôbb nô akit egy ilyen àldott jò tàrssal hoz ôssze a sors boldognak érzi magàt, azt meg tudjuk hogy mire képes egy boldoggà tett nô! Soha nem hagynà el a pàrjàt soha nem bàntanà vagy alàznà meg! Szerintem ez ìgy van rendjén és gondolom fordìtott esetben te is megtennéd mindezeket érte!
Igenis egy férfi legyen az erôsebb! Sok sikert mindenkinek!
Kérdezô elôtti vàlaszolò vagyok.. Nàlunk is ez a helyzet, Még!
Én hasonló helyzetben voltam, ráadásul mi nem is jöttünk volna ki a férjem fizujából, így kb a babaprojekt kezdetével egy időben kezdtem munkát keresni is.
Végül úgy alakult, hogy 2 évig nem jött a baba, így majdnem 2 évet húztam le a munkahelyemen, mikor elkezdtünk lombikra járni, majd veszélyeztetett terhesen elmentem táppénzre, majd szülni.
Tehát szerintem keress munkát, remélem nem jártok úgy mint mi, de sosem tudhatod mit hoz a jövő.
Többen írták, hogy stresszelnél, ha titkolóznod kell, és az nem jó. Ha jól olvastam valahol azt írtad, hogy szeretnél dolgozni. Szerintem egy idő után az is frusztrálna, hogy otthon ülsz.
12:04!!!
Kicsit sündisznós vagyok ilyenekben, mert elég sokan mondták már rám, hogy ingyenélő vagyok, amiért én még ennyi idősen tanulok, míg a férjem dolgozik :( Sajnos emiatt hajlamos vagyok már azelőtt védekezni, hogy támadnának :)
Amúgy köszönöm a soraidat, jól estek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!