Teherbeestem. De már van 1 kislányom és egyenlőre nem tudnék 1 másik babát vállalni. Mennyiért lehet elvetetni a kicsit és hogy meddig lehetséges?
06:48 vagyok.
Kedves Kérdező! Szerinted is értéktelen a válaszom?
Na, hogy a kérdésedre válaszoljak:
12.hétig lehet elvetetni
Ha még GYED-n GYES-n vagy vagy kapsz gyermekvédelmi támogatást akkor 15.000 ft, ha más miatt vagy hátrányos helyzetű akkor 8000 ft körül van, de egyébként 30.000 ft körüli az összeg.
Nem értelek benneteket sokszor komolyan mondom.Azt elhiszem hogy szeretnétek gyermeket és hogy fáj hogy minden hónapban kudarcok sorozata ér benneteket, de igazán elgondolkozhatnátok néha a dolgokon.Itt vagyok én: 5 vetélés után született 1 kisfiam, 18 hónapos , makk egészséges kisfiúcska annak ellenére, hogy mi mindenen keresztül mentünk érte, és 3 hónapja teherbe estem.A családi kasszánk a GYED-ből és a családiból áll, ami 64.000 ft, ebből a bank 50.000-t le is vesz.A fent maradó összegből mondjátok már meg hogy lehetne 2 gyereket fel nevelni, amikor még csak ezt az egyet is a szüleimnél etetem???
Igen, elvetettem, de majd megszakadt érte a szivem, és nyugtatókon élek azóta is, de nem tudtam volna végig nézni, ahogy 2 gyermekem éhen hal.Nem kifogás, mindenki tudja mit miért.És mielőtt még jönne újra a gumi téma, volt gyógyszer és gumi is (miután a fiunk gyógyszer mellett fogant meg).
És csak hogy most én is forgassam a tőrt bennetek, ha már Ti ezt teszitek, lehet hogy ......ááááá nem alacsonyodom le inkább .
off:
valaki írta, hogy inkább elvetetné, mint örökbe adná. Én is így vagyok. Azt, ha nem tartom meg, egy idő után fel lehet dolgozni (nem mondom, hogy egyszerűen és gyorsan), de azt, hogy egész életben arra gondolj, hogy van valahol egy kisfiad/kislányod, aki mást hív anyának, benned volt, te szenvedtél meg vele, és most más neveli, azt sem tudod, hogy néz ki, miközben várod, hogy egyszer megkeressen és felelősségre vonjon....
Kedves kérdező! Nem irigylem a dilemmádat, és szerintem jó tanácsot sem tud senki sem adni. Beszéljétek meg as férjeddel.
6:48 vagyok. Én írtam, hogy inkább az abortusz, mint az örökbeadás.
Több dolog is eszembe jutott ezzel kapcsolatban.
Pont ezen az oldalon írt egy anyuka, aki örökbe adta a babáját. Hihetetlen, hogy mit kapott a fejére. És Őt is pontosan a gyermekre hiába vágyakozók marták, és azt kívánták neki, nagy korában kérje számon rajta a gyereke ezt a "bűnt".
A másik, amit nem értek, hogy mennyivel lesz könnyebb a gyerek után áhítozóknak azzal, ha rábeszélik a kérdezőt arra, hogy akár a nyomorra is szülje meg a gyerekét? Attól Ők teherbe esnek? Nem. De még egy kisgyerek nő fel méltatlan körülmények között. És igen, elvetetném a gyerekemet azért, hogy a másiknak ne kelljen nélkülöznie. Mert anya vagyok! Pedig tudom, milyen hiába várni, az én első gyerekemre majdnem három évet vártunk, semmi jóval nem biztattak az orvosok. De emlékeznék rá, ha akkoriban olyan vérivó lettem volna, mint ti.
ma 10:10 válaszolónak üzenem.
Végig sírtam amit írtál. És teljesen igazad van. Ha valaki olyan körülmény között él, akkor jobb ha elveteti a babát, mintsem éhen haljon mind a 2 gyermek.
mielőtt ítélkeznétek elmondom:
nem az a baj hogy nem szeretnék még 1 babát,hanem az,hogy nem tudnám anyagilag.örülök,hogy a lányomnak megtudom adni amire szüksége van.mikor terhes voltam vele őt is majdnem örökbe kellett adnom és senkinek nem kívánom azt az érzést mikor elém nyomták a könyvet hogy válasszak a párok között.de ha megtartanám nézhetném hogy 2 gyerek is nélkülözik.én azt mondom hogy inkább legyen csak 1 de annak az egynek mindene meglegyen.
A nénikétek fülét, azért kell lepontozni engem, mert nem hagyok hajlandó ítélkezni?!?!
49%-ban hasznos a válaszom, holott én vagyok az első, aki árat mondd a kérdezőnek, akinek ez a kérdése, csak azért, mert nem küldöm el a búsba? EMBEREK, EZ AZ Ő DÖNTÉSE!
Pfff......
Kedves 21:23
Szívesen látlak hogy megnézd a leleteimet, ugyanis a doki sem hitte el 100% ig hogy rendesen szedtem a gyógyszert, mert az életemmel játszottam, akkor amikor teherbe estem.Vagy én vagy sem én sem a gyerek.Előszedem a laboreredményeimet, csak szólj.
Most már leírom, ha akkor kigondoltam: "az ilyenek mint Te vágynak gyerekre?Vajon miért nem jött még össze?"
3 éve vagyok az oldalon, de még most sikerült kihozni a béketűrésemből.Sajnálom ha bántok vele valakit, de én most így érzem, undorító ahogyan egyes emberek viselkednek egymással, egy picikét magukba nézhetnének.
Nem írom ki kinek szól, tudja Ő jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!